Party report: Transmission [25 oktober 2014]

Rick Francissen | 30 oktober 2014
party reports


TransmissionWat: Transmission
Waar: O2 Arena, Praag
Wanneer: Zaterdag 25 oktober
Line-up: Markus Schulz, John O'Callaghan, Giuseppe Ottaviani, Solarstone, Alex M.O.R.P.H., Bryan Kearney, Photegrapher, Thomas Coastline, Rank 1, Vision Impossible, MC Da Silva
Reporter & fotograaf: Robin van der Kooi

Inmiddels zijn we met z’n allen weer aardig gewend geraakt aan de indoorfeesten en hebben we definitief afscheid genomen van het festivalseizoen van 2014. Echter, bestaan er ook nog de ‘buitencategorie’ indoorfeesten en Transmission in Praag is er zo één! Een feestje waar je, als je maar genoeg kilometers hoefde te maken, zeker als Nederlander ver van tevoren naar uitkeek, omdat je het gevoel kreeg alsof je op late leeftijd nog eens een verkapt schoolreisje mag maken.

Helaas kon niet elke grote tranceliefhebber aanwezig zijn vanwege de slordige negenhonderd km die er tussen Amsterdam en Praag zit. Om die reden waren wij namens Clublife Magazine aanwezig om verslag te kunnen doen van de elfde editie van Transmission in Praag.

https://www.youtube.com/CRhn2NAO4m4?list=UUbnZg6ak7qs601DHifli5-g

Preparty

Na een vlugge taxirit op zo’n tien minuten rijden van Club Mecca, de locatie waar de officiele preparty gehouden werd, kwamen we via een snelle doorgang in contact met de eerste trancetunes. Wat opviel is dat er toch wel diverse Nederlanders present waren en dat maakte het sfeertje er alleen maar leuker en gezelliger op.

Met dj's als Thomas Coastline, Driftmoon, Darren Porter en onze Nederlandse trots Menno de Jong was de preparty op vrijdag zeer geslaagd en dus een prettige opwarmer voor het mainevent Transmission dat op de zaterdag plaatsvond. Tevens was er ook nog een benedenlocatie in de club aanwezig, dus als je zin had in wat stevigere trance tunes en een benedenlocatie die te vergelijken is met de bovenetage van ‘onze’ Heineken Music Hall, dan kon je voor de afwisseling ook nog even beneden een kijkje doen.

Elfde editie Transmission

Een geweldige locatie waar normaliter ijshockeywedstrijden plaatsvinden, maar voor deze nacht werd de locatie omgetoverd tot één grote licht- en lasershow met als thema ‘Seven Sins’. Dit thema verwijst zich naar de zeven zonden en komt tot expressie in de visuals en danseressen die bij elk van de zeven djs waren opgesteldm met uitzondering van de warm up dj Thomas Coastline. Elke dj had dus een eigen ‘Sin’ en elke dj had zijn eigen hoofdkleur, bijvoorbeeld rood, blauw of geel.

Transmission

Bombs away!

Na een goede aankomst zonder vertraging of oponthoud kwamen we aan bij de O2 Arena. Na een lekkere openingsset was het om 21:30 uur tijd voor de officiele opening van Alex M.O.R.P.H. en die kon alleen maar gegeven worden met het feit waar Transmission zo bekend om stond: een geweldige show!

Na deze mooie opening met een een mix van mooie lasers, visuals en vuurwerk werd het feest officieel geopend met een aantal flinke klappen die hoog in de arena tot uiting kwamen. Dit was voor menig dansfreak het signaal om flink los te gaan en Alex M.O.R.P.H. draaide dan ook fijner dan dat je voor een openings-dj zou verwachten. Hij bracht vrij stevige trance ten gehore en voor Solarstone, de nummer twee dj op het programma, was het dan ook lastig om met zijn sound deze te overtreffen. Wel bracht deze heerlijke zweverige en melodieuze trance ten gehore, maar we kunnen niet zeggen dat het harder en sneller was dan zijn voorganger. Dat was ook helemaal niet erg, want dan zouden we de avond afgesloten hebben met keiharde hardcore en dat was nou net niet de bedoeling.

Zijn opvolger Giuseppe Ottavian gaf een heerlijke liveset weg . Iets pittiger dan Solarstone maar vooral een liveset met mooie qlimax-momenten waarop het publiek goed reageerde.

Afwezig maar aanwezig

Zoals elk jaar bij Transmission vinden er bijzondere momenten en elementen plaats en de Transmix is er daar één van. Een vooraf gemaakte mix van vijftien minuten die werd verzorgd door een dj die niet fysiek present was. Deze werd mede door de mooie visuals en lasers verzorgd en dit jaar was het de beurt aan onze grootheden van Rank 1.

Het was een voorspelbare maar lekkere klassieke mix met nummers als 'L.E.D. There Be Light', 'Airwave' en 'Fallen Angel'. Erg prettig om te horen en des te leuker beloofde de daaropvolgende set van onze resident Marcus Schultz te worden. Dit was toch wel de set van de avond, ondanks het feit dat hij een stuk langzamer draaide dan zijn meeste voorgangers, zat er wel een mooie opbouw in. Hij draaide opvallend veel eigen nummers waaronder 'Remember This', de themanummers van Transmission 2013 en 2014 en een remix van het nummer 'Dancing In The Key Of Life'. Geen moment heb ik het idee gehad dat het een inkak-setje zou worden, integendeel! Wat een set, wat een sfeer!

Transmission

Omdat Marcus wat steviger afsloot kon John O´Callaghan zijn set wat steviger openen en later echte hardtrance ten gehore brengen. Wat een enorme lekkere set was dit! Het publiek was in extase. Wat een geweldige sfeer, al die vlaggen van diverse landen en mensen die zich via muziek zo enorm kunnen verbinden met elkaar. Erg mooi om te zien en daarom was het voor de fotograaf niet moeilijk om zijn talent wederom positief tot uiting te laten komen. In zijn set draaide hij opvallend veel remix nummers waaronder die van Armin van Buuren met 'Who’s Afraid Of 138' en Dash Berlin ft Roxanne Emery met 'Shelter'.

The closing

Als laatste was het de beurt aan de Ierse dj Bryan Kearney die met zijn alltime track 'The Nettle' grote bekendheid heeft opgedaan. Deze plaat hoorden we echter niet, maar hij opende hij met 'Next Level' en hij draaide stevige trance sounds om Transmission definitief de boeken in te laten gaan als een geslaagd feest.

Hij sloot af met een plaat van Simon Patterson genaamd 'Miss You' en met deze twee woorden zou ik de 2014 editie wel willen omschrijven. Wat een ongekend mooi, gezellig en langdurig feest en wat een goede organisatie. Ik verheug me alweer op Transmission 2015. Wat de organisatie dan voor ons in petto heeft, is voor nu nog slechts een groot vraagteken. See you next year!

Plus

  • Zeer mooie professionele visuals
  • De variatie van de setjes
  • Uiteraard de drankprijzen
  • De sfeer en verbondenheid
  • De relaxte bewegingsvrijheid

Min

  • Iets meer vuurwerk zou nog meer effect geven aan de mooie shows

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws