Party Report: Armin Only - Intense [zaterdag 22 november 2014]

Lobke Ruijs | 24 november 2014
party reports


Wat: Armin Only - Intense
Waar: Sportpaleis, Antwerpen
Wanneer: zaterdag 22 november 2014
Line-up: Armin van Buuren
Naam reporter: Lobke Ruijs

Voor de dertigste keer werd de Armin Only - Intense show opgevoerd. De wereldtour zal over twee weken voor het laatst te zien zijn. De Ziggo Dome, de locatie waar deze show precies een jaar en een week geleden begon, zal het eindstation zijn. Maar voor het zover is, treed Armin van Buuren nog een keer op in het buitenland. Het sportpaleis in Antwerpen kreeg de kans de allerlaatste internationale show te hosten. Niet geheel verrassend was deze veel besproken show dan ook compleet uitverkocht.

Grote drukte

Dat de show was uitverkocht, werd bij aankomst meteen duidelijk. De entree verliep snel en soepel, maar eenmaal binnen botsten duizende fans op elkaar. De extreme drukte zorgde voor opstoppingen en lange rijen, ook bij de kluisjes, de munten en de barren. Veel bezoekers besloten daarom hun jassen mee de zaal in te nemen en nog even zonder drankje naar de opening van de show te kijken. Een ietwat langzame opstart, met duidelijk geïrriteerde bezoekers. Zelfs na 00:00 uur was de rij van de muntenverkoop nog altijd lang.

arminintense3

Opening

Daarentegen was de sfeer in de zaal, ondanks dat het daar ook pittig druk was, erg gemoedelijk. Duizenden mensen stonden gespannen af te tellen tot de show echt ging beginnen. Het was een magische opening waarbij Armin van Buuren in een gigantische witte bol zijn entree maakte. Enkel de schaduw van Van Buuren was af en toe te zien. Maar de strakke trance klanken maakten direct duidelijk dat er maar één iemand achter de decks verstopt kon staan.

Na een uur verdween de bol de lucht in en begon de reeks aan showelementen echt. De gehele avond werd er veel gebruik gemaakt van visuals. Op het gehele podium werd het decor afgebeeld op haarscherpe LED-schermen. De projecties waren zo scherp, dat je bijna niet doorhad dat het slechts een visual was in plaats van een 3D-decor.

Groot aanbod aan showelementen

Naast de visuele projecties waren er ook vele live showelementen. Aan de weerzijde van het podium waren twee kleine podia gecreëerd waar een drumstel en een vleugel stonden, deze werden tijdens bepaalde nummer bespeeld door diverse muzikanten. Er werd niet alleen gebruik gemaakt van muzikale live-acts, maar ook een viertal dansers verscheen regelmatig op het podium. Van acrobatische acts tot strakke moderne dansen werden er opgevoerd. Deze acts werden verder ondersteund door een scala aan pyro’s, CO2-kannonnen, confetti effecten en driehonderd grote ballonen.

Tijdens de avond kwam er steeds een ander soort thema aan bod. De visuals, effecten en live acts veranderden continu van kleur, vorm en uitvoering. Daarnaast werd regelmatig het podium gesierd met zangers en zangeressen die Armin met veel show en interactie vergezelden.

Afsluiting

Opvallend was dat na het eerste uur de muziek niet zo zeer trance meer was. Het kwam meer in de richting van minimal tot bijna house met trance invloeden. Deze muziekkeus maakte de avond voor ook de niet die-hard trance fans toegankelijk.

De echte fans van trance hadden echter niks te klagen. Na de vijf uur durende set vanuit het grote podium gooide Armin het roer om. Graag ging hij nog 'een uur lang oldskool beuken zoals vroeger'. Hij verliet het grote podium en stapte over op een klein eiland midden in de zaal. Alle showelementen werden weggehaald en drie groene lazers waren de enige lichteffecten die nog werden gebruikt. Niet alleen de locatie vanwaar Armin draaide paste hij aan, ook zijn apparatuur. Hij stapte over op vinyl, om zo het effect van vroeger nog meer te versterken.

Arminintense2

Deze verandering bracht een ontzettend bijzonder effect teweeg, het werd een stuk intiemer doordat hij nu midden in de menigte stond. En in plaats van op te treden en een geweldige show neer te zetten, was Armin het laatste uur duidelijk alleen gefocust op dat wat hij het liefste doet: draaien vanuit zijn hart. En als we eerlijk zijn, het zien van zoveel passie zonder alle poespas, was toch zeker net zo intens en bijzonder als alle showonderdelen tijdens de avond!

 

Plus

  • Prachtige live acts en show elementen
  • Visuals
  • Veel afwisseling in de show
  • Laatste uurtje

Min

  • Extreme drukte bij de kluisje, bar en munten verkoop
  • Betalen voor iedere toiletbezoek
  • Logistiek gezien een stroeve doorloop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws