Partyreport: Winterkriebels 31 januari 2015

Anna Zhuravel | 5 februari 2015
party reports


WinterkriebelsParty: Winterkriebels
Locatie: Central Studios, Utrecht
Datum: 31-01-2015
Line-up: The Voyagers, Franky Rizardo, Julian Calor, Futuristic Polar Bears, Quintino, Alvaro, Gio Brown, Abstract, Afro Bro’s, Dyna, The Partysquad
Reporter: Anna Zhuravel

De winter is in volle gang en daar hoort een seizoensfeest bij. Tenminste, als het aan de Utrechtse Kriebels- organisatie ligt. Tijdens iedere van de vier jaargetijden verzorgt Kriebels een populair dansfeest in regio Utrecht. Afgelopen zaterdag werd in Central Studio’s winterseizoen gevierd met een bijbehorende kriebeleditie: de Winterkriebels.

Geschikt of niet geschikt

Evenementenlocatie Central Studio’s ligt net buiten het centrum van Utrecht. Met meerdere zalen en een ruime gratis parkeergelegenheid rondom lijkt het prima geschikt te zijn voor wat grotere dansfeesten, zoals Winterkriebels. Populaire evenementen trekken wat meer publiek en hebben nu eenmaal meer ruimte nodig. Dat was ook het geval bij Winterkriebels: met een line-up vol bekende namen was dit seizoensfeest behoorlijk populair, vooral onder wat jonger publiek. De beveiliging bij de ingang had het druk met het controleren van legitimatiebewijzen.

Net als bij ieder (mini-)festival werden ook bij Winterkriebels de bezoekers uitgebreid gefouilleerd. Niet dat het enigszins heeft geholpen. Ook de rookruimte in vorm van enkel een uithangboord aan de rechte kant van de grote zaal zag er best hypocriet uit. Evenals de beveiligers die de feestgangers zo nu en dan zonder enig succes tot de orde probeerden te roepen.

Prijzig vermaak met minimale aankleding

Al was het parkeren gratis, had je zonder een flinke zakcent op Winterkriebels niets te zoeken. Alleen een garderobelocker kostte al minimaal elf euro, waarvan vijf euro borg. Wie geen cash bij zich had, kon het met muntjes betalen. Consumptieprijzen van twee euro voor een pakje kauwgum, bijna drie euro per biertje en iets meer dan vier euro voor een glas wijn of een droog broodje kroket zaten de bezoekers niet in de weg. Er werd flink gedronken en geïnvesteerd in knipperende accessoires, waaiers en zonnebrillen, waarschijnlijk alvast ter voorbereiding voor het lenteseizoen.

Verder was er binnen de Central Studio’s weinig te bewonderen. De aankleding van Winterkriebels was minimaal. De kleine area in het teken van eclectische mix van alle stijlen was versierd met een kristallen kroonluchter en lichtgevend grote ijskristallen rondom de dj-booth. In het podium van de grote edm-zaal was iets meer geïnvesteerd. Het was voorzien van lasers, lichten, LCD-schermen, CO2- en confettikanonnen, aangevuld met een paar danseressen in glamourieuse pakjes. Hoewel beide area’s geluidstechnisch goed van elkaar waren geïsoleerd, liet het geluid bij het hoofdpodium en vooral achter in de zaal veel te wensen over.

Publiek in winterslaap

Mede door slecht geluid of niet, maar vooral op het hoofdpodium kregen de dj’s het publiek amper los. Met de dansbare disco-house-deuntjes openden The Voyagers het muzikale programma. Een uurtje later verplaatsten sommige feestgangers zich naar de tweede zaal met dj Gio Brown achter de draaitafels.

Om twaalf uur nam dj Franky Rizardo de muzikale leiding over de mainstage. Hij mixte tech-deep-funky-house met bekende pop-platen zoals ‘Superstition’ van Stevie Wonder. Waarschijnlijk klonk het veels te zomers voor dit feest: het publiek bleef zo goed als in winterslaap. Dj Abstract en zijn opvolgers in de kleine area hadden wat meer succes, vooral wanneer ze bekende tracks als ‘Drop It Like It’s Hot’ van Snoop Dogg en ‘Diamonds’ van Rihanna of dansbare bubbling-beats draaiden.

Dj Julian Calor volgde Franky Rizardo op met een energieke stevige mix van electro, progressive, dirty-house en melodieuze tracks. Het publiek kwam iets meer in beweging maar ging slechts op een paar nummers los: op Julian’s eigen nummer ‘Typhoon’ en een paar lekkere meezingplaten als ‘Runaway’ van Galantis en ‘Under Control’ van Alesso.

Geen oor voor muziek

Futuristic Polar Bears uit Engeland gingen nog energieker te werk. Ze schakelden snel tussen de populaire nummers zoals ‘Nothing Can Hold Us Down’ van Hardwell & Headhunterz en ‘Stellar’ van Lush & Simon, en ze draaiden melodieus en up-lifting tegelijkertijd. Ondertussen werd in de kleine area gebubbled op de beats van dj Dyna, die de draaitafels aan de altijd gezellige Partysquad overhandigde. Op de mainstage draaide dj Quintino een lekkere mengelmoes van pop tot hiphop gemixt met stevige housebeats en mocht dj Alvaro het feest afsluiten.

Niet dat het publiek daar oren naar had, op enkele uitzonderingen na. Vele bezoekers van Winterkriebels bleven vooral in zichzelf en in het nuttigen van alcohol en van alles en nog wat geïnteresseerd. Daarom was het niet verbazingwekkend dat al om een uur of twee een plakkerige puinzooi van plastic en hier en daar braaksel op de grond lag. Ook EHBO had het inmiddels behoorlijk druk. Een klein uurtje later was politie al wat verdwaasde bezoekers aan het interviewen, zowel binnen als buiten het gebouw.

Hoe dan ook bleven veel mensen tot de vroege ochtenduurtjes op de dansvloer. Blijkbaar hebben ze zich goed vermaakt op hun eigen winterse manier, waarbij de muzikale invulling niet per se doorslaggevend was. Dat is natuurlijk hun goed recht. Wie weet, zal het tijdens het seizoensfeest in de lente ineens heel anders gaan kriebelen.

Plus

  • Goede line-up
  • Makkelijk bereikbare locatie
  • Gratis parkeren voor de deur

Min

  • Slecht geluid
  • Geen aparte rookruimte
  • Niet echt levendige gezellige sfeer
  • Snel overal een puinhoop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws