Party report: MegaWatt [20 december 2014]

Rick Francissen | 23 december 2014
party reports


MegaWattWat: MegaWatt
Waar: IJselhallen, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 20 december
Line-up: Supreme Gentlemen, Sebastian Bronk, Franky Rizardo, La Fuente, Jordy Dazz, Quintino, Jay Hardway, Vato Gonzalez, MC Tjen, MC Boogshe, Proto Bytes, Mythix, Zentiments, The Vision, Jack of Sound, Hard Driver, Digital Punk, Adaro, Megabase Showcase, Chain Reaction, Warface, Crypsis, Outbreak, Thera, Degos & Re-Done, MC Renegade, Dr, Rude, Vecino, Potato, Wodan, Bestien, Ruthless, Panic, Darkraver, Bass-D, MC The Russian, Andy Chunes, Joshua Kayn, Ray Kajioka, Reset Robot, Roy El Kei, Keith Carnal
Reporter: Erik Pot
Fotografie: Dennis Bouman

Op zaterdag 20 december organiseerde High Energy Events de tweede editie van MegaWatt Festival in de IJsselhallen te Zwolle. Ook dit jaar beloofde de organisatie dat het weer een knallende editie zou worden met vier verschillende area’s met house, hardstyle, freestyle en techno.

Nieuwe indeling

MegaWatt Festival (voorheen Fusion of Dance Indoor) is een jaarlijks terugkerend indoor festival aan het einde van het jaar. Het was de vierde keer dat ik de IJsselhallen ging bezoeken voor dit feest, dus ik wist ongeveer wat me te wachten stond. Desondanks meldde High Energy Events vooraf dat het roer om ging en verrasten zij de bezoeker met een nieuwe indeling.

Houseteria fungeerde dit jaar als mainstage in de grootste zaal waardoor de Megabase-area een andere zaal kreeg toebedeeld. Een goede zet! De house-area was groter dan vorig jaar en als hardstyleliefhebber vond ik de zaal van Megabase mooier en beter dan die van de voorgaande jaren (geen galmende bunker).

Na een vlotte entree rond de klok van elf haastten we ons naar de Megabase-area. Wat meteen opviel was het geluid, dat behoorlijk hard stond. Oordoppen waren geen overbodige luxe en ik besloot ze dan ook meteen in te doen. Het feest kon beginnen!

MegaWatt Festival 2014

We Always Push Harder!

Dit motto maakte High Energy Events absoluut waar! The Vision en Zentiments verzorgden een prima opwarmsetje: vrij melodieus en met af en toe een oude hardstyle plaat zoals Showtek's 'FTS'. Na deze opwarmer werd er al vrij rap hard en stevig gedraaid waarbij opviel dat het publiek er in meeging. De zaal was inmiddels aardig gevuld en het merendeel ging volop los! Met de drukte in de verschillende area’s viel het overigens mee. Je had als bezoeker overal genoeg ruimte om los te gaan en de bars waren makkelijk te bereiken. Ideaal!

Mijn favoriet Adaro viel helaas tegen door zijn platenkeuze, dus toen maar besloten om een rondje te doen langs de verschillende podia. Al snel belandden we bij Harddefinition en dit bleek absoluut geen verkeerde keuze, integendeel. Op dat moment draaiden Dr. Rude & Panic een heerlijke mix van hardstyle, hardcore en andere hitjes. Genieten! Harddefinition bleek net zoals vorig jaar een populaire area te zijn die zeker thuis hoort op MegaWatt Festival. Na de set van Dr. Rude & Panic was het tijd om een hapje te eten, waarbij we ruim de keuze hadden uit allerlei soorten snacks, fruit, pizza en tosti’s. Wel bleken de ijsjes halverwege de avond uitverkocht te zijn en de sigarettenkraam (zoals stond aangegeven op de plattegrond) was onvindbaar.

De beste setjes van de avond waren voor mij die van Digital Punk en Crypsis & Outbreak. Digital Punk trapte het gaspedaal goed in en kreeg het publiek mee met platen zoals 'Born To Die' en 'Men of Steel'. Crypsis & Outbreak draaiden een aantal Minus Militia tracks zoals 'Crackin’ Your Ribs' en 'Street Regulator'. Natuurlijk kon 'Bassface' van Outbreak ook niet ontbreken tijdens deze set. Kortom, het was heerlijk losgaan tijdens deze set.

MegaWatt-2

Houseteria & I Am Techno

Naast de rauwe beats van Megabase heb ik nog enkele uitstapjes gemaakt om de andere podia te checken, want er was meer! Houseteria was zoals eerder gezegd ingedeeld in de grootste hal van de IJsselhallen en wat opviel was dat niet de hele zaal maar een gedeelte werd gebruikt als area. Een slimme keuze want het was zodoende een compacte area waarbij de gekleurde lasers in het oog sprongen. Het publiek was aan het begin van de avond vrij tam, maar na de klok van drie uur ging het goed los. Onder meer tijdens Quintino die een lekkere set neerzette met goede overgangen.

De techno-area werd gehost door I Am Techno uit Amsterdam. Zij zaten gehuisvest in de kleinste zaal, maar de area was alsnog vrij leeg gedurende de avond. Het merendeel van de bezoekers verkoos de andere podia en daarnaast lijkt het alsof de echte technoliefhebber de weg naar Megawatt Festival niet kan vinden.

Conclusie

MegaWatt Festival is een prima feest voor de juiste prijs (early birds tickets waren verkrijgbaar vanaf €29,50 excl.). De nieuwe indeling beviel erg goed en het geluid was aanzienlijk beter dan de voorgaande edities. Hiermee laat MegaWatt Festival zien dat het zich op meerdere vlakken heeft verbeterd! Daarnaast zorgden de vele goede setjes en het feit dat het ruim was opgezet ervoor dat ik het een geslaagde editie vond van MegaWatt Festival.

Plus

  • Snelle service aan de bar
  • Genoeg ruimte om los te gaan
  • Geluid!
  • Setjes Digital Punk en Crypsis & Outbreak

Min

  • Dure munten (2,85 euro per stuk)
  • Niet bij alle wc’s een waterpunt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws