Party report: Toffler presents Speedy J [15 november 2014]

Rick Francissen | 20 november 2014
party reports


Speedy JWat: Toffler presents Speedy J
Waar: Toffler, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 15 november
Line-up: Speedy J, TFX
Reporter: Patrick van der Spoel

Een maand geleden draaide hij nog een megaset op zijn labelavond in een volle Westergas, vanavond had hij zijn eigen avond in een uitverkocht TOFFLER. Speedy J, bekend van zijn label Electric Deluxe en sterke samenwerkingen met Chris Liebing (Collabs 3000) en Lucy (Zeitgeber), is al sinds jaar en dag toonaangevend in de Nederlandse en Internationale techno scene. Hij keerde terug op de plek waar hij al vele mooie avonden heeft beleefd en hier kan deze avond rustig aan toegevoegd worden.

TOFFLER

TOFFLER, ook wel ‘De Tunnel’ genoemd vanwege haar geschiedenis als voetgangerstunnel, is een nachtclub in het hart van Rotterdam en is vooral bekend om haar intieme, ondergrondse locatie en haar imposante programmering met zowel nationale als internationale grootheden uit de house en techno scene. Zo hebben onder andere giganten als Richie Hawtin, Chris Liebing, Loco Dice en Hot Since 82 de Tunnel al een keer op z’n kop gezet. Aziz Yakoub, eigenaar van zowel TOFFLER als Perron, heeft met TOFFLER goud in handen. De strakke lichteffecten op het lage plafond en het grauwe uiterlijk van de lange en smalle tunnel, zorgen ervoor dat TOFFLER de perfecte locatie is voor dit soort evenementen.

Een veel gehoord punt van kritiek op TOFFLER is de drukte en de warmte. Tijdens deze uitverkochte avond was hier echter niets van te merken. De doorstroom was goed, de temperatuur prima en er was genoeg ruimte om te dansen.

Warming up

Deze nacht stond voornamelijk in het teken van Speedy J, maar op zijn verzoek verzorgde TFX, bekend van Stealth Records en tevens Rotterdammer, de opening van de avond. Zijn set begon met een rustige opbouw, waarna hij het tempo gaandeweg opschroefde richting het niveau van Speedy J. Zijn set stak qua verloop goed in elkaar. Het was een sterke openingsset om in te komen, maar het ging wel duidelijk om een support act.

De meester zelf

Voor Speedy J was deze avond een thuiswedstrijd vanwege zijn Rotterdamse roots. Hij nam rond de klok van half twee plaats achter de draaitafels, en zijn set was van begin tot eind sterk. Je verwachtte wellicht een rustige opbouw vanwege zijn lange performance, maar niets was minder waar. Hij draaide het gas open en begon gelijk met stevige platen. En Speedy J is Speedy J. Je krijgt wat je verwacht en dat staat gelijk aan flink doorbeuken. Met zijn typerende manier van draaien bracht hij de Tunnel maar liefst zeven uur lang in extase. Dat was langer dan gepland, maar de vibe was zo goed dat hij er nog twee uur extra aan vastplakte. Ook dat is TOFFLER. Ondanks zijn zeven uur durende set was er geen sprake van enige verslapping en pas om half negen sloot hij de nacht waardig af.

De sfeer, de muziek, de mensen, de locatie en de verlengde set van Speedy J maakte het tot een avond voor in de boeken.

Plus

  • Sterke, verlengde set van Speedy J
  • Intieme locatie
  • Sfeer

Min

  • Geen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws