Party report: Hard Bass [zaterdag 7 februari 2015] (2)

Eveline Meijer | 13 februari 2015
party reports


hardbasslineupWat: Hard Bass
Waar: GelreDome, Arnhem
Wanneer: zaterdag 7 februari 2015
Line-up: Team Blue: Code Black, Audiotricz, Toneshifterz, Bass Modulators (Live). Team Green: Brennan Heart, Atmozfears, Zatox, B-Frontliner (Live). Team Yellow: Adaro, Crypsis, Outbreak, Frequencerz (Live). Team Red: Radical Redemption, Titan, Warface, Freakz at Night (Live). Host: MC DV8.
Reporter: Nina van Zelst

Voor de hard- en rawstyle-liefhebbers is Hard Bass een vertrouwd begrip. In het Arnhemse Gelredome draaien welgeteld zestien artiesten die in vier teams hun beste beentje voorzetten en de feestgangers de hele nacht lang voorzien van de hardste beats. Wij hebben er zin in!

Zin in!

Het enthousiasme voor Hard Bass is al een ruime tijd voor het feest te voelen. Niet alleen de artiesten en de feestgangers zijn razend enthousiast, ook dj's die niet draaiden waren volop in het Gelredome te vinden. Mooi is dat de organisatie b2s weet dat er ook thuis nog veel hardstyle-liefhebbers zijn die niet kunnen komen (de kaartjes waren immers meteen uitverkocht), en deze feestbeesten voorziet van een livestream van Hard Bass op Youtube en de b2s radio.

Team Blue

Na de openingsact van Luna was het tijd voor Team Blue om het feest toch echt te laten beginnen. Het podium bestond uit een prisma met daarin de dj booth en véél, maar dan ook enorm veel, lichten eromheen. Code Black, Toneshifterz en Audiotricz verschenen achter de booth. Zij draaiden een lekkere set, toch nog wat rustiger aan. Wat echter meteen al opviel was de onwijze show die de organisatie neerzette; vuurwerk, lasers, rook, dansers en ga zo maar door. Bij de live set van Bass Modulators werd er een tandje bijgezet en het feest begon nu toch wel echt goed op gang te komen, prima set!

https://www.youtube.com/7V-YfszHIyE

Team Green

Groene lasers verschenen en Team Green nam de plek van Bass Modulators over. Team Green bestond dit jaar uit Brennan Heart, Atmozfears en Zatox, een geweldige hardstyle-combinatie. Zij draaiden een heerlijke set, voordat je het wist was het alweer tijd voor de liveact van B-Frontliner. Deze mannen weten wel hoe ze er een feestje van moeten maken en grote ballonnen vlogen in het rond, terwijl het feestgangers uit hun dak gingen.

Team Yellow

Outbreak, Adaro en Crypsis vervulde dit jaar de rol van Team Yellow. Ze openden met prachtig vuurwerk onder het anthem van Team Yellow 'Noise' en vervolgens 'Open the Gates'. Dit was een geweldige set, waarbij je gewoon niet stil kunt blijven staan. De wat oude en bekendere tracks als 'Torture' en 'Bassface' kwamen voorbij, en dat vinden wij leuk! Duizenden mensen die lekker mee staan te brullen. De opvolgende liveset van Frequencerz was erg vet, met veel interactie met het publiek.

Motherf*cker I'm about to get RAW!

Rode lasers vulde het Gelredome en je wist wat voor tijd het was; Team Red! De rawstyle-helden Radical Redemption, Warface en Titan verschenen achter de draaitafels en iedereen stond te springen. De echte raw-liefhebbers hebben de hele nacht gewacht voor dit Team. En groot gelijk! Wat een geweldige set, mijn respect; geen getreuzel en die bass erin! Nieuwe tracks en remixes vlogen je om de oren en om je heen waren duizenden vuisten in het rond aan het vliegen, dat is toch mooi!

https://www.youtube.com/XMFSQGW6ZYY

Freakz at Night

Op de vorige editie van Hard Bass maakte de wereld kennis met de zeer bekende rawstyle groep Minus Militia. Dit jaar was het de beurt aan een nieuwe groep om de rawstyle scene te betreden; Freakz at Night, ook de makers van het Team Red anthem 'Freakz'. Welke dj’s er in deze groep zaten was tot het optreden nog onbekend en iedereen was zeer enthousiast te horen dat E-Force, Deetox en MC DL opsprongen. Het publiek werd wild enthousiast en Freakz at Night sloot met een harde set Hard Bass af.

Het beste feestje

Hard Bass wordt gezien als één van de beste indoor hardstyle-festivals, en hier ben ik het zeker mee eens. Het is een feest waar je als hardstyle-liefhebber bij moét zijn geweest. De sfeer, de show en de muziek is gewoon heerlijk. Mijn eerste Hard Bass is geslaagd en de volgende edities zal ik er ook zeker weer bij zijn!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws