ADE Party report: Cocoon | Break New Soil at Loveland ADE [17 oktober 2014]

Rick Francissen | 21 oktober 2014
party reports


LovelandWat: Cocoon | Break New Soil at Loveland ADE
Waar: Mediahaven, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 17 oktober
Line-up: Roger Martinez, Mathias Kaden, Extrawelt, POPOF, Secret Cinema, Egbert, Shinedoe, Dosem, Gregor Tresher, Karotte, Petar Dundov, Olivier Weiter, André Galluzzi, Dominik Eulberg
Reporter: Iris de Wit

Het is ADE en we gaan naar Loveland Cocoon|Break New Soil in de nieuwe Mediahaven. Allemaal redenen om enthousiast te zijn voor dit feestje! En het was alles behalve teleurstellend.

Basement

Na een korte wandeling naar de Mediahaven lopen we naar binnen en besluiten om direct naar de basement te gaan, waar Olivier Weiter staat te draaien. De basement is lastig te vinden, maar als we er eenmaal zijn, is het een goede verrassing. De basement is gewoon in een garage: een prima plek om een feestje te bouwen! De garage zorgt voor, hoe kan het ook anders, een goede underground sfeer. In combinatie met dansbare techno is het een prima plek om je dansjes te doen, als je de hitte weg denkt.

https://www.youtube.com/Ji2rLncNdAM

Mediahaven

Nadat we een kijkje hebben genomen in de Basement, is het tijd voor een rondje om de rest van Mediahaven te verkennen! Studio één is te vinden naast de wc, waardoor je de lucht van de wc's door de hele zaal kunt ruiken, maar dat neemt niet weg dat Studio één een heerlijke ruimte is. De lichtshows zijn hier fenomenaal en de zaal is lekker breed en lekker diep. In Studio één hangen ook drie projectieschermen met een beamer. De schermen draaien rond, wat de kers op de taart van de lichtshows die hier gegeven worden is.

Dan is er nog Studio twee: een kleinere intieme zaal, waar je soms wordt verrast door een koude luchtstroom. Uiteraard was dit erg fijn tussen de dampende, dansende mensenmassa.

Line-up

We beginnen de avond bij Olivier Weiter, waar het publiek lekker wordt opgewarmd. Na een bezoekje aan de wc wil ik teruggaan naar Olivier Weiter, maar ik wordt afgeleid door de lekkere muziek van Mathias Kaden in Studio één. Dat was genieten! Nadat ik mijn vrienden ben kwijtgeraakt, besluit ik een kijkje te nemen bij Dosem: een Spanjaard die een partijtje goede techno weet te draaien. Ik heb geen minuut stilgestaan!

Pauze

Loveland was al bezig vanaf tien uur en na zo lang dansen, word je toch wel moe. Tijd om even bij te komen. Terwijl we neerploffen, vallen de bezoekers me op: jong en oud komt op Loveland af. Ik heb ook genoeg verschillende mensen ontmoet, dus ik kan wel concluderen dat Loveland ontzettend leuke mensen aantrekt!

Laatste dansjes

We gaan terug naar de Basement waar Dominik Eulberg staat te draaien. Ik heb geen hoge verwachtingen, maar ook hier sta ik niet stil en ik ben fan! En dan de ultieme afsluiter: heerlijke muziek van Secret Cinema B2B Egbert en een prachtige lichtshow! Ze beginnen redelijk rustig, maar hoe later het wordt, hoe harder het wordt. Ze werken echt naar een hoogtepunt toe! Alleen jammer dat dat hoogtepunt om zeven uur ’s morgens was: tijd om naar huis te gaan.

Plus

  • Line-up
  • Locatie
  • Personeel
  • Prijzen
  • Gezellig publiek

Min

  • Stinkende wc’s
  • Wc’s waren te ruiken door heel Studio één
  • Basement was lastig te vinden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws