Party Report: Inshock Overdose: Jack's Nightmare [1 november 2014]

Eveline Meijer | 6 november 2014
party reports


Inshock OverdoseWat: Inshock Overdose: Jack's Nightmare
Waar: Hotel Riche, Boxmeer
Wanneer: Zaterdag 1 november
Line-up: Rebourne, Avana, Jack of Sound, Mashup Jack, Delete, Frequencerz, JB & the Commender vs. Remo, MC Shizzler
Reporter: Julian Wendler

Inshock Overdose wordt achter een hotel in het dorp Boxmeer georganiseerd. Via een steegje kom je bij de ingang terecht om naar binnen te gaan. De feestzaal is groot, zonder obstakels en met vele mogelijkheden om een decor te plaatsen. Aan het plafond hangen wat nieuwere kroonluchters, jammer dat er niks mee gedaan is. De zaal heeft twee bars: een in de hoek aan de rechterkant, de ander tegen de lange zijde aan.

Veelzijdige sets

Remo vs. JB & the Commender begonnen de avond met een early setje waar menig liefhebber gelukkig van wordt. Er werden tracks van voor 2012 gedraaid en het geluid was perfect afgesteld!

Avana was de volgende die mocht draaien. De sfeer zat er nog niet in, maar in het was nog vroeg: rond een uur of elf. De dj draaide alleen maar Fusion-tracks. Prima, maar na een half uur wat aan de  saaie kant. Rebourne gooide de schuif vol open. Jammer dat de zaal nog maar half gevuld was, maar de sfeer begon er langzaam in te komen.

https://www.youtube.com/6TGp7W_HUK4

Een van de tracks die Rebourne draaide en geweldig was om te horen, was Headhunterz & Wildstylez vs. Noisecontrollers met 'Tonight'. Na deze track zat de sfeer er wel goed in en het was een geweldige euforische set.

De zaal is, zeker helemaal vooraan bij de stage, gevuld zodra Mister Jack of Sound zelf begint. De nieuwere tracks worden gedraaid, het jonge publiek weet er wel raad mee. Enkele rokers kwamen om de hoek gevlogen zodra ze hoorden dat Jack begon te draaien. De armen gingen de lucht in en de voeten kwamen goed los van de grond. Jack of Sound was nog bezig toen opeens The Pitcher als special guest op kwam. De set werd meteen nog energieker. Met elk nummer dat ze draaiden, kregen ze het publiek mee en werd iedereen wilder. De lichtshow ging netjes mee op de beats.

Als kneiter van de set: 'Kaylee's Nightmare'. Het leek wel of ik bij een concert van One Direction was: het publiek joelde en gilde mee. Dit is toch een hele bekende productie van Jack of Sound, maar iedere keer opnieuw de track van de set.

Frequencerz was zoals we gewend zijn. Het stampgehalte is hoog en de sets lijken voor mij bekend. Wel ging het harder met elke track, de bass voelde je behoorlijk. Mashup Jack kwam tussen Frequencerz en Delete. Diverse tracks werden gemashed.

https://www.youtube.com/83NwJAss_dw

Delete! Een fenomenale set. Onbeschrijfelijk! Elke kick kwam met geweld uit de speakers. Je voelde alles extra goed, onder ander doordat er minder publiek was. Sommigen gingen al naar huis, misschien omdat het niet hun muzieksmaak was. Het is zeker wel mijn smaak en ook die van de mensen die vooraan helemaal los gingen! Titan, die vorig jaar zijn eigen editie had op Inshock Overdose, kwam als tweede special guest een half uurtje met Delete volmaken. Ook Jack of Sound kwam aangeschoven. Het feest was keihard!

Conclusie

Inshock Overdose: Jacks Nightmare was een feestje boven verwachtingen. De organisatie had het goed voor elkaar. De visuals waren een beetje standaard maar de lichtshow maakte het beter. Het geluid was goed afgesteld. De drankjes werden door het barpersoneel snel en kwalitatief goed gepresenteerd. Voor 25 euro een prima feestje. De drankjes kostten €2,20 per stuk en dat is vrij normaal voor de regio. Het personeel en de beveiliging waren allemaal vriendelijk en behulpzaam als je ze wat vroeg. De locatie is een aanrader als je op zoek bent naar een ruimte voor je eigen feestje.

Plus

  • Goed, zuiver geluid
  • Lichtshow was super strak
  • Dj-sets waren goed

Min

  • WC's waren snel smerig
  • Geen mogelijkheden om te eten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws