Party report: Zo. Festival [20 september 2014]

Rick Francissen | 24 september 2014
party reports


Zo. FestivalWat: Zo. Festival
Waar: Bavaria Brouwerij, Lieshout
Wanneer: Zaterdag 20 september
Line-up: Yellow Claw, Bassjackers, Kraantje Pappie, Mr. Polska, Shermanology, Watermät, FeestDJRuud, Vato Gonzalez, MC Tjen, DJ Dyna, Jamie Johnson, MR. Bermunda, Funkmaster B, Egbert, Benny Rodrigues, Sandrien, De Sluwe Vos, NT89, NERD, Kom-Plot, Jody Bernal, Tony Star, It All Started in the Nineties, Addy Haddy, Puinhoop Kollektiv, Jan The Launch, Snollebollekes, Zanger Bas, FeestDJGerrit, Jordy, Swinkels Hour, 24/7, Jones, Morello Twins, Daniel Dex, DVVD, Reez, Badmeester van het Diepe, DivisionBeatsMasters
Reporter: Duke van Putten
Fotografie: Marleen van Dinther

Dit jaar organiseert Bavaria samen met Wish Events voor de derde keer het Zo. Festival. Wish Events is ook verantwoordelijk voor het jaarlijke knalfeest WiSH Outdoor. Het is mijn eerste keer op Zo. Festival, maar omdat ik wel al een aantal edities WiSH achter de rug heb, waren mijn verwachtingen erg hoog.

Top geregeld

De eerste indruk is goed: Alles was top geregeld. Nergens stond een rij en we konden dus overal zo doorlopen. Al het personeel was superaardig en behulpzaam. Voor een glaasje prik of een Bavaria was je €2,50 kwijt. Een normale prijs en gezien de hoeveelheid bier dat er gedronken werd, was de prijs voor niemand een probleem.

Glijbaan of de trap?

Zo. Festival krijgt een diepe buiging voor de aankleding. Nadat je langs de security bent gelopen, wandel je eigenlijk een Bavaria dorp binnen. En elke stage had iets bijzonders. Zo had je een grote vierkante lightbox, ook wel de ‘Kratje bier veel plezier’ stage genoemd. De namen waren wel begrijpelijk, maar je verwacht er toch iets anders bij. De technostage heette bijvoorbeeld de 'Bierkelder'. Had je gezegd dat het een Après-Ski tent was, dan had ik je ook geloofd. Dat was het toch echt niet: de Bierkelder was een donkere lange technotent met dikke lichtbanen in de lengte van de zaal.

https://www.youtube.com/xqNBjeEgjB8

Ik heb vooral bij de mainstage gestaan: een grote tent met twee VIP-decks en twee grote bars. Ondanks dat het druk was, kon je overal prima lopen en de sfeer was erg relaxed. Het lijkt net of ze in Brabant toch wat meer ontspannen zijn dan bij ons in de Randstad.

Er was ook een stage waar je alleen maar kon komen via een loopbrug. Zo kon je over een gedeelte van het festival kijken en daarna weer lekker een dansje doen. Aan het einde van de loopbrug stond je voor een belangrijke levensvraag: ‘Neem ik de glijbaan of de trap?’. Ik heb beide opties natuurlijk uitgeprobeerd.

Feesten en gek doen

De grote namen stonden toch wel bij de technostage en de mainstage. Yellow Claw, Benny Rodrigues, Kraantje Pappie, Dyna, Vato Gonzalez en mc Tjen, Feest DJ Ruud, Egbert, Shermanology en nog een aantal van hetzelfde kaliber.

In de eerder genoemde 'Kratje bier veel plezier'-tent was het feesten en gek doen met onder anderen Jody Bernal en Tony Star. Jody is denk ik een van de weinige DJ’s die nog wegkomt met de klassieker van Ultimate Kaos ‘Casanova’. FeestDJRuud sloot de mainstage af. Wat een heerlijke knaller is dat altijd. Hij doet zijn naam eer aan.

Een mooie samenwerking

Dat Bavaria samen is gaan werken met Wish Events is een slimme zet. Ik heb echt genoten van alle gekke attracties en mooie creaties. Zo. Festival is een treinreis van twee uur meer dan waard!

Plus

  • De aankleding
  • De sfeer

Min

  • Er ging maar op een tijdstip een pendelbus terug

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws