Party Report: Rebellion - Start The Riot [zaterdag 29 november 2014]

Lucas Boon | 1 december 2014
party reports


Wat: Rebellion – Start The Riot
Waar: Sporthal Beekdal, Haaren
Wanneer: zaterdag 29 november 2014
Line-up: B-Front, Chain Reaction, Delete, Digital Punk, E-Force, Frequencerz, Jack of Sound, Noisecult, Outbreak, Phuture Noize, Tartaros, Titan, Warface, MC Livid
Reporter: Karlijn Theeuwen

Vorig jaar schreef ik mijn eerste partyreport voor Clublife Magazine en dit was op Rebellion. Ik vind het dan ook gaaf dat ik dit jaar weer naar dit vette feest mag om een report te schrijven. Tijd om de edities naast elkaar te leggen!

Start The Riot!

In 2013 was de line-up al dik, maar dit jaar kan iedereen die van de rauwere hardstyle houdt zijn geluk op. En dat al om half vier in de middag. Rebellion heeft uitzonderlijke tijden voor een binnenfeest, volgens ons een dikke plus. We komen de grote sporthal binnen en de Australische Outbreak is al van start gegaan. De vocals van zijn bekendste track ‘Bassface’ worden lekker meegezongen en de sfeer zit er al goed in. De zaal zit al redelijk vol; fijn! Dit is motiverend voor de artiesten, maar ook voor het publiek.

Na Outbreak neemt een bijzondere combinatie het over, namelijk Chain Reaction en Tartaros. Er wordt geopend met Street Regulator en dit is best een heftige track om mee te openen. Het lukt de heren echter toch om een goede opbouwende set neer te zetten! Overigens vind ik het wel een set die een overheersende Chain Reaction sound heeft, Tartaros hoor je er minder in terug. Digital Punk neemt de draaitafels over en knalt al snel ‘Never Scared’ van Ran-D door de speakers. Het valt me op dat het publiek vooral de bekendere tracks kan waarderen en hier wordt goed op ingespeeld door de artiesten. Jack of Sound gaat hier lekker op door en de handjes gaan in de lucht bij ‘De Grote Dikke Basplaat’. Inmiddels krijg ik een beetje honger, eens kijken wat er te snacken valt.

rebellion1


Even bijkomen

Er zijn genoeg mogelijkheden om lekker wat te eten. Je kan kiezen tussen patat, snacks of een loempia – deze kan ik je aanbevelen, erg lekker! Overigens zijn de prijzen reëel: Je krijgt vier muntjes voor een tientje en zo’n heerlijke loempia kost je één muntje. Wel vind ik dat er weinig ruimte is om even te kunnen bijkomen. Waar vorig jaar de tribunes nog toegankelijk waren, moet je nu genoegen nemen met de zes picknick tafels in de kou.

Meer beleving

De batterijen zijn weer een beetje opgeladen, we kunnen weer verder voor een heerlijk setje van E-Force. Een persoonlijke favoriet, want zijn platen knallen altijd heerlijk mijn oortjes door. Ook deze keer zijn de bekende pareltjes te horen. Denk aan ‘Open The Gate’, ‘Attention’, ‘The Game’ en als afsluiter natuurlijk ‘Seven’! Niet echt een set vol verrassingen, maar voor dit feest zeker een toppertje! Wat ook opvalt in vergelijking met vorig jaar is de aankleding. Dit jaar is er duidelijk meer energie in gestoken. We zien een gave stage, tonnen waar vuur uit komt, CO2-kanonnen en danseressen. Het zijn kleine puntjes die het festival toch nét dat beetje meer beleving meegeven.

Knallen met Phuture Noize en Frequencerz

Na E-Force is het tijd voor de enige live set van de avond. Phuture Noize heeft de eer om een half uurtje live in te vullen. Het is jammer dat het een stuk rustiger is in de zaal. Waarschijnlijk omdat iedereen op de foto wil met E-Force, want aan de set van Phuture Noize ligt het niet. We horen een aantal vette mashups met onder andere de track ’Burning’ van Frequencerz. Wel is de set wat softer dan de setjes van de voorgaande dj’s, misschien dat het daarom wat minder druk is. Het mooie ‘Tomorrow and Beyond’ is de openingstrack van Frequencerz. Een track met een diepe betekenis, want hij is opgedragen aan een overleden vriend van de heren. Wat leuk is om te zien, is dat de artiesten zelf de interactie aangaan met het publiek. Zo vraagt Niels alle mensen lichtjes in de lucht te houden, wat zorgt voor een leuk gezicht.

rebellion2


De laatste loodjes

Het publiek is wat moe aan het worden. Titan moet er dus een schepje bovenop doen. Ook hier weer aardig wat mashups waarvan ik alle tracks niet eens op kan noemen. Ik hoor ‘Son of Torture’, ‘Rock the Party’, ‘Civil Disobedience’ en ‘Rollin’. Nou, vul het zelf verder maar in! We gaan naar de een na laatste artiest van de avond en B-Front heeft deze eer. In het begin kiest Bob voor redelijk onbekende tracks die het publiek duidelijk niet kent (bijvoorbeeld ‘Back and Forth’ van High Voltage & Malua). Wanneer B-Front zijn eigen ‘Mysterias’ door de speakers blaast, worden de melodieën van het nummer luidkeels mee geschreeuwd door het publiek. Dat moet, voor een artiest, een onbeschrijfelijk gevoel zijn.

RebellionNa ‘Red Alert’ van Zatox geven, helaas, mijn voetjes het op. Tijd om naar huis te gaan. Gelukkig spreken we de volgende dag Delete en vertelt hij ons zijn ervaring van zijn set op Rebellion. Hij vond het heerlijk om er te draaien en af te mogen sluiten met Warface. Hij speelde zijn nieuwe track ‘Fast Lane’ en deze werd goed ontvangen, zo vertelt hij. Verder knalde Warface zijn nieuwe collab met Chainreaction, het anthem voor de MegaBass area op MegaWatt, door de speakers.

Al met al is Rebellion een heerlijk feestje, met een killing line-up en een boel gezelligheid. Ik zou zeggen, tot volgend jaar. Check ook nog even de gave foto die Frequencerz en MC Livid speciaal voor Clublife Magazine, on-stage maakten!

Plus

  • Dikke line-up
  • Gezellige sfeer
  • Betere aankleding dan vorig jaar
  • Snel en vriendelijk personeel

Min

  • Heel erg warm
  • Weinig zitplaatsen, zitplaatsen alleen in de kou
  • Tribune gesloten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws