ADE Party report: FEEL [17 oktober 2014]

Rick Francissen | 23 oktober 2014
party reports


FEELWat: FEEL
Waar: Ludwig, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 17 oktober
Line-up: Todd Terry, Gregor Salto, Genairo Nvilla, LED, Roog, Motafied Beatz, Cleyton Barros, MC Spyder
Reporter: Nikki Stegink

Een legende, Todd Terry, de Nederlandse helden, een Spaanse underground held en een fantastische samenwerking tussen de koning van de latin beats en koning van de drums. Dit alles samen met MC Spyder, was de inhoud van FEEL op alweer de derde avond van het Amsterdam Dance Event. Van old-skool house tot afro drums en nieuwe latin electronic beats, het zijn de juiste ingrediënten voor een geslaagde avond.

Het loopt soms anders dan gepland

Al vrij vroeg kwamen de eerste bezoekers bij Ludwig aan. De beats lieten je gelijk in beweging komen, vrijwel iedereen was aan het dansen. Rond één uur werd het toch drukker. Het publiek was meteen in een goede stemming. Je kon zien dat het liefhebbers waren van deze muziekstijl. De line-up was zo opgebouwd dat het op een verhaal leek: van helden naar koningen en afsluiten met een legende. Helaas verliep het evenement anders dan gepland.

Rond half twee viel de stroom voor de eerste keer uit, waardoor alles stil kwam te liggen. Gelukkig werd het mooi opgevangen door een akoestische set van Cleyton Barros met percussie. Het publiek vond dit helemaal te gek! De zaklampen op de telefoons waren de vervangende sfeerverlichting. Dansende mensen en een zingend publiek, het was een spontane en sfeervolle oplossing van het probleem. Het leek er bijna op dat het publiek helemaal was vergeten dat de stroom was uitgevallen.

Gelukkig was het elektra probleem al vrij snel opgelost.. De latin beats van Motafied Beatz samen met MC Spyder klonken weer heerlijk door de speakers. Het publiek ging weer los en was de storing al snel vergeten. Helaas bleef het probleem continu aanhouden: enkele minuten muziek gevolgd door een paar minuten storing Dit leidde vrij snel tot ergernis onder het publiek, waardoor ook enkele bezoekers vertrokken.

Conclusie

Voor maar vijftien euro kon je bij deze fantastische avond zijn. Genieten van de heerlijke drankjes die het barpersoneel voor je maakt, tot aan de gastvrijheid van de Ludwig, het maakt het een volwaardige evenementenlocatie. Een liefhebbend publiek samen met de overweldigende beats. Het is alleen erg jammer dat het door de technische mankementen de sfeer wisselvallig was.

Plus

  • Mooie centraal ligging
  • Mooie opbouwende line-up
  • Spontane akoestische set

Min

  • Technische mankementen met de elektra

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws