Flashback: Electric Love festival [10, 11 en 12 juli 2014]

Peter Güldenpfennig | 12 september 2014
party reports


Esmee Biegstraaten reisde voor Clublife Magazine af naar Oostenrijk voor het Electric Love festival om daar te fotograferen. Nu de zomer is afgelopen kijkt ze terug op dit zeer geslaagde weekend in dit verslag.

Wat een ervaring. Helemaal naar Oostenrijk voor een festival met een line-up waar je 'u' tegen zegt. Maar het was geweldig en ik heb intens genoten. 10 tot en met 12 juli was het zover. Ik was aanwezig op Electric Love festival. Niet op zomaar een plek in Oostenrijk. Het festival vond plaats op de Salzburgering in SalzburgerLand. Normaal gesproken vinden hier F1-races plaats, maar voor drie dagen lang was deze locatie helemaal omgetoverd. Het festival bestond uit drie stages en in de heuvels erom heen waren meerder campings gevestigd. De drie stages waren onderverdeeld in genres.

De mainstage bestond voornamelijk uit populaire dance als big room. Nederlandse artiesten als Hardwell en Armin van Buuren waren hier de hoofdacts.

Er was ook een wat hardere stage met voornamelijk hardstyle. Hier kwamen artiesten als Code Black, Wildstylez en Brennan Heart.

Als laatste was er een drum & bass-stage. Delta Heavy, Flux Pavilion en Feed Me stalen hier de show.

Electric Love

Valse start

Donderdag rond 18.00 uur zou het festival officieel van start gaan. Ik mocht gelukkig al eerder het terrein op zodat ik een goede plek kon vinden om ook te kunnen fotograferen. Het zou niet lang meer duren voordat duizenden mensen uit Oostenrijk maar ook Duitsland en Frankrijk het terrein zouden bestormen. Toch duurde dit langer dan verwacht. De deuren gingen uit eindelijk pas rond 20.00 uur open en het feest begon rond 20.30 uur. Achteraf bleek er een storm te zijn geweest die de opbouw van het festival had vertraagd. Hierdoor merkte ik wel dat Nederlandse festivalbouwers toch beter voorbereid zijn op dit soort dingen. In Nederland was dit mogelijk niet gebeurd. Maar het mocht de pret niet drukken. De officiële start was immers wel een groot succes.

De vrijdag en de zaterdag

Deze twee dagen waren echt genieten. Een supergoede line-up en mensen die intens aan het genieten waren, zorgden voor een fijne sfeer. Ik had VIP-tickets dus kon ergens op de verhogingen dichtbij de Mainstage, zodat ik het terrein goed kon zien. Ik had regelmatig kippenvel van de mensen die beneden verschillende artiesten meer dan welkom heette. Duizenden handen gingen dan weer de lucht in en vormde een hartje. Ook als je verder het terrein op liep zag je iedereen genieten.

Even de praktische zaken

Electric LoveDe tickets voor dit festival waren niet heel prijzig. De muntjes overigens ook niet. 1 euro was 1 muntje. Een biertje was vier muntjes. Maar dit waren geen Nederlandse biertjes. Dit waren echte Oostenrijkse halve liters. Ik had ook het geluk dat ik VIP-kaarten had. Hierdoor kreeg je op alles van Red Bull korting, aangezien zij het festival sponsorde. Hiermee betaalde je voor een Red Bull met rode Wodka maar twee muntjes, en da's echt geen geld. Elke soort Red Bull zonder mix, cola en water was overigens gratis.

Ook het eten had redelijke prijzen en er was genoeg keus. Een broodje met bratwurst kostte je vier muntjes en voor een hele maaltijd was je niet meer dan acht muntjes kwijt.
De wc’s waren niet zo goed geregeld zoals we dat hier in Nederland gewend waren. De wc stroomde rond een uur of 17.00 elke dag opnieuw, stuk voor stuk, over en stonden niet op de meest handige plaatsen. Zo stond er een rij wc’s behoorlijk vooraan bij de mainstage. Dus als je moest, moest je eerst door alle mensen heen om te hopen op een schone en niet overstroomde wc.

Krewella

Krewella kende ik niet, maar die stond op de mainstage voor Armin van Buuren, dus die wilde ik graag zien. Twee meiden kwamen het podium op, één hen ging achter de draaitafels staan en de andere zong. Maar wat een feest bouwde zij. Ze zongen allebei, soms samen en soms alleen, maar beiden hadden een gouden keel. Ze kregen dan ook het hele publiek gek. Ik ben sinds Electric Love helemaal fan.

Electric Love

Mijn mooiste moment

Mijn ouders zijn groots fan van Armin van Buuren en ik kan inmiddels zijn nummers ook dromen. Ik had hem alleen, in tegenstelling tot mijn ouders nog nooit zien optreden. Maar hij kwam op de zaterdagavond toch echt een goed feestje bouwen. Hoe gaaf is het om een Nederlandse top-dj midden in een prachtig land als Oostenrijk zo’n feest te zien bouwen. En wat waren mijn ouders jaloers! Maar niet alleen Armin van Buuren maar ook Hardwell, Afrojack, Brennan Heart, Wildstylez en nog een heleboel andere Nederlandse top-dj’s waren van de partij. Stiekem was ik super trots op ons kleine kikkerlandje.

Al met al een festival om niet te vergeten. De sfeer, de muziek, de mensen en niet te vergeten de line-up waren in één woord top. Wij zijn denk ik wel een beetje verwend in Nederland met de organisatie van festivals als de onze, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb genoten en als het kan ga ik volgend jaar graag weer.

Meer Electric Love? Check de foto's van Esmee op Facebook!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws