Party report: XXlerator RAW [11 oktober 2014]

Peter Güldenpfennig | 13 oktober 2014
party reports


Xxlerator RAWParty: XXlerator RAW
Locatie: De Matrixx
Datum: 11 oktober 2014
Line-up: B-Front & Digital Punk, E-Force (live), Titan, Zany & Kyara, Moridin, Degos & Re-Done vs Deetox, Solutio, Jason Payne, Inceptum, MC DV8

Na vele positieve verhalen te hebben gehoord over de Matrixx stond ik al een tijd lang te springen voor deze avond, en nu was het toch eindelijk zover.. De laatste editie van XXlerator RAW in de Matrixx, volledig uitverkocht en ik ben erbij. Laat het losgaan maar beginnen!

De Matrixx

De Matrixx sluit binnenkort haar deuren: 'Het is nu anno 2014 tijd voor de Matrixx om alles in te pakken, elders het geluk te beproeven en nieuwe evenementen neer te zetten in binnen- en buitenland, aldus de organisatie. Dit betekent dat het nog één keer tijd was voor een knallende afsluiter van XXlerator RAW.

Om maar met de line-up te beginnen: hier was helemaal niks mis mee. Vele artiesten uit de top van de raw hardstyle-scene zoals E-Force, Digital Punk, B-Front, Titan en Zany waren aanwezig. Ook een paar, moet ik toch eerlijk bekennen, onbekende namen bevonden zich in de line-up. Daar is helemaal niets mis mee, mooi dat ook nieuw talent een kans krijgt zich te bewijzen op evenementen als deze.

Drukte

De Matrixx bevindt zich in Nijmegen. Het is goed bereikbaar met de auto met genoeg parkeerplekken. Ook het openbaar vervoer is goed te doen. De bus stopt tegenover De Matrixx en vanaf het station Nijmegen is het maar tien minuten reizen.

Bij aankomst was het al gelijk duidelijk dat het feest volledig uitverkocht was. Groepen feestgangers konden niet wachten om naar binnen te gaan en er stond dus ook een behoorlijk lange rij voor de ingang. Er werd vervolgens gecontroleerd door middel van een metaaldetector en bij twijfel aan leeftijd werd er om een legitimatie gevraagd.

You like it raw? You’ll get it raw!

Eenmaal binnen klonk het geluid van Solutio door de speakers. In de zaal stond in het midden een kleine verhoging en boven waren ruimtes om te genieten van de dj, om mee te springen en uit je dak te gaan of om te roken. Het podium bestond uit een grote dj booth omringd door afgesneden hangende ledematen. Luguber maar sfeervol.

Vervolgens was het tijd om een mooi plekje te zoeken en mee te feesten. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan, want ook in de zaal was het erg, of eigenlijk tè druk. Je moest oppassen dat er geen armen en vuisten in je gezicht kwamen en lekker de ruimte hebben om te hakken zat er ook niet in. Ik heb op flink wat voeten gesprongen en ben er over vele gestruikeld.

Eenmaal een klein beetje ingekomen was het tijd voor Zany & Kyara. Waar de lasers en rook bij de voorgaande dj's minimaal was, draaiden ze nu overuren. Het geluid was erg goed; de bass was heerlijk in je hele lichaam te voelen. De set was een goede inkomer voor een verdere heftige hardstylenacht.

De sfeer was gezet en om 00.00 uur stonden Digital Punk en B-front achter de decks. Zoals verwacht draaiden zij een energieke en rauwe set, waarop het publiek los ging, onder meer op de nieuwe track van Digital Punk, 'Prison of Commercializm'.

Vervolgens was het tijd voor de live-act van E-force, en wat voor één! Hij serveerde een optimaal rauwe set met populaire tracks zoals 'Seven'. Het publiek ging lekker los en er kwam ook wat show voorbij in de vorm van bebloede danseressen, snijtafels en slagers.

Na E-force kwam een dj die ik zeker niet wilde missen, Titan! Met een nieuwe album op zak heeft hij genoeg nieuw hardstylevoer om het publiek mee te vermaken en vermaken, dat deed hij.

De volgende artiesten waren bij mij vrij onbekend maar wisten te verrassen met de lekkerste set van de avond: Moridin. Deze act bestaat uit vier mensen waarvan er twee in de booth stonden, één mc die het publiek opfokte en nog iemand die naast de booth een computer bediende. Elke minuut van Moridin was hard, rauw en geweldig! De al eerder genoemde danseressen vlogen ook nu door de zaal heen en dit was erg vet om te zien.

Jason Payne betrad de booth na Moridin en draaide een heerlijke set. Hoogtepuntje was toch wel de track 'Defend The Raw'.

Als afsluiter mochten Deetox en Degos & Re-done het podium betreden. Hier hebben ik maar een klein deel van meegemaakt, want rond 06.30 uur was het genoeg geweest.

Prijzen

Een kaartje voor dit feest kostte je 20,- euro. Muntjes kostten 2,50 euro per stuk. Voor één muntje kon je bijvoorbeeld een flesje water halen en voor twee muntjes had je een Red Bull. Wat eten betreft had je ondermeer keuze uit verschillende tosti's en broodjes, echter ging deze helaas pas om 01.00 uur open. De wc’s waren erg druk en benauwd, net als de rest van de lounge. Dit viel wel tegen, aangezien je hier juist even wilt afkoelen en rustig zitten.

Meer dan waar voor je geld

Met een lage ticketprijs van 20,- euro was dit een relatief goedkoop feest om te bezoeken, met veel bekende dj's die stuk voor stuk goede sets draaiden. Ook het publiek ging optimaal los en de sfeer was lekker. Een geweldige, harde en knallende afsluiter van XXlerator RAW!

Plus

  • Goede sets
  • Vette lichteffecten
  • Mooi podium

Min

  • Drukte
  • Erg benauwd
  • Lange rij wc’s en entree

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws