Party report: TenTival [25 oktober 2014]

Steven Wiertz | 28 oktober 2014
party reports


Wat: TenTival
Waar: Roda J.C. Ring, Kerkrade
Wanneer: Zaterdag 25 oktober 2014
Line-up: Dsquared, Dyna, FeestDJRuud, Gregor Salto, Jacob van Hage, La Fuente, Showtek, Sick Individuals, Sidney Samson, The Flexican, Ummet Ozcan, Vato Gonzalez, Yellow Claw
Reporter en fotograaf: Steven Wiertz

TenTival, de naam voor een nieuw feestje in twee grote tenten. Met grote namen als FeestDJRuud, Showtek, Sick Individuals en ga zo maar door, waren wij, na een festivalseizoen dat natuurlijk veel te kort was naar ons gevoel, heel benieuwd naar dit nieuwe feestje.

Onderweg naar TenTival regent het al behoorlijk, gelukkig gaat het betreden van het festivalterrein snel. Binnen treffen we twee tenten aan, genaamd Red en White. Buiten deze tenten staan de lockers, de muntverkoop en enige catering zoals een frietkraam en een kraam van Bufkes, waar de echte Limburger erg blij mee was. De toiletten waren tussen beide tenten in te vinden. Ook was er een oplaadpunt voor je smartphone. De ticketprijs was €24,95 per ticket, een zeer schappelijke prijs voor een strakke line-up. Muntjes voor consumpties waren €2,50 per stuk.

Tentival

Red!

Al snel hebben we gekozen waar wij de dag zullen doorbrengen: de Red-tent sluit het beste bij onze muzikale voorkeuren aan. Hier treffen we door de dag heen onder andere Dsquared, Sick Individuals en Showtek aan, gegarandeerd succes dus. De Red-tent is van binnen versierd met onder andere langspeelplaten die aan het plafond hangen. De stage is een grote jukebox waar de nodige verlichting aan hangt om het feestelijk in te kleuren. Daarnaast mochten ook vuurkanonnen niet ontbreken om de tent lekker op te warmen.

TentivalShowtek2
Hoogtepunten van de avond waren Sick Individuals en natuurlijk Showtek. Sick Individuals hebben er een talent voor om de tent goed op z'n kop te zetten, deze heren hebben zich dit jaar tegenover mij al enorm bewezen in het voorprogramma van Avicii's True Tour en op Castle of Love. Wat Showtek betreft, daarover hoeven we natuurlijk weinig woorden vuil te maken. Wat een set, heerlijk! Waar Sick Individuals voornamelijk lekkere beats inzette om het publiek los te krijgen, maakte Showtek er een ware achtbaan van met rustige momenten met vocals naar nummers met een heerlijke bass, een voorbeeld hier van is hun nummer dat ze samen met David Guetta gemaakt hebben genaamd 'Bad'.

Eerste editie een succes

Wanneer we kijken naar de reacties dan valt ons op dat bijna iedereen lovend is over deze eerste editie van TenTival. De organisatie van TenTival, die we ook kennen van Castle of Love,  heeft duidelijk een leuk tweede feestje weten neer te zetten.  We hopen dat dit een jaarlijks terugkomend feestje gaat worden.

Een verbeterpuntje: ondanks dat in de tenten op de grond een houten vloer lag, kwam hier op sommige plaatsen toch water door omhoog, waardoor je opeens in een plas water stond. Ook de toiletten hadden net zoals op Castle of Love een naar geurtje aan en stonden door de regen in grote plassen water. Een beetje kritiek is natuurlijk gezond, want hoe dan ook zijn we er bij een volgende editie sowieso weer bij!

Plus

  • Aankleding en visuals
  • Line-up
  • Prijs

Min

  • Toiletten
  • Ook binnen natte voeten krijgen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws