Party report: I Love Techno [8 november 2014]

Steven Wiertz | 12 november 2014
party reports


Wat: I Love Techno
Waar: Flanders Expo, Gent
Wanneer:  zaterdag 8 november 2014
Line-up: oa Audion, Boys Noize, Brodinski, Daniel Avery, Dave Clarke, Duke Dumont, Erol Alkan, Gesaffelstein, Jamie Jones, Jeff Mills, Jimmy Edgar, Klangkarussell, Kr!z, Len Faki, Marco Bailey, Paula Temple, Paul Kalkbrenner, Rødhåd, Rush, The Advent, Tiga, Underworld, Clean Bandit
Reporter: Steven Wiertz

Eindelijk was het weer zo ver, de Flanders Expo in Gent veranderde voor de negentiende keer sinds 1995 in de grootste club van België! Vorig jaar mocht ik er ook bij zijn, deze editie heeft toen zeker indruk op mij gemaakt. Dit jaar is er op de line-up, zoals we gewend zijn, zeker niet bespaard. Voor ieder wat wils, grote namen in overvloed. Voorbeelden van grote namen waar ik zeker wat van wilde zien waren: Audion, Gesaffelstein, Klangkarussell en Paul Kalkbrenner.

Laat de avond beginnen!

Naar binnen gaan was ondanks de drukte snel geregeld. Bezoekers moesten eerst door de ticketcontrole, daarna konden ze een bonnetje kopen voor de garderobe en de jas ophangen bij één van de vele verschillende garderobes. Dit was zo ingedeeld, zodat niet iedereen naar de eerste de beste garderobe zou lopen, op je bonnetje stond namelijk bij welke garderobe je je jas kwijt kon. Als je je jas eenmaal opgehangen had, mocht je nog eens door de (overigens behoorlijk strenge) fouillering. Leek het erop dat je iets mee naar binnen wilde nemen wat geen bakpoeder of pepermunt was, dan mocht je direct in een aparte rij gaan staan waar een hond je eens goed besnuffelde. Deze hond had het overigens druk, want ook deze rij was niet een van de kortste.

ILT2014_plattegrond

Eenmaal binnen kon het feest direct beginnen. Een ruime keuze uit vijf zalen en een groot middengedeelte zorgden ervoor dat je niet constant op een kluitje stond tussen de 35.000 andere bezoekers van het feest. Aan dit grote middengedeelte zat een apart gedeelte vast waar men kon zitten om te eten of gewoon om even te relaxen.

Sublieme visuals

Wat gezegd moet worden is dat in elke room gedacht is aan de sublieme visuals, mocht de muziek je niet genoeg opzwepen dan deden de vele lasers en gekleurde lampen dit wel. In iedere room was er gedacht aan een eigen setting, waarbij de kleur van de room natuurlijk centraal stond. Hoe dan ook waande je je in elke room alsof je in een (hele) grote club stond en niet op een feest waar 35.000 mensen waren.

Alle rooms bekijken

We begonnen de avond met een set van Clean Bandit in de Green Room, maar lang zijn we niet gebleven. Vorig jaar waren we lang in de Green Room geweest, dit jaar was het dus zaak om alle rooms eens goed te bekijken. Eenmaal een rondje gedaan door alle zalen kwamen we tot de conclusie dat we er goed aan deden om op tijd in de Blue Room te zijn, daar begon Paul Kalkbrenner om 1:45 met zijn set. De Blue Room was dan wel groot, maar we wilden geen risico lopen dat we voor een gesloten room stonden, omdat hij te vol was.

Wat gaf Paul Kalkbrenner een heerlijke set! Diepe techno beats wisselden elkaar af, maar het hoogtepunt van zijn set was toch wel zijn bijna tien minuten durende mix van Sky and Sand. De hele zaal leek naar dit moment toe geleefd te hebben en logisch ook want Paul zou en moest deze track draaien!

Pauze

Na deze set was het voor ons even rustpauze. Tijd voor een hapje om even bij te komen. Maar veel tijd werd ons niet gegund, want direct na Paul Kalkbrenner zijn set startte de volgende grote naam, namelijk Loco Dice. Snel terug dus! De Blue Room leek nog genoeg energie te hebben, wij wat minder helaas. We waren er even bij gaan zitten om van de set van Loco Dice te genieten, wat ook zittend duidelijk geen straf was. Om 5:00 startte Len Faki zijn set. Opnieuw kwamen diepe techno beats uit de boxen, ondanks de goede set werd het toch langzaam duidelijk dat veel bezoekers hun beste tijd erop hadden zitten en besloten naar huis te gaan. De energieke kern die nog over bleef, had die laatste 95 minuten er alsnog voor gezorgd dat ook Len Faki zijn set niet voor niks neergezet heeft, maar aan alles moest helaas een einde komen.

Omdat wij met de bus waren en niet voor het einde weg konden, besloten we om nog een paar rondjes door het inmiddels minder drukke middengedeelte van het feest te maken. Een aantal rooms waren ondertussen al gesloten, maar in de Red Room ging het nog onverminderd door. Na nog een kort stukje van DJ Rush te hebben meegepakt, sloegen ook wij de pin erin en liepen richting de uitgang. Wat een avond!

Kosten

Een normaal ticket was verkrijgbaar voor €61,-. Misschien ietwat aan de hoge kant, maar daar krijg je wel enorm veel voor terug, deze avond had ik namelijk voor geen goud willen missen. Bonnen voor eten/drinken waren verkrijgbaar voor €2,50 per stuk, een zeer redelijke prijs. Het toilet was toegankelijk voor eenmalig vijftig cent of je kocht een bandje voor een bon zodat je de hele avond vrij toegang had tot de toiletten.
Normale drank, zoals een glas cola en sinas, bier en water, waren verkrijgbaar voor een bon. Redbull voor anderhalve bon en mixdranken variabel tussen de twee en drieënhalf bonnen. Ook een bakje friet of een snack zoals een frikandel waren verkrijgbaar voor een bon. We hebben vrij weinig voedselkramen gezien, dit had misschien wel iets meer mogen zijn, zodat er meer variatie was.
https://www.youtube.com/LF0lK5IY8qk

Merchandise

Ook was er dit jaar weer een merchandise stand aanwezig. Van gave I Love Techno zonnebrillen tot T-shirts, sleutelhangers en aanstekers, je kon het er allemaal kopen! Een mooie I Love Techno zonnebril zag ik wel zitten, ondanks dat het alweer november is en we de zon de komende tijd niet meer zien, is het toch een leuk aandenken aan weer een geslaagde avond.

Conclusie

I Love Techno was ook dit jaar weer hét Belgische indoor feest waar je bij moest zijn als je van techno houdt. Duidelijk is dat I Love Techno ook dit jaar weer tot een toonaangevend feest gerekend mag worden. De sfeer, line-up en visuals zijn lastig om te evenaren. Over het algemeen was de sfeer zeer goed bij de bezoekers, veel mensen hadden de moeite gedaan om zich te verkleden of een verfje op hun gezicht te smeren. Ook waren er de hele avond genoeg bezoekers die niks als lof over het feest te melden hadden. Wat een knaller van een feest, tot volgend jaar I Love Techno!

Plus

  • Sfeer
  • Sets
  • Bonnen met redelijke prijs (€2,50 p/s)

Min

  • Weinig variatie in voedselmogelijkheden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws