Party report: Winter Park - Ijskoud Muziek Festival [1 november 2014]

Eveline Meijer | 6 november 2014
party reports


Winter ParkWat: Winter Park - IJskoud Muziek Festival
Waar: Aquabest, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 1 november
Line-up: The Partysquad, Billy the Kit, LNY TNZ, FeestDJRuud, La Fuente, Paul Elstak, Daani, MC Boogshe, Egbert, Secret Cinema, Nakadia, De Hofnar, Willem At Work, STVN & Bace, Ron Livo, Lawineboys, DJ Gerrit, DJ Tiago Marques, DJ Jordy, Zanger Rens, Zanger Bas, Zanger Cassablanca.
Reporter: Etiënne Slijpen

Nu het clubseizoen is aangebroken is Winterpark het uitstekende alternatief op een zomers festival. Dat is ook wel meteen te zien aan het gehele thema en de uitbundige outfits van enkele bezoekers: sneeuwpoppen, kerstmannen, ijsberen en andere knotsgekke outfits geven kleur aan het festival. Maar van echte winterse weersomstandigheden is er geen sprake. De weergoden zijn het festival goed gezind met een heerlijk stralend zonnetje en twintig graden. Dit alles waren voortekenen voor een gezellig (winters) festival.

Drie stages, Drie stijlen

Het festival beschikte over drie area’s: Kletskoek, Cafe Costa en de Mainstage. De stijlen house, edm, deep-house en hardstyle waren te vinden op de mainstage. In Beachclub Sunrise, tijdens het festival Kletskoek genoemd, was techno te vinden. In de tent van Cafe Costa de feest- en après ski-muziek. Voor iedereen was er dus wel iets om van te genieten.

Gezellig druk

Rond half vier komen we aan op het festivalterrein, Aquabest. Een uitstekende locatie waar inmiddels vele festivals plaatsvinden. Extrema, Lakedance en nu dus ook Winterpark. Voor mij altijd een heerlijke thuiswedstrijd en de mogelijkheid om met de fiets naar het festival te gaan.

https://www.youtube.com/MOJ0d8rV0ls?list=UUBcxS4_BQtKqqJIJyNffjRw

Het is meteen gezellig druk en Daani, finaliste van het tv programma 'Beaty and the Beat', voert het tempo al vroeg op. Ze vermaakt het publiek met haar eigen sound en warmt op voor de man met de afro: La Fuente. De laatste tijd heeft de beste man de haartjes in een staart en ook zijn muziekstijl is in de afgelopen maanden iets veranderd. We krijgen de beste deep-house in een La Fuente-jasje. Zijn nieuwe track geeft dit perfect weer; een plaat vol energie en drums zoals we van hem gewend zijn, maar dan in de richting van deep-house.

Na een lekker hapje gaan we terug naar de Mainstage waar de Partysquad doet waar ze bekend om staan. De tent gaat volledig uit zijn dak! Wanneer Paul Elstak ten tonele verschijnt, verplaats ik me naar Kletskoek om te genieten van de technodeuntjes van Secret Cinema. Ook hier is het volle bak en gaan de mensen uit hun dak.

Rand entertainment

Naast de muziek is er natuurlijk de nodige rand entertainment op het festival te vinden. Zo kon je bij een standje een leuke wintermuts scoren, snowboarden (in de vorm van stierrijden) en zelfs gratis gebruik maken van de Hot Tub. Allemaal een leuke afleiding voor als je moe werd van het dansen.

FeestDJRuud

Wanneer de misschien wel meest onderschatte dj aan de beurt komt op Mainstage snellen we ons terug. Als je FeestDJRuud hoort denk je 'hm, een feest dj', maar hij is echt heel goed. Samen met zijn MC DMC zorgen ze door heel Nederland voor een geweldig feest. Alle bekende opblaasdieren en bootjes komen voorbij, ze krijgen telkens weer het toch wel wat stuggere Nederlandse publiek los. Crowdsurfen, van voor naar achteren, van links naar rechts, het hele reportoire werd opengetrokken.

Tickets en prijzen

De tickets voor winterpark konden in de voorverkoop worden aangeschaft voor €27,50 en aan de deur moest er 35 euro betaald worden. Wel was er de mogelijkheid om early birds te kopen. De '-10 graden'-kaartjes koste €17,50 en de '-5 graden'-kaartjes €22,50.

Zoals gewoonlijk kostten de muntjes €2,60, de normale festivalprijzen. Voor één muntje kreeg je bier en fris en voor twee muntjes waren een aantal mix-drankjes, zoals Captain Morgan, te verkrijgen.

Conclusie

Een kleinschalig en leuk festival dat de winterse warmt wilde uitstralen. Het was misschien wel jammer dat juist het weer hier niet aan meewerkte. Het was prachtig weer, maar voor het winterse gevoel was kou wel op zijn plaats geweest. Alles was goed geregeld door First Vision en daarvoor mijn complimenten. Wellicht kan de organisatie in het voorjaar een kijkje nemen op het grotere Sneeuwbal Winter Festival om volgend jaar het festival te vergroten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws