ADE Party report: Awakenings presents Joris Voorn & Friends [17 oktober 2014]

Eveline Meijer | 23 oktober 2014
party reports


Awakenings Joris Voorn & FriendsWat: Awakenings presents Joris Voorn & Friends
Waar: Gashouder, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 17 oktober
Line-up: Joris Voorn, Joran van Pol, Hot since 82, Maya Jane Colesm, Pan-Pot.
Reporter: Lobke Ruijs

Awakenings heeft niet echt een concept, eerder slechts enkele ingrediënten: techno, de Gashouder en duizenden fans. Ook deze editie was zonder veel moeite weer uitverkocht. Uiteraard hielp een line-up met Joris Voorn & Friends daar erg bij.

Gashouder

Traditiegetrouw vindt ook deze editie van Awakenings plaats in de Gashouder, een locatie die op zich al een hele beleving met zich meebrengt. De enorm grote ronde koepel, de rauwe uitstraling en het feit dat er geen zon- of maanlicht binnen kan komen, geeft al een indrukwekkend gevoel.

Maya Jane Coles & Hot Since 82

De Britse Maya Jane Coles komt nauwelijks boven de dj-booth uit, maar haar gebrek aan lengte maakt ze dubbel en dwars goed met haar muziek. Ze heeft een duidelijk opbouw in haar set: het begint allemaal wat ruw, met ingetogen tracks, maar naarmate de avond vordert, draait ze meer nummers met vocals. Daarnaast draait ze hier in Amsterdam een nieuwe track: 'slacker'. De plaat is geproduceerd in samenwerking met Dense & Pika en komt officieel pas in november uit.

Na Coles nam Hot Since 82 de decks over. Hij stond al eens eerder op Awakenings en ook deze keer maakt hij zijn naam waar. Hij beukt er flink op los en lijkt zich niet in te houden voor de grootmeester Voorn die na hem zal draaien. Zijn eigen remix 'Cameleon' slaat in als een bom bij het publiek. De remmen blijven thuis, de voetjes gaan van de vloer.

Showelementen

Naast de imposante locatie heeft de organisatie ook zijn best gedaan om met effecten te spelen. Naarmate de avond vordert, komen er meer lasers in zicht. Een tiental led-schermen maken draaiende bewegingen, wat een erg mooi effect geeft. Daarnaast wordt de gigantische discobal die midden in de zaal hangt net na de aankondiging van Joris Voorn prachtig verlicht door een groot aantal lasers. De gehele Gashouder licht prachtig op. In combinatie met de rauwe beats van Voorn, voel je het kippenvel op je armen. Helaas de hebben de CO2-kanonnen die gebruikt worden tijdens deze avond weinig toegevoegde waarde. Verschillende keren blaast er net na de climax CO2 door de zaal. Erg jammer, want dat is net te laat.

Joris Voorn

Afgelopen jaar hebben we Joris Voorn veel zien draaien op een groot aantal feestjes en festivals. Echte hits heeft hij dit jaar niet gescoord, met uitzondering van 'Ringo'. Dat het draaien hem goed afgaat, is te merken: Waar de andere dj’s van de avond het meer op safe speelden en richting tech house neigden, ging Voorn juist de andere kant op. Hij verlaagt moeiteloos de bpm, maar blijft desondanks geheel in stijl. Een stap die risico’s met zich meebrengt, maar eerder deze week een soort van goedgekeurd werd door Rocco Veenboer, de baas van Awakenings.

https://www.youtube.com/UyzvIVv3aL0

Veenboer kondigde aan dat het allemaal niet zo serieus hoeft. Mensen moeten vooral veel plezier maken. Voorn weet duidelijk hoe dat moet en schroeft na een tijdje met een brede lach het tempo weer op. De remmen zijn thuis gelaten, de voetjes gaan van de vloer. Petje af Awakenings, petje af Joris Voorn.

Plus

  • Sterke line-up
  • Goede sfeer
  • Imposante locatie

Min

  • Erg warm
  • Slechte timing CO2-kanon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws