Party report: Supersized RAW Titan Special [20 september 2014]

Rick Francissen | 26 september 2014
party reports


SupersizedWat: Supersized RAW Titan Special
Waar: Factory 010, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 20 september
Line-up: Thyron, Jack of Sound, Chain Reaction, Titanomachy, E-Force, High Voltage, Titan, Deetox, Warface, Nolz
Reporter: Nina van Zelst

Na het succes van de eerste editie Supersized RAW was het nu tijd voor de langverwachte tweede editie, die volledig in het teken stond van Titan en zijn nieuwe album.

Titanomachy – Demolition Of Silence

De artiest Titan behoort tot de top van de raw-hardstyle scene. Korte tijd geleden kondigde hij groot nieuws aan, namelijk live sets onder de naam van Titanomachy. Het volgende grote nieuws was het opkomende debuutalbum van de artiest Demolition of Silence. Supersized RAW Titan Special was de album release party van het album waar wij rawstyle liefhebbers om hebben staan springen. Titan heeft ook andere bekende raw artiesten gevraagd voor deze avond. Het gevolg hiervan was een line-up waar je u tegen zegt met artiesten als E-Force, High Voltage, Jack of Sound en Chain Reaction!

Factory 010

Waar de eerste editie van Supersized RAW in Central Studios in Utrecht werd gehouden, is de tweede editie verplaatst naar Factory 010 in Rotterdam. Wat mij betreft een grote verbetering: de Factory 010 in de Maassilo is een geweldige locatie. Supersized RAW vond plaats op de 10e verdieping waar je heen kon met een grote lift.

De verdieping is, zoals de naam al verteld, een oude fabriek omgebouwd tot een party locatie, perfect voor een RAW feest! In de zaal bevinden zich langs de rand pijpleidingen, tonnen en oude machines. Het was naast de grote zaal ook mogelijk om het feest vanaf boven te bekijken langs de zijkanten, erg leuk en origineel! Ook erg fijn was de mogelijkheid om achterin de zaal aan de zijkant te kunnen zitten op een soort van tribune, waar je het feest nog steeds goed kon volgen.

Heerlijke sfeer!

Thyron opende om tien uur het feest met een lekkere set tot elf uur, echter amper gevuld met mensen. Ook omdat het geluid meer dan slecht was, zo was de bass niet te horen, vreesden de andere feestgangers en ik voor de rest van de avond.

De volgende dj, Jack of Sound, had hier ook last van en dit was ook goed zichtbaar aan de gebaren van onbegrip. Gelukkig werd hier na tien minuten iets aan gedaan en kon je weer volop genieten van de bass. Jack of Sound zette de sfeer er goed in en de zaal begon ook goed vol te lopen.

https://www.youtube.com/NovYiGadvAU

Na Jack of Sound was het tijd voor Chain Reaction. Hij draaide vanaf de eerste seconde heerlijk raw en dit was te zien aan de feestgangers: de zaal stond vol en de sfeer was optimaal! Na deze heerlijke set was de man van de avond aan de beurt: een half uur lang durende live set van Titanomachy. Dit was, niet anders dan verwacht, een super energieke set met veel lekkere nummers van het nieuwe album.

Voordat Titan weer ging knallen was het aan E-Force en (daarna) High Voltage om de zaal op zijn kop te zetten. En of ze dat deden! De set van E-Force was een favoriet bij veel feestgangers.

Vervolgens was het weer de beurt aan Titan die een mystery guest had meegenomen: B-Front! De energie was optimaal en het was geweldig om te zien hoe iedereen van de momenten genoot, bijvoorbeeld tijdens het draaien van 'Psycho'.

Deetox draaide hierna een goeie set, gevolgd door de afsluiter van de avond: Titan vs. Warface!

Organisatie

Supersized is een redelijk strenge organisatie. Bij aankomst werd vrijwel iedereen gevraagd om zijn legitimatiebewijs en er liepen veel beveiligers rond. Wel waren de medewerkers erg aardig en meedenkend bij problemen.

https://www.youtube.com/u043yV4sUPM

Kluisjes waren verkrijgbaar voor tien euro, met vijf euro borg en voor drie euro kon je onbeperkt naar de wc. De muntjes waren 2,70 per stuk en je kon hiervan onder meer frisdrank en bier halen voor een munt en hamburgers en broodjes gezond voor twee munten. Ook was er snoep, zoals chocolade, lolly’s en chips verkrijgbaar voor een halve munt. Het waren dus redelijke prijzen.

Volgende editie?

Supersized RAW Titan Special was voor mij helemaal perfect: een kleinschalig feest met een kleine duizend bezoekers en een onbeschrijfelijk goede sfeer! Super goede dj’s die stuk voor stuk heerlijke raw sets draaiden: ge-wel-dig voor de raw-hardstyle liefhebbers. Ook volgende editie zijn wij er dus zeker weten weer bij!

Plus

  • De sfeer
  • Goeie sets
  • Originele/leuke locatie
  • Medewerkers

Min

  • Geluid begin van de avond
  • Trappen erg klein

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws