Party report: Laidback Luke @ Escape [vrijdag 23 januari 2015]

Lucas Boon | 26 januari 2015
party reports


Wat: Laidback Luke
Waar: Escape, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 23 januari 2015
Line-up: Laidback Luke, Marc Benjamin en Raymundo
Reporter: Walter van der Stelt


I’m just going for the music

Op een koude en gure nacht reisde ik af naar Amsterdam. Niet geheel zonder reden, want mijn grote held stond te draaien in de Escape. Laidback Luke, een geniale dj en een geweldige entertainer. Dit was een evenement waar ik al lang naar uitkeek. Sinds ik Laidback Luke vier jaar geleden heb zien draaien op Dancetour Breda, ben ik fan van hem. De energie die hij uitstraalt en hoe hij gerust tien platen mixt in vijftien minuten, is een genot om naar te kijken. Anyhow, dit was een avond waar ik veel zin in had.

laidback4

Binnenkomst

Voor €19,50 had je een kaartje in je handen om Laidback Luke live te zien draaien. Er waren nog voldoende kaarten aan de deur te koop, dus ook de late beslisser kon nog langskomen. Bij de ingang liep het redelijk snel door: fouilleren, kaartje scannen en je was binnen. Dat was maar goed ook, want buiten regende het en lag de gevoelstemperatuur erg laag. De garderobe was goed geregeld en kostte €1,50. Toen we de zaal binnenliepen, stond ik versteld. Ik ben in veel clubs geweest, maar dit vond ik er toch wel erg mooi uitzien! Led-schermen, strakke bars en mooie designs. Precies zoals ik mijn eigen club zou hebben ontworpen, dacht ik. Na nog eens goed te kijken viel het me al snel op dat de Escape voor zestig procent bestond uit een vip-gedeelte. Ik haalde mijn schouders op en dacht: het zal wel.

Very Important Persons

Rustig met een biertje aan de bar keek ik rond en weer verbaasde ik me over het volk dat rondliep in de vip. Ik heb nog nooit zoveel Grey Goose-flessen bij elkaar gezien. Het barpersoneel kreeg ze niet aangesleept en dan te bedenken dat de goedkoopste fles over de toonbank ging voor een luttele €200,- per stuk. Mijn moeder zou zeggen: Doe maar normaal, dan doe je al gek zat. Genoeg hierover, ik was daar voor de muziek.

En dan de muziek

Als eerste stond een resident van de Escape te draaien genaamd Raymundo. Prima mixwerk en een leuke plaatkeuze. Opwarmen zoals het hoort, als je het mij vraagt. Om 01:30 uur was het eindelijk zover. Laidback Luke verscheen in de dj booth en de kalme en rustige sfeer sloeg meteen om. Vanaf de eerste plaat die hij inmixte barstte het feest echt los. Vol genot keek ik hoe hij in negentig minuten zo’n tachtig verschillende platen mixte. Wederom heeft Luke laten zien waar hij goed in is. Het publiek bespelen en entertainen. Je ziet de man plezier hebben in wat hij doet en dat laat voor mij zien dat hij een echte dj is. Heerlijke plaatkeuze, snelle overgangen en natuurlijk perfecte tricks met de cdj’s. Na anderhalf uur was het de beurt aan Marc Benjamin. Ook hem heb ik al vaak horen draaien. En ook deze keer stelde hij niet teleur. Lekker een tandje harder en het feestje eindigen met een knal.

laidback3

Conclusie

Luke, held. Bij deze zeg ik: jij bent nou echt een dj; live draaien en ook nog eens zo zichtbaar genieten! Op de terugweg had ik een songtekst in mijn hoofd waarmee ik dit report ook begon.

When I go to a nightclub, you know

I’m not going for the fire that’s coming out of the walls

Im not going there to go be in the VIP area

F**cking champagne

Nah, I’m not going for none of those reasons to tell you the truth, you know

I’m just going for the music

Bron: S1ngular - Therapy (QULT Records 2014)

Mensen in de vip en clubeigenaren, onthoud deze tekst. Maak de dansvloer niet exclusiever dan de vip, want gisteren vond ik dit toch wel het geval. Ondanks dit heb ik onwijs genoten en kijk ik terug op een heerlijke avond.

 

Plus


  • Laidback Luke
  • Perfect zaalgeluid

Min

  • Vip-area

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws