Party report: Supremacy [27 september 2014]

Rick Francissen | 28 september 2014
party reports


SupremacyWat: Supremacy
Waar: Brabanthallen, Den Bosch
Wanneer: Zaterdag 27 september
Line-up: Minus Militia, B-Freqz, Ran-D, Warface, Digital Punk, Titan, E-Force, Tha Playah, Act of Rage, Theracords, High Voltage, DJ Typhoon, Kold Konexion, Hardcraft, MC Nolz
Reporter: Wouter de Vink

Een nieuw concept van de mensen van Art of Dance. Het moest groots, bombastisch, massaal, of hoe je het ook wilt noemen, met het beste wat de raw hardstyle-scene te bieden heeft. Een line-up om van te smullen met 22 artiesten die de taak hebben om de Brabanthallen te vullen met lompe kicks, schreiende screeches en duistere melodieën. Zolang het maar raw is. We hebben het natuurlijk over het nieuwe, revolutionaire event waar tienduizend hardstyle-liefhebbers naar hebben uitgekeken. Het nieuwe Supremacy.

https://www.youtube.com/-sdm_VZv7gg

Gigantisch groot

Laten we het eerst even hebben over de locatie: de Brabanthallen. Hier vond de eerste editie van Supremacy plaats. Bij binnenkomst viel het gelijk al op dat er flink was uitgepakt aan decoratie in deze hal. Aan het einde van de zaal stond de torenhoge stage, vol gehangen met led-schermen en verlichting. Wie weet wat dit podium later op de avond nog allemaal zou onthullen. En het geluid? Zoals we van deze locatie in het zuiden van Nederland gewend zijn: een dikke, vette prima. Genoeg geluld over de feitjes, laten we het hebben over wat er deze avond het belangrijkste was en dat was natuurlijk het feestje zelf.

Let the party begin

Wij waren er vroeg bij zodat we de opening van deze avond konden meemaken. Kold Konexion en Hardcraft trapten af, terwijl de hal zich steeds meer vulde met mensen. Een lekkere opwarmer waarin nog een aantal ‘goude oude’ voorbij kwamen. Gelijk na dit uur stond er een van de betere dj’s in de hardstyle wereld op het programma.

Ran-D, die vaak draait op de meer wat mainstream feesten, had de boodschap ‘het moet raw zijn’ begrepen en verraste positief met flinke beukplaten. ‘I Am Legion’ stak er bovenuit, wat een plaat. Het publiek werd dus al vroeg op de avond wakker geschud en de party-modus stond aan.

Prodigious, Brutal & Raw

De mannen van Theracords mochten live in een half uurtje laten horen waar hun muziek voor staat. Ze namen de stage over en de kicks galmden door de Brabanthallen. Ze deden hun uiterste best om er een feestje van te maken. Vooral opperhoofd Thera had hier een groot aandeel in, door zijn armen bijna van z’n lichaam af te zwaaien. Het sloeg aan, want het ging toch een partij los in de zaal!

De volgende dj die het feest zou voortzetten was de Italiaan Typhoon. Nou moeten we eerlijk bekennen dat wij nog niet zo veel over deze man gehoord hebben, op zijn hit ‘Rawcore’ na dan. Tijd om deze man eens in het echt te aanschouwen en hij stelde absoluut niet teleur. Toen ‘Natural Born Raver’ kwam, gingen de handen van het publiek massaal omhoog, voordat er los werd gegaan bij de drop. De lasers waren ondertussen tevoorschijn gekomen. Wat waren dat er veel! Bij het naar boven kijken naar deze fraaie verlichting viel ons wel iets op: door heel de zaal heen hingen touwtjes met strijkers er aan. Wanneer zouden deze gebruikt worden vanavond?

https://www.youtube.com/YYVplL23bss

This is your Supremacy

B-Front en Frequencerz gingen verder, als de B-Freqz, onder begeleiding van hun vaste MC en de host van vanavond MC Nolz. Deze mannen hebben zo te horen flink wat tijd besteed in de studio en zo kwamen er wat nieuwe tracks voorbij. Deze werden, niet heel erg onbelangrijk, goed opgepikt door de mensen. De sfeer was ontzettend goed, vooral toen ‘Delusion’ door de speakers knalden.

De mannen van Fusion werden afgelost door de nieuwe man van Minus is More: Act of Rage. Na zijn optreden op Dominator waren we al fan geworden, een waardige toevoeging aan het MiM-label! Zijn set bestond uit zijn eigen producties aangevuld met onder andere de oudere Crypsis-tracks zoals ‘Strike’ en ‘Torture’. In dit uur bewees hij een nieuwkomer te zijn die van plan is om te blijven.

Legion of Strength

Het half uur waarop iedereen in de zaal had gewacht brak aan. De mannen van Minus Militia waren aan de beurt. Uit het midden van de zaal, bovenop een zwarte verhoging waarvan we al eerder dachten ‘wat doet dat ding hier nou?’ stonden dan opeens Crypsis, Radical Redemption en Chain Reaction. Een heuze loopbrug daalde vanuit het plafond en alle toeters en bellen gingen af. De heren liepen de brug over naar de stage, over het publiek heen, met fakkels in de handen.
Ja, we kunnen wel spreken van een mooie binnenkomer en een groots onthaal. Maar dat was nog niet alles. De ‘militanten’ werden al enorm opgezweept door de dikke tracks, met als kers op de taart dat er tot twee keer toe een partij vuurwerk werd afgestoken tijdens de set. Toen het anthem ten hore werd gebracht schoten rode vuurballen als rakketten door de zaal heen. Bij ‘Reign Supreme’ ontploften dan eindelijk die touwtjes die we eerder aan het plafond zagen hangen en je werd overrompelt door de knallen van dit vuurwerk, wauw!

https://www.youtube.com/LDL6dAT2WE4

Toffe duo’s achter de draaitafels

Het feest ging verder met vier dj’s die twee duo’s vormden. E-Force en Digital Punk mochten hun A2 Records-sound eerst laten horen. De carrières van deze twee gaan de laatste tijd als een speer en hun set bewees waarom. Het nummer ‘Seven’ was toch wel het hoogtepunt. Deze track stond wekenlang bovenaan in de Hardstyle.com Top 10, en toen de plaat opkwam hoorde je het publiek om je heen al zeggen 'Ja, daar komt-ie!'

Het tweede duo bestond uit Titan en High Voltage. Een leuke combinatie, ondersteund door de vocalen van MC DV8, die van plan was om wat er nog over was van de Brabanthallen te slopen. Titan bracht vorige week zijn nieuwe album uit, een hoop nieuwe tracks dus. Met ‘Flip Uhm op z’n Kantje’ en de remix van Neophyte’s ‘Braincracking’ bleef het publiek maar los gaan. De sfeer bleef verrassend goed en de avond denderde maar voort.

Last but not least

‘My name is Warface’, klonk het. Een verdere introductie is ook niet nodig. Warface is een sloopkogel in hart en nieren en liet dit live aan de feestbeesten horen. Bij ‘FTP’ en ‘Show me your Warface’ vlogen de kicks je om de oren, gepaard met de vette lichtshow, vlammenwerpers en CO2-kanonnen. Dit was helaas wel de laatste raw hardstyle-set van de avond, maar er kwam nog één act de avond afsluiten.

Tha Playah mocht het laatste uur vullen met zijn hardcore beats. Het was afwachten of het hardstyle-publiek hier wel in mee ging, maar ze lieten zien dat ze niet vies zijn van een potje hardcore. ‘Army of Hardcore’ werd dan ook massaal meegezongen door de mensen die tot het einde waren gebleven. Tha Playah draaide een aparte, maar toch leuke set waarin nieuwe tracks met oude werden afgewisseld. Een waardig afsluiter.

Conclusie

Waar de meeste nieuwe concepten klein of aftastend beginnen, ging Supremacy gelijk voor goud. Al in de aanloop naar het evenement toe werd alles groots aangekondigd, en de avond heeft dit dik onderstreept. Het onderscheid zich van andere raw hardstyle-evenementen door vooruitstrevend te zijn in de grootse aanpak. Al vanaf het eerste moment had je het idee dat je onderdeel was van een dikke avond. Wat ons betreft is Supremacy here to stay. Tot volgend jaar dus!

Plus

  • Fantastische grote opzet
  • Goed geluid en een flinke show, zowel in verlichting als vuurwerk
  • Dikke line-up
  • Kortom: een hele leuke avond!

Min

  • Drukte bij de ingang. Het leek wel een trechter gevuld met een hoop mensen
  • Wachtrijen bij de muntloketten. Het duurde wel een half uur voordat je je muntjes had
  • Verschillende dranken bij sommige bars was op
  • Te weinig wc’s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws