Party report: Dromenland [6 september 2014]

Rick Francissen | 9 september 2014
party reports


DromenlandWat: Dromenland
Waar: Werf 35, Hilversum
Wanneer: Zaterdag 6 september
Line-up: Mightyfools, MC NAS-T, SHMLSS, Vriendje van Ferry, Prune Flat, Cat Carpenters, Nils Madsen, Benny Rodrigues, Ici Sans Merci, Marlon Hoffstadt, Miss Melera, Girls Love DJ's, Alvaro, Dr. Papasov, FeestDJRuud, 2000 and one, NERD, Robby Pardoel, Gabriel Anada, Kav Verhouzer, Kraantje Pappie, La Fuente, Gathier, DJ Dyna, De Sluwe Vos
Reporter: Dide Tilburgs
Fotografie: Samuel Haring

Het is alweer september en dat betekent dat het festivalseizoen zijn einde nadert. Hoe fijn is het dan dat er toch nog een paar festivals zijn voor de liefhebbers die liever het hele jaar door genieten. Dromenland, een nieuw concept dat alleen nog maar een wintereditie kent van afgelopen Oud en Nieuw, opent dit jaar voor het eerst haar deuren van deze zomerse editie.

Laat de auto thuis!

Voor de mensen die niet uit Hilversum en omstreken komen is het even zoeken. Er werd al aangeraden de auto thuis te laten en zoveel mogelijk met de fiets en het OV te komen. Vanaf Station Hilversum werden er pendelbussen ingezet waarvoor je voor een retourkaartje een nette vijf euro betaalde. Een unieke locatie, want ergens tussen een woonwijk lag het leegstaande werf waar dit festival plaats vond. Het terrein was omringd door leegstaande loodsen en hangars. Bij binnenkomst had je direct al zicht over het hele terrein. Er waren drie podia waar verschillende soorten muziek gedraaid werd.

Dromenland

Droomwereld

De naam van het festival zegt het al. Zodra je binnenkomt verwacht je dat je in een totaal andere wereld stapt. Ondanks het feit dat ze het terrein leuk hadden aangekleed met atrtibuten zoals reuze paddenstoelen en dromenvangers, verwachtte je bij de ingang net even iets meer. De aankleding van MainDream was indrukwekkend. De mega witte engelenvleugels imponeerde naarmate het donker werd door de juiste verlichting.

Iets wat ik zelden op outdoor festivals heb gezien, waren de fonteinen die aan weerszijde een leuke toevoeging waren op de show. Even verderop stond het podium Discotroopers wat qua sfeer volledig overeenkwam met de naam van het podium. De dj-booth was een reuze discobal en de ruimte eromheen was één grote dansvloer. Deze ruimte was vrij klein, wat jammer was aangezien er goed gedraaid werd.

Om de hoek vond je de RaveCave. Een oude hangar die omgebouwd was als ‘underground’ club. Je had even het gevoel alsof je je in Berlijn waande op een illegale party. Hoe later het werd hoe beter de sfeer. Het werd pas laat drukker en door de juiste verlichting waande je je in een droomwereld die je vroeger als kind in gedachte had.

https://www.youtube.com/7mWUAB-eQ_E?

Klein is fijner

De Line up voor mainstage was erg gevarieerd waardoor het soms wat onsamenhangend aandeed. Na Dyna werd het langzamerhand wat voller en werden mensen eindelijk wat losser. Helaas viel Feest DJ Ruud niet bij iedereen in de smaak. Dit zorgde ervoor dat we sneller naar de twee andere podia gingen kijken.

Het gebeurt niet snel dat ik qua sfeer en muziek de kleinere podia beter vond. Vooral de Ravecave was een groot succes. Gedurende de dag kon je hier techhouse horen. Er werd geweldig gedraaid en de sets liepen perfect in elkaar over.

Ook Discotroopers was een succes. Heerlijke muziek met een gezellig sfeertje. Naast de drie podia hadden ze genoeg ander materiaal om je te vermaken. Menig festivalganger lag op de grond door het lachen van het lachgas. Zelfs een Chinese draak danste over het terrein. Deze kleine toevoegingen maakte het festival even iets leuker.

Dromenland

Naarmate het later werd en we hadden genoten van het lekkere eten zijn we weer bij mainstage gaan staan. La Fuente had een heerlijke set waar de de top 10 housetracks van het afgelopen jaar in terug kwam. Zelfs Ed Sheeran kwam terug in zijn set.

Daarna kwam toch wel een aparte act voorbij in deze line-up: Kraantje Pappie. Hij staat bekend om zijn geweldige optredens en fijne hiphop maar werd helaas minder ontvangen op dit festival. Ondanks dat hij zijn bekendste nummers liet horen kreeg hij weinig mensen mee. Ook hij had dit door: hij ging snel over op iets anders en betrok het publiek meer, waardoor de sfeer er weer inkwam. Helaas was hij maar even te zien op MainDream want het was een leuke toevoeging op deze stage.

Voor Mightyfools is Dromenland natuurlijk een thuishaven. De energie en het tempo waren perfect en zorgde voor een geweldige afsluiter. De verlichting was indrukwekkend en de vuurwerkshow aan het einde van de avond kwam als een verassing.

Conclusie

DromenlandDe prijzen waren voor deze dag waren perfect. Je betaalde voor een drankje ongeveer twee euro en ook de entree was goed te doen. Op een binnenplaatsje hadden ze een foodcourt gecreëerd waar je kon genieten van heel veel verschillende eettentjes. Het viel ons enorm op hoe enthousiast alle medewerkers waren. We werden leuk ontvangen en wegwijs gemaakt en je kon zien dat iedereen er zin in had. Je werd over super snel geholpen en ondanks de kleine ruimtes stonden er nergens rijen. Je kon goed merken dat er overal over nagedacht was.

Dromenland kan je het beste een beetje vergelijken met Dreamfields en Magneet festival als je kijkt naar de sfeer en aankleding. Voor een eerste editie was dit festival enorm geslaagd. Dit concept heeft zeker potentie veel groter te worden. Wellicht komen er volgend jaar meer mensen van buitenaf zodat het wat minder lokaal wordt. Een volgende editie slaan wij in ieder geval niet over.

Plus

  • Onderscheid zich van andere festivals wat betreft de lage prijzen
  • Enthousiaste medewerkers
  • Unieke locatie
  • Terrein goed benut
  • Leuke specials als je kijkt naar extra entertainment

Min

  • Weinig zitplaatsen
  • Entree aankleding viel tegen
  • RaveCave was ontzettend warm, waardoor je niet lang binnen blijft

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws