Party Report: Frontliner on the go [26 september 2014]

Joni Hendrix | 29 september 2014
party reports


Wat: Frontliner on the go
Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 26 september 2014
Line-up: Frontliner, B-Front, B-Frontliner, Geck-o, Nexone, Max Enforcer
Reporter: Mandy Buying

Barry Drooger, beter bekend als dj Frontliner gaf op vrijdag 26 september zijn eigen showcase in de Melkweg Amsterdam. Een avond die in het teken stond van Frontliner, waar hij in totaal maar liefst drie uur heeft gedraaid. Deze avond was een mooie afsluiter van zijn project, The Summer Of Frontliner (TSOF).

The Summer Of Frontliner

Deze zomer kon je niet om dj Frontliner heen. Hij begon eind juni met een nieuw project, The Summer Of Frontliner. Elke week zou hij een nieuwe track uitbrengen. Dit project heeft 14 weken geduurd. Frontliner heeft dus veertien nieuwe tracks uitgebracht! En wat een heerlijke nummertjes zitten er tussen.

Zijn nieuwe tracks waren deze zomer te horen op de festivals waar hij draaide. Er werd ook op meerdere festivals gefilmd voor TSOF video’s. Zo werd er bijvoorbeeld op CRAFT festival en Mysteryland gefilmd.

Showcase Melkweg

De showcase Frontliner on the go werd gehouden in de Melkweg Amsterdam. Het werd gegeven in de grootste zaal van de Melkweg, the Max. Dit was een redelijk grote zaal waar een paar honderd man in passen. De zaal was dan ook goed gevuld. Het was precies goed, lekker sfeervol druk, maar ook nog ruimte om te kunnen dansen. Je kon het spektakel ook vanaf de bovenverdieping bekijken. Hier bevond zich ook een rookruimte. Er was beneden één bar open. Het was hier soms best druk, maar je werd er redelijk snel geholpen. Verder was het geluid erg goed geregeld. Goed hard en zuiver. Het was een prima locatie voor een feestje.

Sfeer

Er hing een erg goede sfeer op het feest. Er waren natuurlijk ook veel echte fans van Frontliner. Het publiek was erg verschillend, maar er waren voornamelijk veel jongeren. MC DV8 liet het publiek leuk meedoen. Ook Frontliner wist het publiek regelmatig mee te trekken. Zo liet hij iedereen meeklappen en gooide hij vlaggen in het publiek. Ook werden er borden met Frontliner uitgedeeld. Dit maakte de sfeer ook helemaal af.

Line-up

Frontliner had een mooie line-up bij elkaar gezocht. Hierin ontbrak hij natuurlijk zelf ook niet. Zo had hij een eigen live set van maar liefst twee uur. Het was een lekkere set, met een mix van nieuw en oud. Van Halos en Indestructible tot Galaxies collide. En mijn favoriete nieuwe track: Summer. Hierna vormde hij een duo met B-front, beter bekend als B-Frontliner. Daarna was het de beurt aan B-front zelf. Die nog een uur lang een paar knallers kon draaien. Uiteindelijk sloot Frontliner zelf zijn feestje af.

22:00 - 23:00 Geck-o
23:00 - 00:00 Nexone
00:00 - 01:00 Max Enforcer
01:00 - 03:00 Frontliner (LIVE)
03:00 - 03:30 B-Frontliner
03:30 - 04:40 B-Front
04:40 - 05:00 Frontliner

Conclusie

Elke liefhebber van Frontliner had hier graag bij willen zijn. Het was een mooie avond, met een goede sfeer en erg goed geluid. Alle nieuwe en oude tracks die je van hem kent, werden gedraaid. Ik vond het zeker een geslaagde showcase. Hulde aan Frontliner aka The Melodyman voor het neerzetten van deze avond.

Plus

  • Goed geluid
  • Garderobe
  • Drankaanbod

Min

  • Druk bij toilet
  • Parkeren is erg duur in Amsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws