Party report: We Are Electric [zaterdag 15 november 2014]

Lucas Boon | 17 november 2014
party reports


Wat: We Are Electric
Waar: Klokgebouw Eindhoven
Wanneer: zaterdag 15 november 2014
Line-up: Piro, Kypski, Roni Size, Rudimental, A-track, Noisia, Pendulum Verse, Doctor P, Krafty MC, Addergebroed, The Subs, Zombie Nation, 2ManyDJs, Gesaffelstein, Joost van Bellen, Dr. Lektroluv, De Sluwe Vos, Cees van Balen, Falco Benz, Mike Mago, The Man With No Shadow, Homework, Joop Junior, Benny Rodrigues
Reporter: Denise van de Ree
Fotografie: Davy de Haard

Electrifying festival

WE ARE ELECTRIC staat voor een eigenzinnige kijk op het organiseren van festivals en concerten, en stelt zich als doel om een intense muzikale ervaring te creëren waarbij het publiek centraal staat, feesten het devies is en het avontuur niet geschuwd wordt. Op zaterdag 15 november was de tijd rijp voor een electrifying festival in het Klokgebouw te Eindhoven: WE ARE ELECTRIC #2! Het internationale crossover dancefestival pakte groots uit dit jaar: 24 acts verdeeld over drie zalen. Voor de tweede editie heeft de organisatie een ijzersterke en gevarieerde line-up weten neer te zetten. Zowel grootheden als nieuwkomers kwamen aan bod. En dit alles voor een prijs van 34 euro per ticket.

Programma

Het was ons via social media duidelijk geworden dat er een programmawijziging plaatsvond voor de tweede editie van WE ARE ELECTRIC. Een aantal artiesten kon helaas niet aanwezig zijn bij het festival. Sigma, Rustie en Destructo waren vervangen door DJ Set & Verse van Pendulum, UZ, Homework, Addergebroed en Cees van Balen. Aangezien we niet specifiek voor deze artiesten kwamen, mocht dit de pret niet drukken.

Eenmaal aangekomen bij het Klokgebouw, was er vlak naast de venue een grote parkeergarage te vinden. Voor zes euro kon je de gehele nacht je auto kwijt. Bij aankomst in het gebouw kwam je direct in de hal die als chill area diende, waar ook eten, kluisjes en munten te vinden waren. Voor één muntje betaalde je 2,50 euro. Het Klokgebouw heeft maar liefst vier hallen en drie stages die ieder dezelfde rauwe underground stijl hebben. Daarnaast werd er dit jaar ruimte gemaakt voor spannende audiovisuele sets, dus dat beloofde veel goeds.

weareelecric2

Magnetic, Ecstatic en Electric

Muziek stijlen als trap, drum&bass en dubstep stonden centraal in de Magnetic area. We merkten bij binnenkomst dat het publiek bestond uit ander soort partypeople dan we gewend waren. Het was een mix van ouder, alternatief publiek en jong, technopubliek. Aangezien we al snel door hadden dat dit niet echt onze muziekstijl was, zijn we doorgelopen naar de Electric area. In deze area waren geen visuals te vinden maar wél veel lasers. Bij deze stage was het gek genoeg om 23.00 uur nog niet druk, terwijl het feest al om 20.00 uur was begonnen. Het publiek leek erg afwachtend; kennelijk zijn mensen het toch niet gewend om zo vroeg naar een fuif te gaan. Gelukkig kwam hier binnen een half uur verandering in, want Mike Mago’s beats zorgden ervoor dat de sfeer er al goed inzat en wij waagden natuurlijk gelijk een dansje. Zijn set bestond uit fris bouncende deephouse platen. Mike Mago gooit momenteel hoge ogen met zijn 3FM-hit ‘Outlines’, met inmiddels meer dan één miljoen YouTube views. Deze hit mocht uiteraard niet ontbreken in zijn set. Ook zijn welbekende track ‘The Show’ haalde de voetjes van de vloer.

De zinderende deuntjes werden ons na een uur een beetje te soft, dus we besloten wat meer actie op te zoeken. Dit was te vinden in de Ecstatic area. Een hal die wel vier keer zo groot was dan de Electro area en deze was ook goed gevuld. Dit verklaarde dus waarom het bij de andere stages minder druk was. We hebben de crowd daarin gelijk gegeven, want wat was de set van 2ManyDJ’s heerlijk! Er was geen touw aan vast te knopen maar dat maakte het juist te gek! Ik heb ook geen enkele track goed kunnen herkennen, op ‘Watermät – Bullit’ na, maar ik weet wel dat de stijlen house, electro en techno allemaal aan bod zijn gekomen.

In diezelfde Ecstatic area was het toen tijd voor Gesaffelstein. Het viel ons op dat voor iedere act een eigen stage design was gemaakt. Deze werd in een paar minuutjes gewijzigd voordat de volgende artiest op kwam. In eerste instantie dachten we bij de dj naam ‘Gesaffelstein’: wat een aparte naam, dit zal vast ook een vage set worden, maar integendeel! Deze man heeft er een fan bij, want wat was zijn set lekker onderscheidend! Elke klank was onvoorspelbaar. In het begin begon hij vooral met techy en housy deuntjes die hij tot het einde van zijn set geleidelijk opvoerde tot hard techno. Ook zijn eigen track ‘Control Movement’ kwam voorbij. In combinatie met de oogstrelende visuals was dit voor ons dé act van de avond.

gesaffelsteinwae

Food & drinks

De maag begon te rommelen van het losgaan, dus een midnight snack konden we wel gebruiken. Er was keuze uit patat, hotdogs en pizza. De prijzen voor het eten waren erg schappelijk, want voor anderhalve munt had je al een rijkelijk belegd broodje hotdog die ook nog eens erg lekker smaakte. De drankprijzen waren prijzen waar we blij van worden. Voor twee muntjes had je namelijk al een Bacardi Razz – 7up. Had je meer trek in iets fris, dan kon je al voor anderhalve munt een Red Bull krijgen. En had je helemaal geen zin om geld uit te geven aan drankjes, dan kon je bij de bar een gratis beker krijgen die je kon vullen bij de toiletten.

Benny, Benny, Benny

De buikjes zaten inmiddels weer vol en we besloten onze laatste danspasjes te maken bij de enige echte Benny Rodrigues. Een dj die ik al vaak heb zien draaien, maar hij verveelt nooit. Iedere set is anders en ook deze keer was dit het geval. In het begin een heerlijke remix van ‘The Ultimate Seduction’ en op het einde van zijn set vooral knallende techhouse platen. Na Benny besloten we richting huis te gaan omdat we aardig moe waren geworden van het vele dansen.

Conclusie

WE ARE ELECTRIC heeft ons bewezen eigenzinnig, muzikaal en avontuurlijk te zijn. Iedere artiest kwam heerlijk zijn eigen ding doen en het was te merken dat er geen specifieke afspraken waren gemaakt voor een bepaalde muziekstijl per area. Dit maakte het een erg bijzondere nacht gevuld met klanken en deuntjes die je normaal gesproken niet snel zal horen. Ook dit publiek zal je misschien niet snel op een ander feestje tegenkomen. Al met al was dit voor ons een geslaagde avond.

 

Plus

  • Schappelijke drankprijzen
  •  Gevarieerde line-up
  •  Goed geluid

Min

  • Modderige vloer bij toiletten
  • Apart publiek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws