ADE Party report: Hardwell presents: Revealed [16 oktober 2014]

Peter Güldenpfennig | 23 oktober 2014
party reports


Wat: Hardwell presents: Revealed
Waar: Heineken music Hall, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 16 oktober
Line-up:  Manse, Sick Individuals, Kill The Buzz, Dannic, Hardwell, Jordy Dazz, Thomas Newson, Futuristic Polar Bears, Ralvero, Kenneth G, Julian Calor, JAGGS, Jeff Doubleu, Joey Dale, Arston
Reporter: Lobke Ruijs
Fotografie: Jorrit Punter

Revealed Recordings, het label van Robbert van de Corput aka Hardwell doet ook dit jaar ADE aan met een showcase in de Heineken Music Hal. Onder meer Sick Individuals, Jordy Dazz, Thomas Newson, Kill the Buzz en Julian Calor stonden op het programma. De line-up in combinatie met een organisatie die bijna gelijk staat aan een massaal evenement met bijbehorende productie, beloofde bezoekers een enorm leuke avond.

De Heineken Music Hall bestond uit twee area's deze avond. In de grote zaal stond Kill the Buzz het publiek al aardig op te warmen. Hij draaide een goede opbouwende set. Vanaf het tweede deel van zijn set werd de bass goed opgevoerd. 'Die bass moet je niet horen, die moet je voelen' werd vanaf dat moment behoorlijk letterlijk genomen.

Na Kill the Buzz nam Dannic plaats achter de draaitafels. Binnen no-time bracht hij de sfeer naar nog een hoger level. De opbouw was zo sterk dat de energie in de zaal moeiteloos hoog bleef. Een van de hoogtepunten van zijn set was toch zeker wel het spontane optreden van Shermanology met wie hij samen 'Wait For You' heeft gemaakt. Ze deden de track live wat de nodige kippenvel met zich meebracht.

Hardwell

Na het energieke optreden van Dannic kwam Hardwell op. Met een aftellende klok werd zijn komst aangekondigd en het enthousiasme was ook enorm toen hij eenmaal achter de decks stond. Vanaf het moment dat Hardwell draaide kwamen er steeds meer special effects tevoorschijn. Pyro’s, CO2-kanonnen, confettikanonnen en zelfs vuurwerk werden aan de show toegevoegd. Gedurende zijn set werd hij regelmatig vergezeld door vrienden van hem, zo draaide hij samen met Chris Jones en brachten zij hun collab 'Young Again'. Vervolgens sprak Hardwell het publiek toe om respect te tonen voor een nieuwe combinatie: house gecombineerd met hardstyle. Het laatste kwartier speelde hij een B2B-sessie samen met Headhunterz.

Hardwell & Headhunterz

Jordy Jazz

Na alle energie van Hardwell was het aan Jordy Dazz om de sfeer vast te houden en op dit tempo door te gaan. Helaas leek dit niet te lukken, zijn muziekkeuze was wat onhandig. Hij draaide platen die al eerder te horen waren tijdens deze avond, met als gevolg dat de zaal leeg stroomde. Na een kwartiertje kon Jordy Dazz zich gelukkig nog enigszins herpakken en werd zijn set stukken sterker.

Thomas Newson had de eer om de avond af te sluiten en deed dat op een passende manier. Trouwe fans stonden tot de laatste beat flink los te gaan.

Tweede zaal

Opvallend was dat de tweede zaal erg leeg bleef. Onwijs jammer, aangezien daar toch namen stonden met veel talent en potentie. Zo draaide Julian Calor een kwalitatief goede set. Enkele platen die tot op heden nog niet gereleased zijn werden gedraaid. Hetzelfde gold voor Joey Dale, een naam die we steeds vaker horen en die momenteel vooral druk bezig is met nieuwe producties. Hopelijk gaat de nieuwe muziek die we tijdens deze avond te horen kregen, snel te horen zijn in wat vollere zalen, want de kwaliteit is er in ieder geval wel naar.

Hardwell presents: Revealed

Hardwell presents: Revealed was een feestje boven verwachtingen. De line-up en organisatie schepte hoge verwachtingen en de show die neergezet werd zat dan ook goed in elkaar. Niet alleen muziektechnisch, maar ook de special effects zorgden voor afwisseling en continue vernieuwing qua show. Opnieuw is het de organisatie, dit keer voor een erg internationaal publiek, weer gelukt een verrassende avond neer te zetten, petje af!

Plus

  • Lekkere sets door alle dj's
  • Leuke visuals
  • Gave show met effecten

Min

  • De overgang na Hardwell
  • Leegte in de tweede zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws