ADE Party report: Afrojack at Ziggo Dome [17 oktober 2014]

Rick Francissen | 19 oktober 2014
party reports


AfrojackWat: Afrojack at Ziggo Dome
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 17 oktober
Line-up: Afrojack, Wrabel, Spree Wilson, Shermanology, Dennis van Leeuwen, Jack McManus, Hustle Kidz, D-Wayne, Apster
Reporter: Mandy Buying

Het is de week van het Amsterdam Dance Event. Door heel Amsterdam zijn maar liefst driehonderd events op tachtig verschillende locaties te beleven. Zo gaf Afrojack afgelopen vrijdag een concert in de Ziggo Dome.

Enter the Ziggodome

Het concert werd gehouden in de Ziggo Dome, een mooie ruime locatie met een goede akoestiek. Je kon kiezen uit kaarten voor zit- en staanplaatsen voor deze avond. Ik vind het prettiger om staanplaatsen te hebben, omdat je dan kunt rondlopen, dansen en makkelijker naar de bar kunt gaan. Het concert was voor alle leeftijden en dit was goed te merken: er waren veel gezinnen met jonge kinderen. In het begin was dit wel even schrikken, maar de sfeer was er uiteindelijk niet minder om.

In het voorprogramma stonden Apster en D-Wayne. Rond deze tijd kwamen de meeste mensen binnen. In het voorste vak van de tribune zat de familie van Afrojack en ook Gerard Joling werd hier gespot. De dj’s draaiden goed, maar de sfeer zat er bij het publiek nog niet in. De zaalverlichting stond ook nog aan, wat ook een rol speelde.

Afrojack en zijn gasten

Eindelijk was het negen uur, tijd voor Afrojack! Ik had hoge verwachtingen van zijn show, omdat hij er bekend om staat een vette show neer te zetten. De muziek werd gestart en opeens stond hij daar. Plotseling viel het grote witte doek naar beneden en werd het concert geopend met vuurwerk, lichten en CO2. Afrojack begon met het nummer ‘Ten Feet Tall.’ De stemming zat er meteen goed in.

https://www.youtube.com/bltr_Dsk5EY

Er was van alles uit de kast getrokken om er een spectaculaire show van te maken. Er was natuurlijk een mooie licht- en lasershow. Er hingen grote beeldschermen waar van alles op geprojecteerd werd. Luchtdanseressen en vuurspuwers zorgden voor wat extra’s. En niet te vergeten: er waren heel wat mensen uitgenodigd.

Zo kwam Martin Garrix even langs voor een nummertje, kwam Spree Wilson met een groep breakdansers het podium op om ‘The Spark’ te zingen en werd er een piano neergezet voor Wrable om ‘Ten Feet Tall’ mee te spelen en te zingen. Ook Shermanology kwam langs om zijn hit ‘Can’t Stop Me Now’ met Afrojack te laten horen en was er een soort van Rockact met Dennis van Leeuwen.

Het was een show waar je 2,5 uur van kon genieten. Er was zoveel te zien en te beleven, waardoor de goede sfeer en de energie van het publiek constant aanwezig waren.

Met de afsluiting werd er door Wrable live gezongen op 'We’ll Be Ok'. Het nummer eindigde met harde vuurwerkklappers, wat helaas het definitieve einde van de show betekende.

Overtroffen

Het concert heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het eerste uur was ik vrij sceptisch, maar toen Afrojack eenmaal was begonnen, was ik om. Wat een vette show werd hier neergezet! Het kaartje is vrij duur voor de korte tijd van de show, maar het is het zeker waard. Wat er in deze 2,5 uur qua show is neergezet is echt top! Zeker een aanrader om heen te gaan. Afrojack is weer een fan rijker.

Plus

  • Show
  • Ziggodome
  • Geluid

Min

  • Tijdsduur acht uur tot half twaalf

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws