Party report: Life in Color Rotterdam [6 december 2014]

Rick Francissen | 9 december 2014
party reports


Life in ColorWat: Life in Color Rotterdam
Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 6 december
Line-up: Ummet Ozcan, Brennan Heart, The Partysquad, Justin Prime, Jordy Dazz, Diaz & Bruno, Mc Roga
Reporter: Mandy Buying
Fotografie: Chovan Amin

Life in Color is een concept dat over heel de wereld plaatsvindt. Waar het ooit begon als kleinschalig event op een school in Florida, is het uitgegroeid tot event van wereldformaat. Zo was het event onder meer in Jakarta, Columbia en Houston te vinden, maar afgelopen zaterdag was het de beurt aan Nederland!

Binnenkomst

Bij binnenkomst werden er bandjes uitgedeeld. Deze golden als betaalmiddel, er was dus geen muntenverkoop. Bij de bar liet je je bandje scannen om vervolgens snel en gemakkelijk een drankje bij de bar te halen. Dit was wel even wennen, je haalt dan toch minder snel voor je vriendengroep wat te drinken bij de bar. Ook nieuw was het 18+-bandje wanneer je alcohol wilde drinken. Dit omdat Life in Color dit jaar een 16+ feest was.

Verf

Life in ColorLife in Color staat natuurlijk bekend om de verf. In de zaal was een paintshop waar je verschillende kleuren verf kon kopen. De verfflessen kostte je twee munten, omgerekend vijf euro. Het was een soort van knijpfles, waardoor je je verf erg ver kon ‘schieten’. Naast het publiek die elkaar met verf bekogelden stonden er ook on-stage verfkanonnen. Om de zoveel tijd deden deze hun werk waarbij eigenlijk niemand gespaard bleef. Overigens zorgden medewerkers ervoor dat ook de voorste rijen gekleurd het feest verlieten door met slangen verf de zaal in te spuiten.

Sfeer

Op het podium bevond zich een digitale klok die aftelde naar het moment dat de verfkanonnen aan het werk gingen. Natuurlijk telde het publiek  de laatste seconden mee, waarna er een intro volgde en het verfgeweld losbarstte. De sfeer zat er hierna meteen goed in. De meeste mensen hadden een wit shirt aan gedaan waar je de verf extra goed op zag zitten, wat nogal bijdroeg aan de algehele sfeer. De dj’s draaiden tegelijkertijd erg lekkere sets waarbij iedereen uit z’n dak ging.

Line-up

Tof is dat de organisatie heeft gekozen voor een gevarieerde line-up. Of je nu liefhebber bent van de eclectische sound van The Partysquad, de rauwe electro van Ummet Ozcan of de hardstyle van Brennan Heart, op Life in Color kwam het allemaal voorbij. De old-school werd niet vergeten, zo draaide Brennan Heart ondermeer Charly Lownoise & Mental Theo's 'Wonderful Days', niet verkeerd! Ook een shout-out naar Justin Prime trouwens, die de beuk er even lekker ingooide!

Life in Color

Bij de uitgang stonden kassa’s waar je de overige munten weer kon laten uitbetalen. Wel zo prettig, we zien dit dan ook graag vaker op feesten. Dit kun je trouwens ook online doen, erg netjes!

Conclusie

Life in Color was te gek! Het concept staat eigenlijk al als een huis en met een leuke en gevarieerde line-up maakt het het feest alleen nog maar beter. Tijdens de volgende Life in Color-tour mag de organisatie gerust weer Rotterdam aandoen, ze zijn welkom!

Plus

  • Verfkanonnen
  • Munten inleveren mogelijk

Min

  • Lange wachtrijen bij entree door extra handelingen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws