ADE Party report: Armada Night [15 oktober 2014]

Rick Francissen | 16 oktober 2014
party reports


Armada NightWat: Armada Night
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Wanneer: Woensdag 15 oktober
Line-up: Armin van Buuren, Dash Berlin, Andrew Rayel, Cosmic Gate, Kevin Duane, KRONO, MaRLo, Tube & Burger, Ørjan Nilsen, Gaia
Reporter: Danielle Sienema
Fotografie: Armada Night/Alda Events

Van 15 tot en met 19 oktober gaat Amsterdam helemaal los! Met driehonderd events, 85 locaties en meer dan tweeduizend dj’s is Amsterdam Dance Event het grootste dance-evenement ter wereld. Kiezen waar ik heen wil geeft me hoofdpijn. Mag ik starten met een drankje?

Armada Night it is!

De keuze is gemaakt en met mijn ticket op zak kijk ik uit naar 15 oktober. Helaas is er vooraf geen timetable bekend, maar dit mag de pret niet drukken. Onderweg naar de Heineken Music Hall blijkt bijna de hele Armada familie bij Radio 538 te zitten. Awesome warm-up! Armada Night zou overigens eerst in de Gashouder plaatsvinden. Nadat Armin van Buuren en Dash Berlin aan de line-up werden toegevoegd is het evenement naar het grotere Heineken Music Hall verplaatst.

Full house

Armada Night is ook dit jaar uitverkocht en het is er gezellig druk. Met de enorme hoeveelheid winacties die ik voorbij zag komen, vroeg ik me af of Alda Events de Heineken Music Hall wel vol zou krijgen. I am an idiot! De sfeer is fantastisch en iedereen gaat uit zijn dak. Het publiek is een goede mix van jong en ouder: de gemiddelde leeftijd ligt lager dan op andere trance feesten.

Tien acts in één zaal

De dj’s hebben, met uitzondering van openingact Kevin Duane, elk 45 minuten tot een uur de tijd. Veel fans kijken uit naar het eerste live optreden van Gaia in Europa. Alle telefoons gaan de lucht in terwijl twee mysterieuze figuren het podium betreden. Zij blijven vrijwel hun hele set stilstaan terwijl het publiek uit zijn dak gaat. Dit klinkt misschien raar, maar het is betoverend. Wat een verschil met hoe Dash Berlin hierna het podium bestormt. Binnen vijf minuten is hij al twee keer op de draaitafel geklommen. Één en al energie!

A State of Trance

Net als de shows zijn ook de sets van de dj’s heel verschillend. Dash Berlin opent gewoon met John Legend! Wanneer W&W ook nog eens opduiken kan mijn avond niet meer stuk. Met zijn drieën staan de mannen op de draaitafel te springen tijdens 'Bigfoot'. Na Dash is de beurt aan Armin en die heeft geen warm-up meer nodig. 'We are exactly where we want to be. We are in a state of Trance!' Armin van Buuren heeft volledige controle over het publiek. Hij draait zijn eigen hits en echte trance klassiekers. Cosmic Gate heeft ons ook al een aantal uit die laatste categorie laten horen. Heerlijk! Andrew Rayel mixt meer house door zijn set en met Ørjan Nilsen en MaRLo is het nog even knallen. Ik heb een top avond!

All in all

Armada Night duurde van tien tot vijf uur en een ticket kostte dertig euro. De line-up was ijzersterk en ik heb op veel grotere festivals veel kleinere podia gezien. Sommigen zullen het jammer vinden dat het evenement naar de Heineken Music Hall is verplaatst, maar alles was hier wel goed geregeld. Aardig was dat je je jas gratis kon ophangen. Muntjes per zeven moeten kopen, vond ik iets minder. Het geluid leek gedurende de avond steeds harder te gaan. Persoonlijk vond ik het te hard, maar gelukkig piepen mijn oren niet. Amsterdam Dance Event here I come again!

Plus

  • Afwisselende line-up
  • W&W die even om de hoek kwamen kijken
  • Groot podium in verhouding tot de zaal
  • Vette show met veel variatie
  • Gratis garderobe

Min

  • Vooraf geen timetable bekend gemaakt
  • Muntjes enkel per zeven te koop
  • (Te) hoog geluidsniveau

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws