Party Report: Qlimax [zaterdag 22 november 2014] (2)

Lucas Boon | 28 november 2014
party reports


Wat: Qlimax
Waar: Geldredome, Arnhem
Wanneer: zaterdag 22 november 2014
Line-up: Technoboy & Audiofreq, Headhunterz, Atmozfears, Frontliner, Noisecontrollers, Ran-D, Crypsis, Endymion, The Viper, Partyraiser
Reporter: Nina van Zelst

Duizenden liefhebbers van de hardere stijlen hebben zich weer verenigd om hun krachten te bundelen in het Gelredome. Het is tijd voor Qlimax en wát heb ik hier zin in! Wat mij direct opvalt aan het event is de line-up, die afwijkt van een specifiek genre. De artiesten zijn namelijk zo gevarieerd, dat de muziek van euphoria hardstyle via de raw hardstyle naar de frenchcore gaat. Bovendien hebben veel helden in de hardere stijlen een plek in de line-up gekregen, waaronder de Melody Man Frontliner, de Main MF Crypsis en Ran-D. Ran-D: 'Qlimax and I go way back, it’s one of the parties where it all started, the Holy Grail in hardstyle.' Dit belooft een mooie avond te worden.

As earth raises it’s frequency..

Nadat we de ingang gevonden hebben en de kluisjes hebben gevuld, was het tijd om naar binnen te gaan. Hier stond tot iets na elf uur een voorprogramma. Mijn aandacht ging echter niet naar het voorprogramma, maar naar de zaal zelf. Wat was die groot! Bovenin de zaal hingen balken die samen een streng dna vormden en een deel van de lichten verzorgden. Achter de dj-booth hing een groot doek, waardoor het podium nog een verrassing bleef.


Na het voorprogramma was het eindelijk tijd voor de opening en bijna alle feestgangers stonden klaar deze te filmen. De doeken gingen langzaam open en hier kwam het podium naar voren, erg vet! Maar... wat was het? Hier heb ik eerlijk gezegd toch even drie keer over na moeten denken. Ook de meningen om mij heen wisselden, maar later werd het duidelijk dat het een persoon was met een open hoofd bestaande uit ringen. Dit moest de ‘spiritual mind’ voorstellen. Vanaf veel plekken was dit niet erg duidelijk, maar als je het totaalplaatje zag, was het erg vet. Headhunterz stapte naar voren en het was tijd om het feest te laten beginnen!

The Source Code of Creation

Headhunterz had de eer Qlimax te openen. De dj draaide niet alleen hardstyle, maar ook varianten erop, waardoor de hardstyle af en toe ver te zoeken was. Niet geliefd door iedereen, maar zeker geoorloofd op Qlimax. Het was ook erg leuk om old school shuffelaars voorbij te zien komen tijdens deze set. Tracks als ‘Dragonborn’ kwamen in voorbij en het publiek was al vanaf de eerste seconde enthousiast! Headhunterz bracht veel energie en sprong op, af en voor de dj-booth. Na Headhunterz was het de beurt aan Technoboy & Audiofreq en Atmozfears, terwijl  besloten wij de promenade te verkennen. Dit is een ring die om het hele stadion loopt, met overal kraampjes voor eten, merchandise, toiletten en rokersruimtes. Een gezellige plek waar je je goed kunt vermaken. Aan het eind van de avond was de vloer hier echter zo plakkerig dat je nog net niet je schoenen verloor.

Terug van verkennen, waren we net op tijd voor Frontliner. De Melody Man is een dj die bij velen geliefd is, wat te voelen was in de sfeer van het publiek. Naar verwachting bracht hij een heerlijke en energieke set met oude klassiekers, zoals ‘Symbols’.

Noisecontrollers, de maker van het Qlimax anthem, was vervolgens aan de beurt. Zijn set was geweldig en het publiek ging los. Niet alleen nieuwe tracks als ‘WHAT?!’, maar ook oude klassiekers als ‘So High’ kwamen voorbij. Ook het anthem werd gedraaid waarbij er vuurwerk werd afgestoken. Noisecontrollers sloot zijn set met een paar hardcore mixjes tussendoor, lekker!

Van de held Ran-D hadden we hoge verwachtingen en deze heeft hij zeker waar gemaakt! Dit was zeker mijn favoriete set van de avond. De dj draaide een harde set en liet onder andere de nieuwe track van Gunz for Hire (Ran-D en Adaro) horen. Erg veel kippenvelmomentjes in deze set en alle andere feestgangers waren ook reuze enthousiast.

Één van de hardste dj's uit de raw-hardstyle scene, Crypsis, had dit jaar ook een plek in de Qlimax line-up, en wat waren we hier blij mee! Crypsis draaide na Ran-D een perfecte RAW-set, waar de bassfacen overal te spotten waren. En toen ook Minus Militia gedraaid werd, ging het publiek helemaal los!

3 acts, 90 minutes, full throttle

Qdance heeft bij Qlimax het concept ‘Hard Ending’: drie artiesten die het laatste anderhalf uur de extreem harde kant van de hardere stijlen presenteren. Dit jaar was de eer aan de heren Endymion, The Viper en the Partyraiser. De combinatie van deze dj’s beloofde een hard einde en dit hebben ze zeker waar gemaakt, want wat was dit hard! Endymion en the Viper waren het eerste uur aan de beurt. Veel feestgangers, waaronder ikzelf, kozen ervoor om een deel van deze set via de tribune te bekijken. Hier viel op wat een geweldige show Qlimax geeft, de lichten waren prachtig! Het laatste half uurtje knalde Partyraiser minuut na minuut heerlijke tracks door de speakers. Er was in vergelijking met de rest van de avond plek zat om nog even je laatste energie eruit te stampen en dat werd ook zeker gedaan. Wat een set, wat een einde!

Helemaal geweldig

De sfeer was goed, de locatie was super en het meest belangrijk: de muziek was geweldig! Niet alleen nieuwe tracks stonden in de spotlight, maar ook veel oude klassiekers. Een feest wat je als hardstyle liefhebber niet kan missen!

Plus

  • Show
  • Sets
  • Publiek

Min

  • Lange trappen
  • Plakkerige vloer promenade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws