Party report: Don't Let Daddy Know [zaterdag 21 februari 2015]

Steven Wiertz | 23 februari 2015
party reports


Wat: Don't Let Daddy Know
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: zaterdag 21 februari 2015
Line-up: Deniz Koyu, Dirty South, Martin Garrix, NEW_ID, Quintino, Sem Vox, Ummet Ozcan, MC Zawdi MC
Reporter: Steven Wiertz
Fotograaf: Chovan Amin

Afgelopen jaar was de eerste editie van Don't Let Daddy Know in de Ziggo Dome een daverend succes. Reden genoeg voor een nieuwe editie. De line-up bestond vorig jaar uit een flink aantal headliners zoals Dimitri Vegas & Like Mike en DVBBS. Dit jaar zijn de namen in de line-up iets minder groots, maar of dat wil zeggen dat het dit jaar ook minder leuk gaat worden, is maar net de vraag!

Ziggo Dome

Na een iets vertraagde binnenkomst door een foutje bij de persingang kan het feest voor ons beginnen. Het is te merken dat de beveiliging de duidelijke opdracht heeft gekregen om iedereen goed te fouilleren. Een meisje moet zelfs haar glowsticks afstaan omdat deze niet welkom zijn.

Bij het betreden van het gebouw krijgt iedereen een lichtgevend polsbandje, dit zou later op de avond dienen als een extra visual omdat deze met de muziek mee kleurt. Echter veel mensen slaan hem tegen de muur, waardoor hij meteen aan gaat in plaats van op de gewenste momenten en enkel de rode kleur houdt of kapot gaat.

dldk

Nadat we munten gehaald hebben, lopen we de zaal binnen. Hier zijn aan het plafond enkele opgehangen driehoeken te zien die gedurende de avond van hoogte veranderen. Daarnaast is ook direct de grote lichtshow te zien waarop duidelijk niet is bespaard. In het gebouw zijn op veel plaatsen bars, er is eten te verkrijgen en gratis toiletten. Wel waren deze naarmate de avond vorderde steeds viezer, voor zover wij gezien hebben werden deze ook niet tussentijds schoongemaakt.

Bij binnenkomst draait NEW_ID op dat moment nog een opwarmende set voor een zaal die er al duidelijk zin in heeft.

Voor ieder iets wils

Hierna begint Sem Vox met zijn set waarbij ook de laser en vuurwerkshow voor het eerst zichtbaar wordt. En dat ziet er goed uit! Confetti spuit door de zaal heen, de eerder genoemde driehoeken komen omlaag en maken de dansvloer meteen een stuk intenser. Sem Vox draait een set met vooral diepere bas en zorgt er daarbij voor dat het publiek meteen lekker los gaat. Na een uur neemt Deniz Koyu de draaitafels over, deze start dan ook meteen de trend om de diepe bas af te wisselen met lekkere bekende platen en lyrics zodat mensen lekker kunnen meedoen met de platen.

Martin Garrix doet precies datgene wat men had kunnen verwachten, platen mixen met zijn super hit 'Animals'. Voorbeelden hiervan zijn 'Bad' van Showtek en David Guetta. Ook zijn eigen vrij recente plaat ‘Virus’ krijgt een prominent plaatsje in zijn set, evenals zijn track ‘Gold Skies’ die hij samen geproduceerd heeft met DVBBS en Sander van Doorn. Na deze set, die volgens veel bezoekers het hoogtepunt van de avond was, neemt Ummet Ozcan de draaitafels over. Deze draait onder andere zijn vrij recente track (gemaakt met Dimitri Vegas & Like Mike) 'The Wolf' waarbij grote opgeblazen ballen de dansvloer op gegooid worden. Ook tracks zoals Calvin Harris met ‘Summer’ mochten niet ontbreken in zijn set. Hij zet de trend voort die Martin gestart heeft: het publiek tot op euforische hoogtepunten brengen met enorm veel fijne platen die iedereen wel aanspreken.

Quintino neemt hierna als laatste de draaitafels over voor alweer het laatste uurtje van de avond. Voor ons is het een lange avond geweest, we besluiten dan ook om even wat rust te nemen. Vanaf de eerste verdieping gaan zitten op de klapstoeltjes met een hapje en een drankje waarbij we uitzicht hebben over de hele dansvloer en stage. Hier is goed te zien dat het grootste deel van de dansvloer nog lang niet van plan is om naar huis te gaan. Na even gezeten te hebben besluiten we de laatste minuutjes van de avond op de dansvloer door te brengen. Ook dit laatste uur van de avond ging veel sneller voorbij dan ons lief was.

dldk2

Prijzen

Een regular ticket voor DLDK droeg het prijskaartje van €57,-. Wilde je gebruik maken van de vip faciliteiten dan kon je een vip ticket kopen á €109,-. Als vip had je een aparte ingang en een extra area in de buitenring waardoor je over de hele zaal en stage kon uitkijken. Muntjes voor drank waren verkrijgbaar voor tien euro per 3,5 muntje. Een glaasje fris was een muntje, een glas bier anderhalf. Wou je het groot aanpakken dan kon je ook kiezen voor een half liter glas bier voor twee muntjes. Ook waren er verschillende eetmogelijkheden, een zak patat was te krijgen voor een muntje.

Conclusie

Deze tweede editie van DLDK is na de eerste editie vorig jaar ook weer een succes geworden. Hoewel de line-up niet bestond uit veel headliners die je normaal ziet, heeft dat eigenlijk weinig uitgemaakt.  De volgende editie in Nederland zal ik zeker weer aanwezig zijn, ik heb me namelijk prima vermaakt. Grote namen zeggen wel het een en ander natuurlijk, maar uiteindelijk telt de muziek en de kunsten achter de draaitafel van de dj. De sfeer zat er bij de bezoekers goed in, de visuals waren oogstrelend en organisatorisch valt er weinig op te merken. Nou goed, een ding dan: laat mensen de volgende keer gewoon hun glowsticks mee nemen, het zijn geen wapens maar gewoon leuke dingetjes voor in het donker.

Plus

  • Visuals
  • Sterke sets
  • Goede sfeer bij bezoekers

Min

  • (Misschien iets te) strenge beveiliging bij fouilleren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws