Party report: CONTRA [27 september 2014]

Jooshua Franssen | 6 oktober 2014
party reports


Wat: Contra - Las Palmas
Waar: Las Palmas
Wanneer: Zaterdag 27 september 2014
Line-up: Nino&Frankie, Lake People, Fur Coat, Redshape, Dekmantel Soundsystem
Reporter: Roziena Salihu

Eerdere edities van Contra vonden plaats in Perron. Een discotheek in Rotterdam waar sfeer, locatie en publiek in balans lijken te zijn. Dit keer werd Contra op een nieuwe locatie gehouden. Zal het net zo'n succes zijn als in Perron? Een industrieel gevoel is wat de loods bij mij naar boven bracht; Las Palmas noemen Rotterdammers de locatie.

Zullen we even zitten?

Het publiek bestond uit rave-grage mensen die stuk voor stuk open stonden voor een leuk gesprek. Van een chill-out plekje die je vaak op techno feesten tegen komt was niet echt sprake. In één hoek stond een bank die comfort bracht voor zo'n vijftien à twintig mensen. Om het goed te maken werd het mogelijk gemaakt met een stempel naar binnen en naar buiten te lopen. Het was geen probleem om even een luchtje te scheppen en sociale contacten te onderhouden.

Good vibes

Na mijn blaas bij binnenkomst (gratis) geleegd te hebben, gooide ik mijn haar los en wilde ik genieten van wat de avond mij zou bieden. De muziek was naar mijn mening prima: lekker om op te bouchen of het konijntje uit te hangen. Helaas heb ik Nino&Frankie en Lake People moeten missen door de rij voor Contra, maar hierdoor had ik wel het geluk binnen te mogen bouchen op Fur Coat. Elk nadeel heeft z’n voordeel.

Harde Beats

De muziek van Fur Coat komt voort uit zijn liefde voor salsa en soul gecombineerd met electronic Music. En dit is te horen! Harde beats met daarachter geluiden die men naar een andere dimensie brengt. Stil staan bij Fur Coat is geen optie, de muziek speelt marionet met je voetjes. Fur Coat maakte vervolgens plaats voor Redshape, een mysterieuze Berlin-dj die zijn identiteit geheim houdt en ten allen tijden een rood masker draagt. Redshape is in zijn nummers soms net zo mysterieus en verandert simpele beats in gekke tracks die hij zonder schaamte, moeite of stress uit voert op het podium. Chapeau Redshape, chapeau.

Afsluiter

Tot slot mag Dekmantel Soundsystem de avond afsluiten, bestaande uit drie mannen uit Amsterdam die zich kenbaar hebben gemaakt aan de wereld. Eerder te zien geweest op onder andere Lowlands, Perron en Awakefest. De mannen van Dekmantel zijn een steady groep, waarvan je weet wat je verwachten kunt en ook deze keer klaarde Dekmantel het klusje zonder moeite! Voor de harde techno liefhebbers een hemel op aarde.

Biertje?

Voor vijf muntjes betaal je €13,50 en met al het geld dat ik bespaard heb met plassen waren zeker 3 biertjes gratis. Verder kan ik de locatie alleen beschrijven als een mooie 'underground'. De loods in combinatie met 'Berlin sound techno' vervulde een underground scene. Daarnaast riepen de palen in de zaal een herinnering van Lowlands op. Ik mocht weer even thuis zijn in de bravo.

Contra

Erg druk

Dat Contra een goed bezocht feestje is bleek bij aankomst; ik stond een uur in de rij voordat ik naar binnen kon. Helaas was door de drukte de garderobe (over)vol geraakt en kon je je jas niet kwijt. Als oplossing voor tekort aan ruimte in de garderobe werd er een lege kamer ter beschikking gesteld, waar jassen op eigen risico achter gelaten konden worden. Toch fijn dat de organisatie naar alternatieven zocht voor het probleem.

Conclusie

Persoonlijk heb ik mij afgelopen zaterdag vermaakt, mede omdat ik met een fijne groep mensen was, maar ook omdat de muziek mij naar een hoger level bracht. Het publiek bestond uit aardige mensen en muziek knalde uit de speakers met de wens voetjes te zien stampen. De organisatie liet te wensen over maar dit werd netjes opgelost door alternatieven te bieden. De zaal was eigenlijk perfect en gaf een 'underground' gevoel. Van Toffler naar Perron naar Las Palmas; Contra heeft laten zien dat het aanstellen van een nieuwe locatie een hele onderneming is, maar door juist te handelen is alles mogelijk. En hierin zijn zij zeker geslaagd. Ik ben benieuwd waar de volgende editie plaats zal vinden. Rotterdam biedt de hardste mogelijkheden.

Pluspunten

  • Harde beats
  • Goede techno
  • 'Underground feeling'
  • Gratis WC

Minpunten

  • Lange wachtrij bij entree
  • Volle garderobe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws