ADE Party report: Kings of Ace vs. Sexed Up [17 oktober 2014]

Eveline Meijer | 21 oktober 2014
party reports


Kings of Ace vs. Sexed UpWat: Kings of Ace vs. Sexed Up
Waar: RAI, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 17 oktober
Line-up: Martin Garrix, Apster, Baggi Begovic, Bassjackers, Billy the Kit, Bobby Burns, Chocolate Puma, Franky Rizardo, Jay Hardway, Jaziah, LNY TNZ, Mitch Crown, Quintino, Ralvero, Shermanology, Sidney Samson, Ummet Ozcan, WiWek, Yellow Claw, MC Ambush, MC Roga, Zawdi MC, Chuckie, Dyna, Alvaro, Vato Gonzalez, MC Tjen, Irwan, Michael Mendoza, Lady Bee, MC Ambush.
Reporter: Izabella Rodic

Bij het zien van de line-up dacht ik: daar moet ik echt heen! Ik had het gevoel dat het een aardig feestje zou worden met mijn favoriete dj's: Martin Garrix, Billy the Kit, Yellow Claw, Quintino, Jay Hardway en Sidney Samson. Mijn gevoel bleek te kloppen.

The Sand wordt de RAI

Dit evenement zou plaatsvinden in The Sand in Amsterdam, maar helaas moest The Sand haar deuren sluiten vanwege een steekpartij. Gelukkig was er een goede en wellicht betere locatie geregeld in Amsterdam: de RAI. De locatie was goed te bereiken met het openbaar vervoer. Als je de bus nam, was de locatie al in zicht en was het nog maar een minuutje lopen!

Buiten stond er geen lange wachtrij, zodat je snel binnen was. Ook waren er genoeg kluisjes aanwezig tegen een redelijk tarief van zeven euro. Om drinken te kopen, moest je een kaart halen en daar geld op zetten. Voor twintig euro kreeg je zeven 'munten' op je kaart. Ook had je binnen de mogelijkheid om wat te eten, zoals patat en andere snacks.

Areas

Er waren twee areas aanwezig, met in de ene zaal het evenement Sexed Up en in de andere zaal Kings of Ace. Ik heb de hele avond doorgebracht in de zaal van Kings of Ace. Het was een ruime zaal, waar je de mogelijkheid had om lekker vrij te dansen. De dj's stonden te draaien op een verhoogd, groot podium.

https://www.youtube.com/6p7CARDjYD0

Quintino en Sidney Samson lieten de feestgangers genieten van hun bigroom sets. Nummers zoals 'Forever Young' en 'This Is Love' kwamen voorbij. Wanneer je het gevoel had dat je bij moest komen van het springen, kon je zo doorlopen naar de Sexed Up-stage om daar te kunnen relaxen op de dirty house van Vato Gonzalez en Michael Mendoza.

Martin Garrix

De headliner van de avond was Martin Garrix, gevolgd door Yellow Claw en Ummet Ozcan.
Dat Martin Garrix de headliner en tevens het oogappeltje van de avond was, was aan alles te merken. Hij had een langere intro en een langere set. Er was ook meer confetti, er kwam meer rook uit de co2-kanonnen en er was meer vuur.

Bij opkomst van Martin Garrix werden de meisjes helemaal gek. Zijn naam werd hard gegild en er werden hartjes gevormd met handen. Ja, veel mensen hadden naar hem uitgekeken!

Martin Garrix liet de hele zaal lekker mee dansen en springen op zijn grote hit: 'Animals'. Ook Ummet Ozcan heeft ervoor gezorgd dat de zaal helemaal uit zijn dak ging! Hij draaide goede tracks waaronder het nummer 'When I Met You In Summer'. De sfeer bleef er goed inzitten!

Sexed Up

De Sexed Up stage had ook een grote verrassing, want daar was Dyna te vinden. Zijn concept van Sexed Up is de ideale mix van hiphop, r&b en dirty house. Op deze muziek word je gedwongen om te dansen en los te gaan, want het kan eigenlijk niet anders!

Naast Dyna was Chuckie de andere verrassing. Chuckie is de oprichter van Dirty Dutch en heeft zijn roots ook in de hiphop en r&b liggen. Dat was wel te merken in de zaal, want iedereen ging helemaal los en zong mee op de klassiekers die werden gedraaid.

Kings of Ace vs. Sexed Up hebben voor een geweldige avond gezorgd. Door de twee feesten tegelijkertijd te laten plaatsvinden, was er voor iedereen wat wils. Ik kan niet wachten tot volgend jaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws