ADE Party report: Hard Dance Event Live [18 oktober 2014]

Rick Francissen | 21 oktober 2014
party reports


Hard Dance EventWat: Hard Dance Event Live
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 18 oktober
Line-up: Alpha², Digital Punk, E-Force, The Anarchist, Coone, Hard Driver, Da Tweekaz, Deepack, Phuture Noize, Stereotuners, Zany, Titan, Jack of Sound, The Pitcher, Thyron, MC DV8, Wasted Mind, Miss K8, Dyprax, Bodyshock, MC Nolz, Radical Redemption, Chain Reaction, DJ Luna, MC Nolz, Festuca, Sound Rush, DJ Cyber, Deetox, Dark Pact, Exit Mind, Main Concern, ACTI, Geck-o, The Prophet, Atmozfears, Bass Modulators, Waverider, Audiotricz, DJ Thera, Delete, Aeros, Blackburn, DJ K96, MC Livid, DJ Furyan, Advanced Dealer, Synthax, Alien T, Code Black, Outbreak, Crisis Era, MC Villain
Reporter: Wouter de Vink
Fotografie: Davy de Haard

Tijdens het Amsterdam Dance Event was er een overschot aan verschillende stijlen binnen de dance. Hard dance leek maar een klein deel van ADE uit te maken, maar niks was minder waar: the big show was gewoon op één groot evenement gepland. Vijf van de grootste organisaties in de hardere genres gaven podium aan twaalf vooraanstaande labels, die gezamenlijk meer dan veertig artiesten lieten optreden. De Heineken Music Hall vormde daarom op zaterdag 18 oktober het decor voor de hardere stijlen in de dance, tijdens Hard Dance Event Live.

Het huis voor de hardere stijlen

Al de hele week waren er verschillende evenementen in de HMH, en met HDE Live werd er met een knaller afgesloten. Wij persoonlijk zijn echte liefhebbers van deze locatie door onder andere de bereikbaarheid (auto, bus of trein) en service (altijd vriendelijk, behulpzaam personeel), maar vergeet vooral het geluid ook niet. Man, man, man, het is altijd een verwennerij voor de oren! Dit was zaterdag ook het geval, toen de hard dance-wereld liet zien wat het allemaal in huis heeft. Enige minpuntje van de locatie is wel de Elfstedentocht die gedurende de avond ontstaat op de steeds gladder wordende vloer.

Hard Dance Event

In de twee zalen van de Heineken Music Hall presenteerden de verschillende labels zichzelf. In de Black Box stond een gigantisch podium, met enorme LED-schermen en het leek wel alsof er honderden lampen waren opgehangen. Tijdens de sets werd er ook om de haverklap geknald met confetti of vloog de rook je om de horen. Kortom, alles was uit de kast getrokken voor een vet showtje! De zaal was wel een stukje ingekort en de tribune was ook afgesloten. Ook op de dansvloer was het wat rustiger dan normaal, maar zo heeft ook elk nadeel zijn voordeel en had je wat meer ruimte. Deze ruimte had je wel nodig, want het was ontzettend warm in de HMH op deze avond! De plaatselijke zweettsunami's drukten de pret echter (gelukkig) niet. Er werd alles aan gedaan om er een feestje van te maken, wat ook zeker is gelukt! Het publiek deed vaak massaal mee en ook alle dj’s leken hier enthousiast van te worden. Kudo’s aan het publiek dus!

Harde formaties

Hard Dance EventWat opviel was dat er al vroeg op de avond erg raw werd gedraaid, terwijl er nog een paar hardstyle labels moesten draaien. Anyway, elk label bracht een eigen formatie naar voren. Soms draaiden ze met z’n allen tegelijk (ja, ook als ze met acht man aanwezig waren) of mocht elke dj ongeveer een kwartiertje draaien. Hoe onhandig zo’n grote formatie ook lijkt, het zorgt wel voor hele gevarieerde sets en leuke samenwerkingen. Heb je bijvoorbeeld ooit Atmozfears, Bass Modulators, D-Block & S-te-Fan, The Prophet en Audiotricz samen met MC Villain op één podium gezien? Nee, wij ook niet, maar genieten was het wel!

Zo ook de verschillende stijlen op deze avond. Of je nou van de euforische WE R-sound of de wat hardere hardstyle van Fusion houdt, alles kwam aan bod. Toch willen we er even twee sets uitpikken. De populariteit van het Minus is More-label groeit en groeit maar, en hun set liet zien waarom. Radical Redemption, Chain Reaction en ‘baas’ Luna lieten de tijd voorbij vliegen met oude en nieuwe tracks (we krijgen maar geen genoeg van ‘United From The Start’), maar het was vooral typisch Minus is More: rammen. Ook de variëteit van Masters of Hardcore was tof om te zien. Dat hardcore divers is lieten de MOH-dj’s uitgebreid zien en het was een dikke afsluiter van een harde avond!

Conclusie

Het was weer eens wat anders dan anders. Hard Dance Event Live is een hele leuke toevoeging aan ADE, ook al kwamen er niet al te veel mensen op af. Maar het was wel een avondje voor de liefhebbers. En deze liefhebbers werden goed getrakteerd op deze hardere muziekstijlen die steeds meer in de gevestigde orde gaan staan. Dat de hardere muziekstijlen meer dan thuishoren op ADE, liet Hard Dance Event Live op deze avond zien!

Plus

  • Dikke aankleding en (licht)show
  • Uitgebreide line-up
  • De locatie (we love HMH!)

Min

  • Gladde vloer
  • Onlogische volgorde van de timetable
  • Tropische temperaturen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws