Party report: I Am Hardwell - United We Are [zaterdag 24 januari 2015]

Rick Francissen | 27 januari 2015
party reports


I Am HardwellWat: I Am Hardwell - United We Are
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 24 januari
Line-up: Hardwell
Reporter: Danielle Sienema
Fotografie: Chovan Amin

Amsterdam Dance Event bracht goed nieuws voor Hardwell-fans, want de Bredase dj kondigde daar zijn tweede wereldtournee aan. Op zaterdag 24 januari zou I AM Hardwell – United We Are aftrappen in de Ziggo Dome. Het feest was echter zo snel uitverkocht dat de nummer één dj van de wereld besloot een extra show te geven op de vrijdag. Ook jonge fans waren hier welkom en de avond zou daarom vroeg starten. Op de zaterdag konden de 18-plussers losgaan tot in de vroege uurtjes. Met een rijbewijs en zonder een bedtijd gingen wij voor deze avond!

Strenge controle

De Ziggo Dome is door al zijn led-schermen niet te missen. Je rijdt er makkelijk naartoe en er is voldoende parkeerruimte. De locatie bereiken is het probleem dus niet, binnenkomen is dat echter wel. Duizenden feestgangers staan ongeduldig voor de deur te wachten. Door de strenge controle ontstaat er een lange rij. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo grondig ben gefouilleerd. Schoenen, beha-bandjes en broekranden, alles wordt gecheckt. Gelukkig is Hardwell nog niet begonnen met draaien wanneer we eindelijk de Ziggo Dome binnenkomen.

Hardwell United We Are

United We Are

Kill The Buzz warmt de zaal op van 23.00 tot 01.00 uur. Hij draait lekker, maar er is geen show om zijn optreden te ondersteunen. Ook het volume staat nog vrij zacht. Het publiek is merkbaar gespannen en schuift steeds verder naar voren. Opeens wordt het stil en donker. Telefoons schieten de lucht in en verlichten de zaal. Een grootse, theatrale intro van maar liefst tien minuten volgt. Het publiek wordt helemaal gek wanneer Hardwell zijn hand boven de dj booth uitsteekt. Stiekem zet hij de eerste plaat op en dat is de titeltrack van zijn debuutalbum en tevens de naam van deze tour: ‘United We Are’. De volumeknop gaat open en de bass is voelbaar. Hardwell springt op, de zaal gaat los en zelfs op de tribunes blijft niemand zitten. Dit is waar we voor zijn gekomen!

Special guests

Hardwell’s eerste artiestenalbum is net uit en hij laat zijn nieuwe tracks vol trots horen. Chris Jones, Harrison en Mr. Probz zingen live on stage mee en dat klinkt belachelijk goed. Harrison is wat hees, maar bij een liedje als 'Sally' past dat wel. Ook Dannic, Martin Garrix, Dyro, W&W en Headhunterz duiken op en ondertussen durf ik niet meer naar de bar of de wc. Er gebeurt zoveel dat ik bang ben dat ik wat mis! Wanneer Hardwell zijn 'Ping Pong'-remix inzet, klimt hij op de decks. Op de maat van de muziek zwaait hij zijn armen heen en weer en iedereen doet mee. Het energieniveau is de hele avond al hoog en ik vraag me af of ik ooit zulk enthousiast publiek heb gezien. Hardwell maakt de connectie echt!

Absolute aanrader

Ik durf mezelf verwend te noemen als het op dance feesten aankomt. Ik had hoge verwachtingen van United We Are en Hardwell heeft ze gewoon weten te overtreffen. Dat hij de tune van Beverly Hills Cop met David Guetta’s ‘Dangerous’ zou mixen zag ik niet aankomen. Ook de hardstyle- en bubbling-versies van ‘Spaceman’ waren geniaal met perfect getimed vuurwerk. We sloten de avond af met Yellow Claw’s ‘Till It Hurts’ en de Ziggo Dome ontplofte bijna. Tot de laatste minuut dansten we in rook, slingers en glitters. Niemand ging eerder naar huis en terecht. Hardwell’s show zat fantastisch in elkaar en is voor elke houseliefhebber een absolute aanrader.

Plus

  • Ongekend energie niveau
  • Vette show tot achter in de zaal
  • Live optredens en vele special guests
  • Alle nieuwe Hardwell tracks
  • Diepe bass die je kon voelen

Min

  • Lang wachten voor de deur door strenge controle

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws