Party report: Headliner – A Hardstyle Reunion [zaterdag 31 Januari 2015]

Eveline Meijer | 6 februari 2015
party reports


HeadlinerParty: Headliner – A Hardstyle Reunion
Locatie: De Effenaar, Eindhoven
Datum: Zaterdag 31 Januari 2015
Line-up: N’Atty, Luna, Pavo, Isaac, MC Dash
Reporter: Michiel van Oers

Zaterdag 31 januari 2015 keerde het concept Headliner, ditmaal georganiseerd door Bassworx, terug in de Effenaar Eindhoven voor een ware hardstyle reünie! De bekende hardstyle tracks uit de oude doos werden gedurende deze avond gepresenteerd door artiesten die hun strepen in de afgelopen jaren meer dan verdiend hebben. Levende legendes Isaac en Pavo, maar ook de koning van de Qlubtempo-sound; Luna, voerden de line-up aan tijdens dit stukje onvervalste nostalgie. Zaterdag 31 januari 2015 was de dag dat je kan meezingen en beuken op de tracks die zoveel herinneringen los maken en het weer even lieten voelen als 'toen'. Headliner, A Hardstyle Reunion!

2002 – 2008

Vanaf 2002 was Headliner het feest op de vrijdagavond in de DansSalon te Eindhoven met grote namen als Zany, Dana, Sunny D, Darkraver, Super Marco May en wekelijkse vaste gasten de gebroeders Showtek en vaste MC DV8 op het programma. Deze avonden, en dan spreek ik uit eigen ervaring, waren om te smullen! Vervolgens groeide het concept en verhuisde naar het Beursgebouw te Eindhoven.

Helaas komt de toenmalige organisatie eind maart 2007 in de financiële problemen wat meteen het einde betekende voor het Headliner concept. Het jaar 2002 was tevens het moment dat het zogenoemde genre hardstyle zich echt begon te ontwikkelen. Met de opkomst van grote feesten in Nederlands’ mooiste locaties rolden de harde basslines over de dansvloer en werd een begin gemaakt van iets moois en onbeschrijfelijks wat zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een onmisbaar genre binnen de verschillende muziekstijlen. Met tracks als 'On the Edge en 16' in 2002, Here’s Johnny ' en 'Seid Ihr Bereid' in 2003 werd de toon gezet.

Naar mate de jaren volgden kwamen ook de mega-hits als 'Hardstyle Rockers' (2004), 'S.E.X.' (2005), 'The Sacrifice' (2006), 'Lockdown' (2007) en de ultieme hardstyle classic van Technoboy - Rage – A hardstyle Song' in 2008. Deze en vele anderen klassiekers werden gedurende de avond door de Eindhovense speakers gepompt in de Effenaar tijdens Headliner - A Hardstyle Reunion!

Line-up

Gepresenteerd door de echte meesters van het vak, die zich door de jaren heen onsterfelijk hebben gemaakt binnen de hardstyle scene, maakte Headliner zich op voor een volledig vernieuwde editie. Isaac, bekend van de onmiskenbare klassiekers 'On The Edge' en 'Loving You', voert samen met koning van de Qlubtempo Sound, Luna, de line up aan. Daarnaast mocht Headliner levende legende Pavo, en 'Mr.Lockdown' Scope DJ toevoegen aan het nostalgische en knallende programma. De line- up werd compleet gemaakt door 'N'Atty. De vocale ondersteuning van deze avond lag in handen van MC Dash.

Locatie

De Effenaar beschikt over een grote en een kleine zaal. Met een capaciteit van dertienhonderd bezoekers in de grote zaal. Mede door de concurrentie van onder meer Awakenings in het Klokgebouw en het feit dat ze waarschijnlijk niet uitverkochten, was de zaal vanavond niet volledig gevuld. Het achterste gedeelte van de zaal was afgesloten door een groot zwart gordijn. Mede hierdoor had men dus helaas ook maar de beschikking over één enkele bar.

Overigens is de bereikbaarheid van de Effenaar goed. Fietsenstalling voor de deur, de auto kan gemakkelijk geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de overkant. Voor ons dus weer eens een thuiswedstrijd en geen wereldreis met het openbaar vervoer. De Effenaar is trouwens ook met het OV zeer goed te bereiken, ongeveer zo’n tweehonderd meter lopen vanaf het Centraal Station, waar tevens de taxi’s staan voor de terugreis, maar dat is altijd pas van latere zorg.

Prijzen en organisatie

Bij aankomst rond een uurtje of elf konden we direct zonder problemen naar binnen. Bij binnenkomst moet men de trap op en komt men direct uit bij de garderobe. Voor €1,50 konden wij hier onze jassen achterlaten. Links hiervan bevonden zich de rookruimte en rechts de toiletten. Deze gang werd aangevuld met wat snoepautomaten zodat ook de inwendige mens zich eventueel uit kon leven op de nodige suikers. Voor de echte stevige trek moet je hier dus niet zijn.

https://www.youtube.com/ZUNXJzHvmNw

Eenmaal de jas opgehangen en de deur door kwamen de beats ons al stevig tegemoet. Zoals gewend van De Effenaar liet ook dit keer het geluid ons niet in de steek. Zoals eerder vermeld was het niet heel erg druk waardoor men het achterste stuk helaas af moest sluiten door middel van een groot zwart gordijn. Achteraf bleek dit een goede keuze van de organisatie. Hierdoor leek het wat voller doordat alles voorin de zaal geconcentreerd werd. Gedurende de hele avond was er meer dan voldoende dansruimte en creëerde men een lekker intiem, gezellig en zelfs een beetje een underground sfeertje. Maar daar kwam de gemiddelde bezoeker dan ook niet voor. De meeste bezoekers kwamen hier puur en alleen voor de muziek en een avondje ouderwets genieten op de beats van toen.

A Hardstyle Reunion

Dat was het zeker! Eenmaal binnen was N’Atty al bezig met het einde van zijn setje. Het publiek begon langzaam aan wat op te warmen dankzij zijn beats en natuurlijk de nodige alcoholische versnaperingen. Vlug gooide hij er nog een aantal flinke klappers tegen aan waarna het de beurt was aan Luna. Zodra hij de remix van Joy Kitikonti’s ‘Joyenergizer’ startte, kwam de zaal vrijwel direct in beweging. Inmiddels was de zaal ook wat voller gelopen maar naar mijn mening nog altijd niet waardig genoeg voor een grote naam als Luna. Met verder nog wat briljante oude knallers in zijn set zoals onder meer ‘Unlocked’ en Julian DJ & Davide Sonar met ‘Go Go Go’, wist deze man precies wat hem te doen stond.

Luna (vroeger ook bekend als onderdeel van DHHD) bracht werkelijk een arsenaal aan klappers ten gehore en liet zien waarom juist hij de koning van de Qlubtempo sound is. Hij sleepte je verder mee terug in het verleden waardoor het genieten was voor zowel dj als publiek. Tegen het einde van zijn set zat de sfeer er onder de bezoekers goed in en werden overal de verhalen van toen opgehaald.

https://www.youtube.com/geJBJQtSzB8

Na een machtige setje werd hij afgelost door Pavo. Pavo, verantwoordelijk voor een waslijst aan klassiekers en in het verleden onderdeel van de succesvolle Hardheadz formatie rond het jaar 2002, kwam zijn verfijnde skills tonen. De 75 minuten die men de dj’s gegeven hadden vlogen voorbij en wat was het heerlijk al deze platen weer eens op goed geluidsniveau voorbij te horen komen.

Als laatste van de legendes was het DJ Isaac’s beurt. Met Tuneboy’s – ‘I will growl’ en zijn eigen ‘On the Edge’ gingen we verder de avond in. De man om deze avond af te sluiten was Scope DJ bekend van zijn mega-hit 'Lockdown'. Na een kleine vijftien minuten naar hem geluisterd te hebben, was dit helaas het punt ons om te gaan.

Conclusie

Headliner is en blijft een geweldig concept op basis van het verleden. Helaas heeft deze editie het voor mij toch niet waar kunnen maken om de ervaring en vooral sfeer van toen te evenaren. Voor mij speelde ook namelijk de locatie van toen, De DansSalon, een grote rol om dat gevoel van toen te creëren. Ondanks dat waren de sets geweldig, want wat is het voor fans van het eerste uur genieten om deze knallers opnieuw te mogen beleven. Complimenten voor de dj’s die er ondanks een moeilijke start van het publiek en de niet volledig gevulde zaal, zich niet uit het veld lieten slaan en er gewoon een mooi feestje van maakte. Jammer dus van het tegenvallende bezoekers. Ook heeft de Effenaar een super geluid hangen waardoor de muziek van begin tot einde je lichaam flink kon laat trillen.

Plus

  • Bereikbaarheid
  • Uitstekend geluid
  • Sets om van te smullen
  • Line-up

Min

  • Vieze toiletten
  • Lage opkomst

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws