Party Report: Matrixx Closing - Trancefamily [zaterdag 22 november]

Lucas Boon | 25 november 2014
party reports


Wat: Matrixx Closing – Trancefamily
Waar: Club Matrixx
Wanneer: zaterdag 22 november 2014
Line-up: Marco V,  Marcel Woods, Jochen Miller, Johan Gielen, RAM, Rank 1, Randy Katana, Cor Fijneman en Marc Simz.
Naam reporter:
Daniëlle Sienema

Na dertien jaar feesten sluit club Matrixx per 1 januari 2015 haar deuren. Matrixx is Nijmegen ontgroeid en vloog met Dreamfields al uit naar Bali. Ook andere Matrixx evenementen zullen losgaan op nieuwe locaties in binnen- en buitenland. Met vijf closing parties neemt de organisatie afscheid van Nijmegen. First up: Trancefamily!

Laatste nacht uit in de club

De mensen op straat verraden het al: het is druk bij club Matrixx! De parkeerplaatsen raken snel vol en wie na elven arriveert, moet een stuk lopen. Ook bij de deur staat een rij, maar gelukkig lost deze snel op. Dit wordt mijn eerste en laatste nacht uit in de Matrixx. Ik kom uit het noorden en zou normaal niet zo snel naar Nijmegen rijden, maar deze line-up kan ik niet negeren. Het publiek van Trancefamily heeft waarschijnlijk wel vele avonden in de Matrixx weg gedanst en is ietsje ouder dan gemiddeld. Als de Matrixx vroeger jouw buurt discotheek was dan benijd ik je, want zo zag de mijne er niet uit!

Classics, classics en nog meer classics

Trancefamily’s line-up bestaat uit allemaal bekende namen van vroeger. Tiësto is er niet bij, maar zijn platen worden grijs gedraaid. Jochem Miller, de eerste resident dj van club Matrixx, is natuurlijk wel van de partij. Miller mixt iets meer house door zijn set, maar het publiek reageert beter op classics als ‘I need a miracle’ en ‘Explode’. Sowieso horen we deze avond enorm veel classics! Johan Gielen maakt zijn fans blij met ‘Twisted’ en ‘Beauty of silence’. Veel bezoekers willen een hand van de dj en dus hangt Johan constant over de dj booth heen. Waar anders kom je zo dichtbij je helden?

De verassing van half drie

Na de set van Johan Gielen, volgt een verrassing voor het publiek. Het is een terugblik op dertien jaar club Matrixx met beeld en geluid. Trance, house, hardstyle en zelfs happy hardcore komen in een razendsnel tempo voorbij. Matrixx says thank you! Gelukkig is dit niet het einde van Matrixx en dus feesten we met een gerust hart verder. Marcel Woods neemt plaats achter de decks en opent met een mix van ‘Cherry Blossom’ en ‘Advanced’. Dat hij vervolgens ‘My friend’  van Groove Armada en ‘One’ van de Swedish House Mafia zou draaien, had ik niet zien aankomen. Ik had een hardere set verwacht, zeker na Johan Gielen.

Foutje bedankt

Terwijl andere dj’s netjes werden afgekondigd, verdwijnt Marcel Woods in stilte. Zonde, want het is toch leuk dat hij even terug kwam uit pensioen! Marco V volgt, maar de videojockey lijkt dit te hebben gemist en zo staat er nog tien minuten Marcel Woods op de schermen. Marco V draait er overigens niet minder om. Hij start met eigen werk waaronder ‘Simulated’ en ‘Godd’ en vervolgt met knallers als ‘Luvstruck’ en ‘Sandstorm’. Even later gooit RAM ‘Firewire’ van Cosmic Gate er weer in. Misschien moet ik alle setlists (vooral die van Rank 1) maar weer eens opzoeken!

All in all

Trancefamily was een geslaagd feestje. MC Mighty Mike was erbij, we hebben talloze trance classics gehoord en er zweefden acrobaten door de lucht. Mobiele telefoons bleven in de zakken en de sfeer was ondanks de drukte gemoedelijk. Echte trance liefhebbers vinden sets van een uur misschien te kort, maar met een line-up van negen dj’s weet je wat je kunt verwachten. Als de volgorde van de dj’s anders was geweest, had er misschien meer opbouw in de avond kunnen zitten, maar hoe plan je een avond als deze? Het was een mooi afscheid van een club met een rijke historie. We zien jullie weer op andere locaties, Matrixx!

 

Plus

  • Toffe locatie
  • Nostalgische line-up
  • Non-stop trance klassiekers
  • Circus thema met dansers en acrobaten
  • Ode aan club Matrixx

Min

  • Chaos bij het parkeren
  • Mc’s waren slecht te verstaan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws