ADE Party report: Pan-Pot presents Second State [15 oktober 2014]

Rick Francissen | 17 oktober 2014
party reports


Pan-PotWat: Pan-Pot presents Second State
Waar: Chicago Social Club, Amsterdam
Wanneer: Woensdag 15 oktober
Line-up: Pan-Pot, Gregor Tresher, Robert Dietz, Stephan Hinz, Clint Stewart, Joey Daniel, 3Gramm, Maximiljan, Rene Engel, Ross Joch & Vonder, Bas Dobbelaer & Hightower
Reporter: Denise van Riemsdijk
Fotografie: Jitske Nap

Amsterdam Dance Event, het mekka voor de danceliefhebbers. Aankomende week gaan drie miljoen mensen pad en ze rusten niet tot maandagochtend! Voor mij begint deze walhallaweek met twee van mijn favoriete mannen: Pan-Pot! Bekend van de Berlijnse club Watergate en vaste gasten van Time Warp. Dit jaar zijn ze begonnen met hun eigen label Second State en hosten een avond in de Chicago Social Club.

De Soos

De Chicago Social Club heeft inmiddels een lange lijst aan bijnamen voor intimi, zoals de 'Social en de 'Soos'. Met een gevarieerde programmering, die loopt van pop tot techno en van minimal naar urban, biedt de Social voor ieder wat wils. Deze avond staat er techno en techhouse op het programma, onder andere verzorgd door de Berlijnse heren van Pan-Pot, maar ook door onze Nederlandse dj Joey Daniel, bekend van 300MPH.

Second State

Feestje

Dat de Berlijnse heren van Pan-Pot van een feestje houden, was voor mij al duidelijk, maar deze editie hebben ze het naar het volgende niveau getild. Second State heeft hun naam tijdens ADE een goed vertegenwoordigd met een top feest.

De muziek begon al meteen lekker en dit is alleen maar beter geworden naarmate de avond vorderde. Het hoogtepunt van de avond waren de heren van Pan-Pot. Ze begonnen hun set met lekkere techhouse nummers en eindigde in diepe, donkere techno.

Intiem

Er waren genoeg bars aanwezig, dus je hoefde nauwelijks te wachten voor je drankje. Hier betaalde je ook niet meteen de hoofdprijs voor: fris was €2,50 en een biertje €2,80. De kaartjes voor dit feestje waren €13,50, een prima prijs voor zo’n legendarische avond. De security en het personeel waren meer dan vriendelijk. Ook de sfeer was goed: iedereen ging helemaal los op de lekkere sets die ons cadeau werden gedaan.

Second StateDe locatie was perfect: niet te groot en een intieme setting. Genoeg zitplaatsen en een chill balkon waar je de avond ook perfect kon meemaken. Boven was genoeg dansruimte, maar in de zaal zelf was het iets te druk en daardoor erg warm. Rond vier uur werd het wat rustiger. Om zeven uur kwam helaas een einde aan deze heerlijke avond die van mij nu nog steeds wel door had mogen gaan.

De uitgebreide crew achter de dj-booth zorgde ervoor dat de partymood met de minuut groter werd. Het was een grote, gezellige, chaotische familie om naar te kijken. De heren van Pan-Pot eindigde staand op de draaitafels en genoten van elke minuut in de social.

Het was een gezellige grote chaos met heerlijke muziek, die begon met lekkere techhouse en afsloot met Berlijnse techno waar je u tegen zegt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws