ADE Party Report: Hard Dance Event: Showcase

Eveline Meijer | 19 oktober 2014
party reports


HDE ShowcaseWat: Hard Dance Event: Showcase
Waar: De Melkwg, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 16 oktober
Line-up: Atmozfears, Bass Modulators, Crypsis, Electronic Vibes, Festuca, Humanoise, James Bayliss Hosted by: MC DL
Reporter: Karlijn Theeuwen

Vanavond nemen de hardere stijlen de Rabozaal van de Melkweg over. Binnen de dancescene in Nederland heeft hardstyle inmiddels haar plek goed ingenomen. Na een leuke dag op de HDE Conference kijken we dan ook uit naar een dikke afsluiting van onze dag bij de HDE Showcase.

Parkeren

Parkeren in Amsterdam is een hel, dat weten we allemaal. Niet dat het niet mogelijk is om een plekje te vinden, maar vijf euro per uur betalen, is meestal wel een beetje teveel van het goede. Gelukkig kreeg ik een goede tip: zet je auto neer bij het Olympisch stadion! Hier hebben ze namelijk een P+R (Park en Ride). Je auto staat veilig in een parkeergarage en voor maar één euro per 24 uur sta je perfect! Je kunt in de garage kaartjes kopen voor de tram, die direct stopt voor de deur van het Olympisch stadion. Echter rijden er om vijf uur 's nacht geen trams meer en hebben we de nachtbus terug naar onze auto genomen. Voor het parkeren en de nachtbus zijn we in totaal vijftien euro kwijt met twee personen. Dit vinden we nog redelijk te doen voor een stad als Amsterdam. De prijs van dit feest is ook zeker redelijk te noemen, voor zeventien euro heb je aan de deur een kaartje!

Goede opwarmer!

Rond kwart over elf komen we aan bij de Melkweg. Nooit eerder was ik in deze zaal van de Melkweg geweest. Het is een redelijk ‘stijve’ zaal met veel metaal en beton, maar dit is geen nadeel. Deze industrial feel kan veel toevoegen aan de stijl en sfeer van je feestje. Wat echter wel snel opvalt is het onwijs vette plafond! De lichten bewegen van boven naar beneden en dit creëert echt een gaaf effect! Veel mensen zitten er vol bewondering naar te kijken.

We lopen de zaal in en worden verwelkomd met de klanken van Brennan Heart's ‘Lose My Mind’. Ook de track daarna is een bekende, namelijk ‘H3Y’ van The Prophet. Beide nummers worden goed ontvangen door het publiek en de sfeer zit er al lekker in.

https://www.youtube.com/Q0r0pu8A6Z0

Na James Bayliss is het tijd voor de heren van Electronic Vibes. Ik heb dit duo nooit eerder gehoord, maar ze hebben zeker een goede eerste indruk achtergelaten! De eerst overgang van 'So High' van Noisecontrollers naar ‘Rebel’ van D-Block & S-te-Fan was perfect! Mijn aandacht hebben ze en ik ben benieuwd naar wat er nog komen gaat.

Bijna alle overgangen zijn perfect. Wel valt het op dat tijdens het merendeel van de set één van de twee heren achter de draaiknoppen staat. Ach, eigenlijk mag ik daar niets over zeggen. De set is ontzettend goed, met perfecte overgangen en de mannen springen lekker mee met het publiek!

Het perfecte midden

Om een uur is het tijd voor een gevestigde naam binnen de hardere stijlen. Bass Modulators nemen het roer over en ze beginnen met een knaller! De track ‘Faster n Further' knalt door de speakers. Het publiek en de mannen zelf genieten! Bekende tracks als ‘Fuck The System’ en de Defqon anthem ‘World of Madness’ worden gedraaid. Het is duidelijk dat het publiek de bekendere tracks kunnen waarderen en hier wordt op ingespeeld. Ook een oudere track ‘Art of Creation’ van de helden van Project One wordt ter gehore gebracht.

Tim van de Stadt, beter bekend als Atmozfears, is de volgende artiest en hij begint zijn set met één van mijn favoriete, euforische nummers ‘Accelerate’. Atmozfears heeft mij in zijn setjes al vaker verrast, dus je weet nooit wat je kunt verwachten. Deze keer gaat hij in zijn set van hot naar her. Van euforische platen naar tracks met invloeden van jump en tek, maar ook hardere tracks worden gedraaid. Echt een fijne en diverse set om naar te luisteren.

De genadeloze eindsprint

Tegen het einde aangekomen heeft de Showcase nog twee artiesten voor het publiek bewaard. Helaas merk ik wel dat de zaal wat minder vol is dan dat ze was, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Samen met de andere die-hards maken we ons klaar voor Festuca. Ik ken de naam, maar ik heb nog nooit een set van hem gehoord. Deze jongen is goed op weg en opende eerder dit jaar het vette raw festival Qapital.

Waar ik bij Atmozfears de afwisseling heel fijn vond, is deze set eerder wisselvallig. In de set van Atmozfears kwam ik enige opbouw tegen. Festuca kiest ervoor om te beginnen met raw, dit af te wisselen met euforisch en aan het einde sterkere platen te draaien. Het wordt later op de avond en de keuze van een euforische track na een harde track zorgt bij mij voor een klein inzakmomentje.

Om ervoor te zorgen dat ik voor het laatste uurtje nog wat energie heb, wil ik even een plekje zoeken om te gaan zitten. Helaas zijn er niet veel mogelijkheden om eventjes rustig te gaan zitten. Je moet het doen met de treden van de trap. Op zich geen probleem, maar een loungeplek is altijd een plus.

Om de avond met een knaller af te sluiten, is de man van het label Minus is More, Crypsis, ingeschakeld. Mr. Torture is een artiest die hoog in mijn lijstje van favorieten staat. Zijn set is zoals ik altijd van hem gewend ben: van het begin tot het einde draait hij hard en mix-technisch is het perfect. De track van Minus Militia ‘Retaliation’ knalt er goed in! Als afsluiter kiest hij voor ‘Breakdown Low (hardcore edit)’. Voor mij is dit een perfect einde van mijn avond. Voldaan verlaat ik de Melkweg en ga ik naar mijn bedje. Hard Dance Event, bedankt en tot zaterdag 18 oktober op Hard Dance Event: LIVE in de Heineken Music Hall.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws