Party report: Totally Summer Reunion [zaterdag 20 September 2014]

Jooshua Franssen | 22 september 2014
party reports


251744_regular_319734oWat: Totally Summer Reunion
Waar: Brabanthallen, ‘s Hertogenbosch
Wanneer: zaterdag 20 September 2014
Line Up: The Partysquad, Vato Gonzalez & MC Tjen, Kraantje Pappie, Feestdjruud, Mr. Polska, The Flexican & MC Sef, La Fuente, Dirtcaps, GirlsLoveDJs, Lady Bee, Mitchell Niemeyer, D-wayne, Eva Young
Reporter: Etiènne Slijpen

Afgelopen zomer zijn er zo ongeveer 70 Totally Summer events geweest in een van de Europese badplaatsen zoals Albufeira, Kos, Mallorca en meer. Om het zomergevoel nog langer vast te houden organiseert Gogo Totally Summer ook dit jaar weer een Totally Summer Reunion. De ultieme kans om jouw vakantieliefde, die leuke barvrouw of propper (waar je toen het telefoonnummer niet van durfde te vragen) alsnog tegen het lijf te lopen. En wat is er dan mooier om nog een avondje helemaal los te gaan op de zomerse klanken van alle headliners, die de afgelopen zomer onderdeel uitmaakten van de summertour? Juist! Helemaal niks. Gewoon lekker uit je plaat gaan alsof je weer op vakantie bent!

Sfeer en beleving

Al bij het instappen in de trein merk je dat het druk gaat worden in de Brabanthallen. Bijna de gehele intercity vanuit Eindhoven zit vol met ‘vakantiegangers’; de sfeer zit er al goed in. Het lijkt wel weer alsof ik zelf op vakantie ben. De gillende meisjes voeren mij in gedachte terug naar die zwoele zomerweken in Mallorca. Aangekomen in Den Bosch volgen wij te voet de menigte die op de route begeleid wordt door enkele beveiligers. Een goede zet van de organisatie om de overlast in de buurt te voorkomen, dan wel te beperken tot een minimum.

Bij binnenkomst merken we helaas een erg lange rij op bij de muntjes. Een aantal bezoekers heeft zelfs een uur in de rij gestaan. Niet erg leuk om je avond zo te beginnen, maar eenmaal in de hal barst het feest meteen los. Iedereen gaat lekker los en zo te zien komt dat mede door de drank die al rijkelijk heeft gevloeid. Alle grote namen uit de line-up krijgen met hun eigen stijl het publiek lekker los. Wat ik persoonlijk jammer vind, maar ook wel weer kan begrijpen, waren de verschillende muziekstijlen die kris-kras door elkaar gepland stonden. Hierdoor had je erg veel pieken en dalen gedurende de avond.

De echte hoogtepuntjes van de avond waren onder andere het nummer van Gogo Totally Summer 'Dit is mijn nacht', die Kraantje Pappie samen met alle Gogo reisleiders en reisleidsters ten gehore bracht, maar zeker ook La Fuente. Toch wel een van de gezichten van Totally Summer. Hij is namelijk al vanaf moment één als dj op elke vakantiebestemming aanwezig geweest. Zijn zomerse klanken doen het ook in het najaar goed bij het publiek.

Op het eind van de avond hebben we dan nog twee top acts over om het laatste stukje energie uit ons te halen. Allereerst FeestDJRuud met MCDMC. Deze 2 feestnummers zorgen altijd voor veel spektakel. Zo kwamen alle opblaasdieren, bootjes en palmbomen het publiek in en werd er zoals altijd gecrowdsurft. Vato die samen met Mc Tjen de avond afsluit zorgt voor een knallend einde. Ze vragen het publiek nog even naar hun aap die ze kennelijk kwijt zijn geraakt tijdens de zomertour. Voor Vato en Tjen was dit de reden om hun nummer 'Monkey Riddem' te maken. Of ze hem al gevonden hebben weten we (nog) niet.

Half zeven in de ochtend is het dan echt gedaan. Op weg naar huis om deze zondag lekker uit te brakken in bed, in plaats van aan het zwembad in een lekker zonnetje zoals op vakantie. Een heerlijke sauna en bezoek aan een zonnebank als vervanging dan maar!

Tans will fade, but memories will last forever

De gebruinde lichamen zijn inmiddels alweer vervaagd maar de herinneringen die de vele vakantiegangers afgelopen zomer hebben gemaakt zitten net zoals bij mij diep in het geheugen gegrift. Stiekem hoop ik erop om mijn vakantieliefde tegen te komen.

Ontmoet die ene vakantieliefde of die leuke barvrouw

Aangezien de vakantie vaak niet zonder een vakantieliefde eindigt bedacht Totally Summer een vloerplan. Aan deze indeling op vakantiebestemming heb je meer kans om bekenden die je deze zomer hebt ontmoet tegen te komen. Een leuk initiatief.

Line Up

Alle Totally summer dj’s die afgelopen zomer te bewonderen waren in Mallorca, Albufeira, de Costa Brava, Kos, Chersonissos, Marmaris, Rimini en/of Sunny Beach waren allemaal aanwezig. De volgende namen stonden vanavond op het podium: Kraantje Pappie, The Partysquad, FeestDJRuud, Vato Gonzalez & MC Tjen, Mr. Polska, The Flexican & MC Sef, Girls Love DJ'S, La Fuente, Lady Bee, Dirtcaps, Mitchell Niemeyer en Eva Young.

Tickets

Voor degenen die al tijdens hun vakantie of bij terugkomst hun kaartje hebben aangeschaft, bestond er de kans dat zij een van de vele Early Birds hebben kunnen bemachtigen. De vroege beslisser scoorde zo een korting van 5 euro op zijn of haar kaartje. De Early Birds kostten namelijk €18,50 tegenover €23,50 voor de regular tickets. Vlak voor het evenement waren er geen tickets meer te krijgen. Na de uitverkochte edities (met vorig jaar het hoogtepunt met 10.000 bezoekers) verkocht het evenement dit jaar 15.000 tickets.

Overige prijzen

Voor een biertje of fris betaal je hier 1 muntje. Mixdrankjes respectievelijk 2 of 3 muntjes. Een muntje kostte je € 2,50.

Conclusie

Een geweldige avond die bol stond van gezelligheid, een feestende menigte en vooral een aanwezige sfeer van alles kan en mag. Op vakantie, en dus ook hier op Totally Summer, zijn de mensen altijd wat losser. Buiten de lange wachttijd voor het halen van de munten was alles goed geregeld. Ook het reguleren van het alcoholverbod had de organisatie uitstekend opgelost. Voordat je ook maar een stap in de Brabanthallen zette kon je een bandje ophalen waarmee alcohol gekocht kon worden, uiteraard na het laten zien legitimatie.

Pluspunten

  • Mooie grote stage met voldoende effecten
  • Gezellige vakantiesfeer

Minpunten

  • Lange wachttijd bij de munten
  • Erg jong publiek
  • Heel veel verschillende muziekstijlen door elkaar gedurende de avond
  • Moshpits (leuk wanneer iedereen rekening met elkaar houdt. Maar het over het algemeen erg dronken publiek leek meer te beuken)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws