ADE Party report: Diynamic Showcase ADE [16 oktober 2014]

Rick Francissen | 22 oktober 2014
party reports


DiynamicWat: Diynamic Showcase ADE
Waar: Mediahaven, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 16 oktober
Line-up: Solomun, H.O.S.H., Adriatique, David August, Stimming, Kollektiv Turnstrasse, Karmon, NTFO, Ost & Kjex, DJ Phono, Thyladomid, Megdalena
Reporter: Niloo Salimiyan
Fotografie: Jasmine de Vries

Aparte locatie belooft veel

Mediahaven, een aparte locatie voor een festival. Vanaf de bushalte was het toch best ver lopen, met de auto of de fiets was het beter te doen. Gelukkig had iedereen veel zin in Loveland at ADE dat de afstand niet belangrijk was. Er werd van tevoren al aangegeven dat, doordat het zo afgelegen ligt, er geen limieten waren voor het geluid. Dat zou voor een onvergetelijke avond moeten zorgen.

De rijen gingen snel, het was niet erg druk bij de kluisjes en een vriendelijke dame gaf al snel een mooi plattegrondje. Iedereen had zin om ADE 2014 te laten knallen.

Studio 1, Studio 2 en een hele mooie ‘Basement’?

Er waren drie zalen waar je een dansje en drankje kon doen. Alleen was zaal 3, die de ‘Basement’, heette niet erg duidelijk aangegeven. Na een tijdje zoeken, kwamen we via de kluisjes ergens beneden. Ik had een kelder verwacht, maar kreeg een omgebouwde parkeergarage. Hoe vet is dat! Het was niet erg groot, maar het paste goed bij de line-up van de zaal. Zo bracht dj Phono iedereen in een mellow mood. Het geluid was goed, de mensen waren chill, het had een vibe wat ervoor zorgde dat je niet anders kon dan genieten. Bring me back!!

Magdalena opende in Studio 1. Helaas werd het pas tegen het eind van haar set echt lekker. Toen begon je het jammer te vinden dat ze alweer wegging. Het was gewoon geen pakkende opening. Het leek op achtergrondmuziek voordat bijvoorbeeld een concert begint. Ik had liever dan nog een soort van voorprogramma gezien. Gelukkig bracht Adriatique een heerlijke set en sfeer met zich mee.

Er waren dance battles, bier douches en je begon het zweet te ruiken. Klinkt vies, maar niemand die erom gaf. Iedereen was in zijn eigen wereldje. De lichteffecten in studio 1 waren geweldig. Het was in balans met de muziek en het publiek.

Knallend geluid

Het mooie was dat de studio’s aan elkaar vast zaten. Zo kon ik even wegglippen om te genieten van Stimming. Hoewel de zalen aangrenzend waren, had je geen last van muziek die elkaar overlapte. De zalen hadden allen een geweldige akoestiek. Mediahaven maakte de beloftes waar. Het zorgde inderdaad voor knallend geluid.

Internationaal

Loveland ADE was erg internationaal dit jaar. Waar je ook keek waren er toeristen: Spanjaarden, Engelsen, noem het maar op. Samen met een paar Spanjaarden hebben wij genoten van NTFO, een deep house duo dat ervoor zorgde dat je net zoals tijdens een concert hoopte op een toegift.

Pizza, bier en zitten..

In elke zaal had je minimaal één bar en kon je op twee verschillende plekken munten halen. Tussen zaal 1 en zaal 2 had je een rokersruimte, muntenverkoop en kon je een heerlijk Ola ijsje kopen.

Voor vier munten legde je 11 euro neer. Bier was net zoals altijd één muntje. Het waren normale prijzen, zoals je op meeste festivals hebt. De pizza geur die rondom de muntverkoop hing, was slim gedaan. Je kwam er hoe dan ook langs en de geur was erg aantrekkelijk en lokkend. Net zoals de loungebank die iets verder op stond. De ravers waren kennelijk allemaal moe, aangezien zowel de bank, de vloer als de trappen buiten bij de kluisjes vol zaten met bezoekers die niet meer op hun beentjes wilden staan.

Lachgas ballonnen

Wat ik wel miste waren de lachgas ballonnen, die veel werden ingezet tijdens de outdoor festivals dit jaar. Wellicht mag het niet tijdens een indoor festival. Dat is wel iets wat mij opviel, er werd vrij weinig verkocht. Er was een kleine tafel met merchandise, maar dat was het. Ergens had het ook wel wat, je kwam daar niet om naar alle standjes te kijken, maar echt om te genieten van de dj's.

Conclusie

De meeste sets waren om van te genieten, maar sommige hadden toch beter moeten inspelen op het publiek. De toeristen waren gezellig en een grungie omgebouwde parkeergarage was memorabel. Dag twee van ADE was voor mij meer dan geslaagd. Gracias Loveland!

Pluspunten

  • Een geweldige zaal, Basement
  • Passende licht show
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Geen pakkende opening

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws