Party report: Park Beats

Rick Francissen | 12 september 2014
party reports


Park BeatsWat: Park Beats
Waar: Leijpark, Tilburg
Wanneer: Zondag 7 september
Line-up: The Tailors, Geofferson, Watermät, Sander Kleinenberg, La Fuente, Gregor Salto, Shermanolgy, Vato Gonzalez, MC Tjen, Quintino, MC Apster
Reporter: Iris de Wit
Fotografie: Jelle schoenmakers

Het zonnetje schijnt lekker en er staat een fris windje: prima weer voor Park Beats. Het terrein is een groot veld met één podium. Wij hebben er zin in, laat het feest maar beginnen!

Karig

De aankleding van het terrein was niet zo heel spannend. De prijs van de muntjes lag behoorlijk hoog: voor €2,85 had je een bonnetje en daarvan kon je een biertje kopen, een flesje water was anderhalf bonnetje. Het aanbod van eten was wel erg breed, het personeel bij de bar erg snel en heel erg vriendelijk! De bonnetjes zagen er overigens uit als postzegels en ze waren ontzettend lastig om goed bij te houden en te tellen. De toiletten waren ook duur met drie euro voor de hele dag. Gelukkig waren ze wel fris en hoefde je nooit lang in de rij te staan.

Er waren een hoop kaarten verkocht via Vakantieveilingen en er waren veel gratis kaarten te winnen via een app. Waarschijnlijk moesten ze de omzet uit de hoge prijzen halen.

Sfeer

Het publiek was erg divers, onder andere omdat kaartjes via eerder genoemde manieren werden aangeboden. Voor veel mensen is het natuurlijk leuk om op deze manier een festivalletje mee te pakken! Aan de andere kant zorgde het er ook wel voor dat er een beetje een sfeer hing van een gratis festival. Naarmate het later werd, maakte dat ook eigenlijk vrij weinig meer uit: de stemming zat er goed in!

Hoogtepuntjes

Mijn muzikale hoogtepunt op deze dag kwam vooral van Sander Kleinenberg. De live-percussie, maakte het publiek net iets enthousiaster en de muziek was ontzettend lekker!

https://www.youtube.com/q7R3eLw_028

La Fuente en Gregor Salto weten er zoals altijd weer een goed feestje van maken en Shermanology wist het publiek lekker op te zwepen. Ik vermaakte me hier zo erg, dat het voor mijn gevoel binnen no-time af was gelopen.

Vato Gonzalez begon zijn set met een heerlijk house-tintje, maar naarmate het later werd, werd het ook diverser. Van rauwe beats naar latin, en weer terug naar rauwe beats. Ik vond het zelf niet zo dansbaar, maar het publiek had het wel duidelijk naar hun zin!

Quintino was een uitstekende afsluiter. De hitjes volgden elkaar op, het publiek ging helemaal los en de lichtshow was super! Dat ik eigenlijk niet had verwacht van zo’n evenement als Park Beats.

Werkzaamheden

Van veel mensen heb ik gehoord dat Park Beats slecht was te bereiken met het OV. Op het spoor waren werkzaamheden en in Tilburg waren er meerdere evenementen en was het lastig om de juiste bus te pakken. De pendelbus was met tien euro ook veel te duur, dus dat was geen goedkope oplossing voor bovenstaand probleem. De organisatie had aangegeven op de Facebook dat er wijzigingen waren voor de bus, maar de werkzaamheden op het spoor hadden ze misschien ook wel even aan kunnen geven.

Conclusie

Voor de muziekliefhebber is Park Beats geen must, maar voor de liefhebber van een leuk feestje, is het op Park Beats hartstikke leuk!

Plus

  • Goede sfeer
  • Lichtshow tijdens Quintino
  • Live-percussie
  • Vriendelijk personeel

Min

  • Dure en onhandige ‘muntjes’
  • Slecht te bereiken met OV
  • Veel van dezelfde soort muziek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws