ADE Party report: DGTL presents Life and Death [16 oktober 2014]

Rick Francissen | 20 oktober 2014
party reports


DGTLWat: DGTL presents Life and Death
Waar: NDSM, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 16 oktober
Line-up: Somne, Tobias., Tale of Us, Mind Against, Job Jobse, DJ Harvey, DJ Tennis
Reporter: Denise van Riemsdijk
Fotografie: Celeste Filius

Amsterdam, dag numéro deux! Nog steeds merk je in de hele stad dat er iets te doen is. Brakke hoofdjes en frisse gezichtjes kruisen elkaar elke ochtend op Amsterdam Centraal. Na weer helemaal opgeladen te zijn was het tijd voor DGTL. Deze avond werd gehost door Life and Death en dat betekent heerlijke donkere deuntjes met spacende randjes.

Authentieke sfeer

De NDSM-werf is mij niet onbekend. Gek genoeg was ik nog nooit met een event in de scheepsbouwloods geweest. Al na een kwartier bij binnenkomst had ik spijt dat ik hier nog nooit eerder was geweest. De authentieke sfeer karakteriseert het pand. Door invulling met subtiel, warm licht lijkt het net of je in een andere wereld stapt. Ook al is het koud en is de zaal nog nauwelijks gevuld, er heerst geen kilte en dat is een perfecte binnenkomer. Het feest bestaat uit twee areas: industrial en disco. Ook al was het een redelijk groot feest en was voor mijn gevoel toch een intieme setting en niet zo ‘massaal’ als bijvoorbeeld Awakenings in de Gashouder.

DGTL Life & Death

Mijn grote liefde

Life and Death, afgelopen zomer ben ik dit label gaan volgen en sindsdien tot over mijn oren verliefd. Een ADE dagje hiervan maakt deze liefde alleen maar mooier. Het duurde lang voordat de zaal eindelijk gevuld was. De eerste dj, Somne, heeft voor een handjevol mensen gedraaid. Dit was zonde want het was vanaf seconde een heerlijk. Heerlijke, harde house die opgebouwd werd tot zware donkere melodieën. De andere drie dj’s bouwden hier steeds verder op door. Tale of Us veraste mij, door dit keer niet de klassieke nummertjes te kiezen en wat meer voor de onbekendere platen. Maar de afsluiter was toch de koning van de avond: Mind Against, wat was dat heerlijk. Ik heb mij geen moment verveeld en zitten was er absoluut niet bij. Het had van mij nog uren door mogen gaan, maar helaas dat zat er niet in.

Jong, man en een mobieltje in de hand

Het publiek was jong en het merendeel bestond uit mannen. Er werd veel gedanst, maar halverwege de zaal zakte dit steeds verder weg. Iets wat ik ontzettend jammer vind. In plaats van filmpjes en foto’s te maken, kan je beter van het moment genieten en het is zeker beter voor de sfeer.

Fase 2 bij binnenkomst: kluisje, muntjes, wc en een spot claimen!

DGTL Life & DeathDGTL werkt met de ‘nieuwe’ kluisjes: niet meer de old school sleutel: nu zo’n irritant kaartje met kluisnummer en een code waarvan je een foto moet maken of het kaartje bewaren en hopen dat je het niet kwijtraakt. Ik ben er geen fan van, maar het bespaart je wel even in de drukte staan om die sleutel in te leveren. Een kaartje kostte aan de deur 35 euro en dat vind ik voor het feest een waardige prijs. We kwamen rond tien uur binnen en hoefde dus nergens te wachten en stonden op de bekende plaats: linksvoor, bij de boxen! Tot een uur of één had je ook nog alle ruimte om te dansen en te lopen en dat was heel fijn.

Wat ik miste op deze avond, en met mij velen anderen, waren zitplaatsen. Een stalen/ijzeren bank met irritante knopjes op het zitvlak: daar moesten we het mee doen. Dixi’s op een binnenfeest is niet mijn grote droom, maar als deze rond het einde dan ook helemaal gevuld zijn en niet meer bruikbaar zijn vind ik dat toch wel een groot minpunt

Uitkomst

ADE dag nummer twee is meer dan geslaagd: aan de muziek heb ik niks op te merken, die was boven mijn verwachtingen. Net zoals de locatie: wauw! Ik hoop dat er snel nog een feestje is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws