Party report: Beatloverz [8 november 2014] (2)

Lucas Boon | 12 november 2014
party reports


Wat: Beatloverz 'Escape from reality'
Waar: Ahoy’, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 8 november
Line-up: Stefan Vilijn B2B Undercontrol, Franky Rizardo, LED (Gregor Salto & Genaro Nvilla), The Jillornaire (Major Lazor frontman), Shermanology, Jay Hardway, DVBSS, Sidney Samson, Dyna vs Vato Gonzalez  & MC Tjen, Johnny500, Abstract, Ferdows, Live Jayh, Lady Bee, FeestDJRuud, Superior B2B Diamondspin & MC Akash, The Flexican & Sef, Biggi & MC Elton Jonathan
Reporter: Shirley van der Bilt

Zeg je house, dan zeg je lekkere beats. Het kan niet anders dat de organisatie van Beatloverz er ook zo over denkt. Vorig jaar bewezen zij dit namelijk al ons tijdens hun’ 5th Year Anniversary’. Nieuwsgierig naar wat zij dit jaar voor ons in petto hadden, waren wij ook deze editie weer van de partij.

Start!

Auto parkeren, binnenkomen, kluisje regelen, muntjes halen. Dankzij de aanpassingen van de entree en de hoeveelheid kluisjes (welke vorig jaar niet helemaal in orde waren), zijn we binnen een kwartier klaar met dit rondje. Dan zit er nog maar één ding op: naar de dansvloer. Met twee area’s kon je kiezen tussen house en progressive house bij Raw Beatz en voor zwoele/urban beats kon je terecht in een kleinere zaal genaamd Loving Beatz. Onze start was in de grote zaal, waar de beats al lekker luid door de speakers knalden. Een kleine teleurstelling waren wel de looks van de mainstage in vergelijking met die van vorig jaar, welke toen juist erg indrukwekkend waren.

Van Latinhouse naar keiharde Beatz met Shermanology

We hadden meteen al door dat dit weer een geslaagde avond kon gaan worden voor de aanwezige Beatloverz. Dat de sfeer er al lekker in zat, was bij binnenkomst meteen te merken. Met latinbeats werd de langzaam vollopende mainstage lekker opgewarmd en waren de meesten al druk bezig met het uitvoeren van hun beste dansmoves. Er stond ook nog eens een goede line-up voor de rest van de avond op het programma, waarbij Shermanology duidelijk het roer omgooide naar progressive house. Ondanks dat de set goed was, was Shermanology niet zoals we gewend zijn. Wat meteen opviel was het ontbreken van zanger Leon Sherman. Why? Juist dat dachten wij dus ook. Toevallig wisten we Leon Sherman zelf backstage te spotten tijdens de set van Shermanology. Zo brutaal als we soms kunnen zijn, vroegen we dan ook waarom hij daar stond en niet op het podium. Andy Sherman: ‘Ik ben er mee gestopt. Ik heb besloten mijn eigen ding te gaan doen.’ Mis je het niet nu je deze set hoort en je broer en zus op de stage ziet staan?’, vroegen we hem. Andy antwoordt hier heel oprecht op. ‘Natuurlijk wel! Het is en blijft familie, maar soms moet je je gevoel volgen, je eigen keuzes maken’. Ik heb een geweldige tijd gehad met Shermanology en zal het missen, maar ik moet dit nu gewoon doen’. Ondertussen zette Dorothy ‘Wait For You’ in, de nieuwste single samen met Dannic. We wensten Leon succes met alles en gingen snel terug de zaal in om de laatste minuten van de set nog even mee te pikken. Shermanology zien we dus voortaan zonder Leon. Misschien even wennen voor de fans, maar met ‘Wait For You’, welke sinds dit weekend in de Beatport top 10 terecht is gekomen, lijkt dit wel goed te zitten!

https://www.youtube.com/IgZmEF8d4Tw?

Unieke showelementen!

Eén ding is zeker: Beatloverz zet, naast keiharde beats, op een eigen en unieke manier een prachtige show voor het oog neer. Hoewel we eerder aangaven de looks van de mainstage een klein beetje teleurstellend te vinden ten opzichte van vorig jaar, is dit met de lichtshow, vuur- en CO2kanonnen, vuurwerkknallen en heel veel confetti toch aardig goed gemaakt. Nu zien we dit natuurlijk niet alléén bij Beatloverz, maar zij weten zich met andere showelementen te onderscheiden van veel andere feesten. Mooie danseressen met zo weinig mogelijk kleding waren deze avond namelijk niet aan de orde. Nee, Beatloverz gooide het overeen andere boeg; de acrobatische boeg. Regelmatig keek je naar circusachtige praktijken waar vuur, hoogte en gekke outfits aan te pas kwamen. O ja, laten we de rood knipperende lichtsticks die uitgedeeld werden door Jupiler ook niet vergeten.

https://www.youtube.com/PnuJ8CFlMQs

Eventjes zwoel dansen…

Voor je het weet sta je de hele avond bij de mainstage. Absolute headliner was DVBSS. Weet je even niet over wie we het hebben? Als we zeggen ‘Tsunami’, dan weet je waarschijnlijk genoeg. Ook zij knalden meteen de ene dikke beat na de andere. Lekker als je van keiharde house houdt, maar de behoefte om eventjes zwoel te gaan dansen bij the Flexican in de Loving Beatz area zorgde ervoor dat we de rest van DVBSS aan ons voorbij lieten gaan. De dansjes in de kleine zaal, waar de temperatuur inmiddels lekker hoog stond, konden we aan het eind verder voortzetten bij de mainstage, waar Dyna de eer had om af te sluiten samen met Vato Gonzalez & MC Tjen, die ons nog even los lieten gaan.

Conclusie

We kunnen niet anders zeggen dan dat het weer een geslaagde editie is geweest van Beatloverz. Met de unieke showelementen weet dit feest zich te onderscheiden van anderen, en het heeft onze verwachtingen waargemaakt. Een klein minpunt was de soms wat lange intro’s voor de dj’s maar meer dan dat kunnen we eigenlijk niet opnoemen. Een lekker feestje om tussendoor te pakken voor de houseliefhebber.

 

Plus

  • ‬Geluid
  • ‬Unieke showelementen
  • ‬Line-up
  • Locatie/bereikbaarheid

Min

  • ‬Temperatuur Loving Beatz area
  • Soms lange intro's van dj's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws