Party Report: Quest4Trance [27 september 2014]

Joni Hendrix | 29 september 2014
party reports


Wat: Quest4Trance
Waar: Beachclub Fuel, Bloemendaal aan Zee
Wanneer: zaterdag 27 september 2014
Line-up: Jorn van Deynhoven, Misja Helsloot, RAM, Rene Ablaze, Roos!, Signum, Steeff
Reporter: Robin van der Kooi
Fotografie:
Xander Colee

De afsluiting

Zou dit dan het allerlaatste buitenfeestje worden? Zijn we er mentaal op voorbereid dat dit waarschijnlijk ook het laatste echt zonnige weekend was? Op deze locatie in ieder geval wel, want afgelopen zaterdag organiseerde Beachclub Fuel in samen werking met Q4T haar laatste (outdoor) event. Nadat we vorige week present waren bij Summerlake Outdoor en daar al vele heerlijke trance klanken gehoord hadden, zagen we dit als een bonusfeestje. Het echte dwalen op een festival met meerdere areas had je dan niet, maar het heerlijke zonnige weer met wederom dj’s die vorige week ook stonden opgesteld, maakten een hoop goed!

De locatie

Beachclub is elke keer weer een prettige plek om te zijn. Bij teleurstellend weer  kon er een 100% indoorfeestje van gemaakt worden en bij heerlijke zonnestralen, zoals afgelopen weekend, was er ook de mogelijkheid om lekker buiten te rocken. Ideaal was een combi van beide, want als je het binnen even gezien had of wanneer je het echt even te warm kreeg, kon je gemakkelijk je weg naar buiten vinden en daar verder dansen. Wc’s waren niet, zoals soms op een festival, op honderden meters, maar slechts op een steenworp afstand van de dansvloer. Tel hier een heerlijke lange bar bij op waar je binnen 2 tellen geholpen werd en dus niet een massa voor je had waar je doorheen moest dringen om eindelijk je drankje te kunnen bestellen. Dus missen we de charme van de festivals? JA! Maar heeft een indoor event ook niet zijn charmes? Ook JA!

De tijdtafel

De line-up was heerlijk, maar qua namen, op een enkeling na, niet groots. OK, je wist wel wie of wat, maar de absolute A namen ontbraken. Maar kon je nu zeggen dat dit te merken was aan hun optreden? NEE! Eerlijk gezegd was ik verrast over het feit dat er zo heerlijk, afwisselend en dus goed gedraaid werd. Wel merkten we bij het horen van de eerste klanken al op dat dit niet zomaar een trance feestje zou gaan worden en dat we geen trance voorgeschoteld zouden krijgen waar je van in slaap zou vallen. Want of je er nu van houdt of niet, trance blijft emotie muziek waar je jezelf helemaal in kunt verliezen en waarbij je climax momenten hoort die je al dagen van tevoren hoort aankomen (op een goede manier weliswaar). Echter, dit bleek bij deze editie niet of nauwelijks het geval te zijn.  Allereerst de volgorde van draaien:

17.00 – 18.00 Rene Ablaze
18.00 – 19.00 Steeff
19.00 – 20.00 Roos! (later afwezig vanwege een allergie)
20.00 – 21.15 Misja Helsloot
21.15 – 22.30 Jorn van Deynhoven
22.30 – 23.45 Ram
23.45 – 01.00 Signum

Warming-up

Allereerst was het de beurt aan Rene Abaze. Een dj die qua boekingen nog niet op heel veel A-feesten heeft gestaan, maar die in de praktijk ‘gewoon’ een warm-up dj is. Echter, op het moment van binnenkomen, kregen we al heerlijke sounds te horen. Als dit een voorbode voor de rest van de avond zou zijn, dan wisten we in ieder geval dat we met een voldaan gevoel naar huis zouden gaan. Heerlijke uplifting trance, waarbij toen al het BPM niveau al een stukje hoger lag dan de gemiddelde trance set. We moesten onze verwachtingen dus maar wat aanpassen en van een trance-night een hardtrance-night maken. Nadat deze ons het eerste uur had opgewarmd en waarbij we op een goede manier de kwaliteit van de drankjes konden testen, was het vervolgens de beurt aan dj Steeff. Wederom een dj die qua naam nog niet heel veel bereikt heeft, maar die onderhand wel de resident van Quest4Trance genoemd mag worden. Sterk nog: is. Sinds 2008 is hij al Q4T member en maakte hij naam op het feestje wat toen gehouden werd in de Bazart, Den Haag. Deze nam prima het tempo en niveau van zijn voorganger over. Wellicht met een lichte BPM verhoging, want zijn manier van draaien kon je toch wel onder de noemer ‘progressive trance’ zetten. Het liep toen al aardig vol en de mensen hadden alle schroom van zich afgegooid. Wel viel wederom op dat de gemiddelde leeftijd nog iets hoger lag dan de 54 jaar die mijn moeder rijk is. Qua sfeer was dit absoluut niet te merken. Ze zeggen niet voor niets: hoe ouder, hoe gekker! Dj Steeff zorgde voor een heerlijk sfeertje en de vele melodieuze klanken zorgden voor het echte trance gevoel. 

Vervolg van de avond

Omdat de zon inmiddels weg was en daarvoor in de plaats de duisternis tevoorschijn kwam, waren de eerste laserstralen een feit. Het publiek ging los alsof dit het allerlaatste feestje ooit was. Wat een gezelligheid en wat een leuke amicale mensen. Helaas moet het dan altijd zo zijn dat de tijd ook weer snel voorbij ging en voor je het wist zat je naar een van de laatste optredens te luisteren. Na een kleine break op het buitenterras waren we inmiddels aangekomen bij Misja Helsloot. Samen met RAM toch wel de eyecather van de avond. Deze zweepte het publiek nog ietsje meer op. Met onder meer bekende platen van Armin en Dash Berlin kon de avond niet meer stuk! Als je dan vervolgens ook nog Jorn van Deynhoven op het menu ziet staan, dan weet je dat het BPM ritme nog ietsje meer omhoog gaat. Stevige hardtrance was het geval en de vermoeidheid kan zelfs op trance muziek een feit zijn. Alhoewel dit een stuk minder intensief is dan de wat hardere stijlen, voelden de beentjes toch wat zwaarder aan. Dit had vooral te maken met het feit dat er al vrij vroeg in de avond redelijk stevig gedraaid werd, voor trance begrippen.

RAM en Signum zorgden voor het slotakkoord. In slechts 2,5 uur tijd wisten zij het publiek in extase te brengen, voor zover dit niet al het geval was. Eigenlijk deden de twee niet onder voor elkaar. Een stevige BPM, enkele heerlijke melodieën, een goed ritme en de rest was aan het publiek. RAM deed de voorzet en Signum kopte hem in, wat een heerlijk slotakkoord! In mijn schrijven lijkt het alsof dit een back2back set geweest moest zijn, maar deze draaiden toch echt los van elkaar. Ik noem deze twee heren in één adem, want ze deden niet voor elkaar onder. Dus om nu te zeggen wie was de dj van avond: RAM en Signum! Maar dat is uiteraard een persoonlijke smaak…..

Helaas kwam er aan alle gezelligheid een einde en was het zomerseizoen in Fuel officieel ten einde gekomen. De mensen vonden dit zichtbaar jammer, want zo’n avond mag wel eindeloos duren. Dus op de vraag moet Quest4Trance snel weer een indoor editie regelen is maar één juist antwoord: Zo snel mogelijk! Komt deze er dan ook? Ja, 27 december wordt het weer genieten geblazen @ The Winter edition te Amsterdam (locatie nog onbekend). See ya next edition!

Plus

  • Gezellige en intieme sfeer!
  • Boven verwachting goede (hardtrance) setjes
  • Zowel in- als outdoor locatiemogelijkheden
  • Prettige bewegingsruimte (net niet helemaal uitverkocht )
  • Het weer! (goede timing zon)

Min

  • Afwezigheid dj Roos!
  • Einde zomer 2014

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws