ADE Party Report: Awakenings presents Electric Deluxe [18 oktober 2014]

Eveline Meijer | 31 oktober 2014
party reports


Awakenings Electric DeluxeWat: Awakenings presents Electric Deluxe
Waar: Gashouder, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 18 oktober
Line-up: Speedy J, Len Faki, Karenn(Blawan&Pariah), Nina Kraviz, AnD, Lucy, DVS1
Reporter: Patrick van der Spoel

Vier nachten lang tijdens ADE is Awakenings de baas in de Amsterdamse Westergas. De zaterdag editie stond dit jaar in het teken van het debuut van het label Electric Deluxe, opgezet door niemand minder dan de Rotterdamse techno-held Speedy J.

De line up loog er niet om. Met onder meer Karenn, Len Faki, Speedy J en AnD in de programmering was het wachten op vuurwerk. En dat kwam er ook.

Westergas

De Westergas is het hoofdkwartier van Awakenings evenementen, zo ook tijdens ADE. De ligging, omvang en grauwe sfeer van deze locatie maken het tot een ware techno-tempel. Het imposante gebouw, welke deel uitmaakt van de Westergasfabriek , biedt plaats aan zo’n 5.000 bezoekers en is een beleving op zich.

Een terugkerend kritiekpunt op de Westergas als evenementenlocatie, is de warmte in het gebouw. Ook op deze avond was er weinig aan gedaan om de bezoeker van wat verkoeling te voorzien en menig persoon klaagde (wederom) over de hitte.

Visuele effecten en showelementen

De zaal was aangekleed met een aantal grote LCD schermen boven en rondom de DJ-booth waarop de gehele avond verschillende visuele effecten tentoon gespreid werden. Deze effecten droegen zeker bij aan een positieve beleving. Ook een groot aantal lasers zorgden vrijwel de gehele avond voor mooie effecten. Het blijft een magisch Awakenings-moment om de enorme discobal te zien zakken, waarna de lasers op deze bal worden gericht en er een fantastisch effect ontstaat.

https://www.youtube.com/0pmEcgmLfyw

Er werden goede momenten uitgekozen om de CO2-kanonnen in te zetten, waardoor de drop van het op dat moment spelende nummer een nog betekenisvollere lading kreeg en de menigte mede daardoor in extase raakte.

Sterke line up

Om tien uur 's avonds trapte Lucy af in een nog niet al te volle Westergas. Zijn set was duidelijk een opwarmer. Het was vrij vlak en nog niet al te hard. Na zijn twee uur durende set nam DVS1 het stokje over en hij koos voor de tegenovergestelde richting. Met rauwe, harde techno-beats beukte hij er twee uur lang op los. Dit werk werd overgenomen door Nina Kraviz. Met haar typische, opzwepende stijl bracht zij in anderhalf uur tijd de zaal in een nog betere stemming. Len Faki stond van 03:30 tot 05:00 uur achter de draaitafels en deed dat op zijn kenmerkende wijze. Met een voor zijn doen rustige opbouw, werkte hij toe naar het hoogtepunt van de avond en gaandeweg zijn set verhoogde hij het tempo.

Speedy J opende zijn set flitsend met vuurwerk en stevige techno, waarna hij stevig doorpakte met veelal harde, vlakke beats met veel bass. Zijn performance was qua sfeer en effecten het hoogtepunt van de avond. Karenn, bestaande uit Blawan & Pariah, had de taak om de man achter Electric Deluxe te overtreffen. Dit deden de twee met verve en schakelde nog een tempo hoger dan de voorganger. Ja, het ging er stevig aan toe in de Westergas.

AnD sloot de lange nacht af. De zaal was inmiddels al voor een gedeelte leeggelopen, maar daar trokken de dj’s uit Manchester zich niets van aan. Met zware beukplaten in de hoogste versnelling draaiden zij verreweg de meest harde set van de avond en sloten zij Electric Deluxe op een waardige manier af.

Plus

  • Line up
  • Goede opbouw qua artiesten
  • Showelementen
  • Locatie

Min

  • Warmte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws