Party report: Klear 1 year anniversary [vrijdag 13 februari 2015]

Lucas Boon | 16 februari 2015
party reports


Wat: Klear 1 year anniversary
Waar: De Marktkantine, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 13 februari 2015
Line-up: Loscobeats, MJ COLE, Bondax, Eton Messy, Gurney-Champion, Slow Magic, Wantigga, dj Slow, G I R L S
Reporter: Cas Smit

Klear is een perfect voorbeeld van een feest met een eigen identiteit; een identiteit die nog ietwat onbekend is bij veel mensen, maar zeker een sterke. Het is alweer een jaar geleden dat de eerste editie van Klear plaatsvond. Met een uitverkocht Pllek was het toen Kaytranada dat het begin van Klear mocht inluiden. Een jaar na dato wordt de Marktkantine aangedaan om het eenjarig bestaan te vieren. Met een fijne line-up en een prima nieuwe locatie hadden we zeker iets om naar uit te kijken.

MJ COLE verwelkomt het binnenstromende publiek als wij even de tweede zaal in rollen. In de tweede zaal is een mix van hiphop en garage te horen en bij het binnenlopen horen we de classic van Nelly en Kelly in een nieuw jasje, helemaal goed gaan dus.

Slow Magic

Als je de tweede zaal in kwam tussen 00:45 en 01:45 uur, was de kans groot dat je een ‘Wait…. What?!’ momentje zou hebben beleefd. Dit was namelijk de set tijd van Slow Magic, kenmerkend van deze baas is zijn lichtgevende Afrikaanse masker. Zijn identiteit blijft verborgen achter het masker omdat het geen persoonskwestie is, maar het om de muziek draait. Daarnaast is het een leuk show element als je een dj helemaal op ziet gaan in zijn muziek met zo’n lichtgevend masker op. Het draait om de muziek en laat de muziek van Slow Magic dan ook nog eens meesterlijk zijn. Hij staat op zijn drums te rammen en neemt het publiek mee in zijn vibe. Rauwe klanken gaan de zaal door en stilstaan is dan ook zeker geen optie; bier opdrinken en los.

Bondax

Bondax! Inmiddels een gevestigde naam, dikke producties, heerlijke setjes. Het komt dan ook nooit voor dat Bondax een tegenvallende set neerzet. Deze heren weten hoe ze hun fans moeten bedienen en harken zo alleen maar meer mensen bij die groep. Heerlijke vocals en beats right on point, deze gasten snappen het. Julio Bashmore redde het helaas niet deze avond, vandaar deze oplossing. En die oplossing is niet verkeerd, misschien wel beter, Karma Kid kwam namelijk draaien.

In de tweede zaal was het de hiphop dat het publiek los liet gaan, en goed ook. De mensen hadden het naar hun zin, dat was te zien. Vrolijke gezichten, dansende mensen en de muziek die het afmaakte. Ook de locatie viel goed in de smaak. De Marktkantine, die nu is omgetoverd tot feestlocatie, vormt een ideale plek voor feesten als Klear.

Conclusie

Klear! We zijn een jaar verder en de organisatie blijft het goed doen. Ook vanavond was weer geslaagd met genietende mensen, heerlijke muziek van hiphop tot garage en een prima locatie. Klear haalt de artiesten naar Nederland die je wil en moet zien. Hulde!

 

Plus

  • Line-up
  • Locatie
  • Gezelligheid
  • Heerlijke muziek
  • Goede sfeer

Min

  • Geen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws