Party report: Zandbak Winterfestival [zaterdag 21 februari 2015]

Lucas Boon | 25 februari 2015
party reports


Wat: Zandbak Winterfestival
Wanneer: zaterdag 21 februari 2015
Waar: Amsterdam Studio's, Amsterdam
Line-up: Tapesh, Dale Howard, Cleavage, Prunk, PONY, Luuk van Dijk, Careless Motion, KERK!, Tim Hoeben, MickeyNice, Tahko
Reporter: Timos Krabben

In de Amsterdam Studio's werd afgelopen weekend de tweede editie van Zandbak gehouden. Afgelopen zomer liet de organisatie voor het eerst van zich horen: Zandbak, een nieuw concept in festivalland. Een festival waar de bezoekers weer even voor één dag kind kunnen zijn. Zandbak onderscheidt zich van andere organisaties door zich vooral te richten op de randprogrammering. Op muzikaal gebied beleef je niks nieuws, maar daaromheen wordt er alles aan gedaan om bezoekers weer dat zorgeloze en vrije gevoel van toen terug te geven.

Onderscheidend, maar..

Terug in de tijd dus, met je propellerpet de ballenbak, of het laserdoolhof in. Wat moet je je daar bij voorstellen? Een plek waarin de verleiding van het verstoppertje spelen weer even in jezelf naar boven komt. Ondanks het feit dat de aankleding erg goed was, viel de randprogrammering toch een beetje tegen. De speeltuin, het entertainment-onderdeel van Zandbak, maakte haar belofte niet geheel waar. Activiteiten als het Mega Twister en Mega Vier-op-een-rij bleken toch iets minder zichtbaar dan vooraf gepresenteerd. Een contrast met de fantastische mainstage wat een heus kunstwerk was. Vanuit een soort sprookjeskasteel werd muziek de zaal in gestuurd. Op het decor was niks aan te merken, de randprogrammering kan volgende keer iets beter worden ingevuld.

Kwaliteit

Terug naar het sprookjeskasteel. Terug naar de basis, het fundament van ieder goed feest, de muziek. Hetgeen wat op Zandbak bestond uit deep- en techhouse van de bovenste plak, weinig verrassend, maar er werd solide gedraaid. Van tevoren al wisten liefhebbers dat zij zich op dit punt geen zorgen hoefden te maken, want mannen als Dale Howard, Tapesh en Prunk staan garant voor succes. Allen stelden niet teleur. Tapesh was degene die voor wat verrassing in de zaal zorgde door het zo nu en dan over de experimentele boeg te gooien. Dat werd gewaardeerd en doet ook op een feest als Zandbak, wat voor iedereen toegankelijk is, de avond veel goeds.

Conclusie

Zandbak is een feest wat toegankelijk is voor iedereen. Wel valt op dat het publiek vrij jong is. Zandbak is dan ook vooral leuk voor de huidige generatie van rond de twintig. Zij hebben een overeenkomstig beeld van hun jonge jaren, het zijn die jaren waar Zandbak op terugkijkt. De randprogrammering is hetgeen wat hierop inspeelt. Dit is Zandbak’s succesvolle manier zich te onderscheiden van de rest. De activiteiten kunnen in de toekomst wat beter geregeld worden, maar een jonge organisatie verdient tijd. Op muzikaal gebied hebben ze bij Zandbak in ieder geval bewezen te weten wat een groot en breed publiek aanspreekt. Er zullen in de toekomst naar verwachting dan ook nog vele succesvolle edities plaatsvinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws