Party report: Hyte Amsterdam x Movement Detroit [vrijdag 20 februari 2015]

Lucas Boon | 26 februari 2015
party reports


Wat: CLM Hyte
Waar: Elementenstraat 25, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 20 februari
Line-up: Derrick May, Kevin Saunderson, Steve Rachmad, James Ruskin, Cell injection, Chuck Flask
Naam reporter:
Nick de Waard

HYTE, een in Berlijn gevestigde organisatie heeft zich tijdelijk naar de Elementenstraat  in Amsterdam west verplaatst. Met een serie van acht feesten verspreid over vier weekeinden is deze Berlijnse organisatie Amsterdam aan het veroveren. De editie van vrijdag 20 februari stond echter in het thema van Detroit-techno en de line-up loog er niet om met grote namen als Derrick May, Kevin Saunderson, Steve Rachmad,  James Ruskin en Cell Injection.

Om tien uur gingen de deuren open van deze prachtige locatie; het feest kon beginnen. Het industriële karakter van deze locatie werd aangesterkt door een gordijn van ijzeren kettingen waar de feestgangers doorheen liepen.

Sfeer

Het duo Drumcell en Audio Injection, ook wel Cell Injection genoemd, stond al lekker hard te draaien op de second stage en de feestende mensen stonden flink los te gaan. Het feest was nog maar net begonnen, maar het dak ging van af. Deze zaal was tof aangekleed; met aan het plafond lichtbakken en daarbij opgehangen lasers, in de hoek stonden leren banken en op de grond lag een donker tapijt. Dit zorgde voor een huiskamersfeer met een rauw techno-randje. Het geluid was in deze zaal perfect, de diepe bass die gedraaid werd door het duo voelde je door je hele lichaam heen dreunen.

Een half uur later besloten we om maar eens bij de mainstage te gaan kijken aangezien Kevin Saunderson al een tijdje met zijn Detroit-techno de dansende mensenmassa aan het verwennen was. Om bij deze stage te komen moesten we door een zaal lopen met allemaal loungebanken, er was bijna tot geen verlichting waardoor het industriële karakter van deze locatie nóg beter tot zijn recht kwam. Het was dan ook een fijne plek om even rustig te relaxen en bij te komen van het techno-geweld van deze Detroit-editie.

Detroit-techno

Bij de mainstage was er rondom de zaal een projectie geprojecteerd met bijpassende, rauwe, donkere, onherkenbare, vage visuals. Tijdens de geweldige set van de veteraan Kevin Saunderson zat de sfeer er al goed in. De gezellige, dansende, mensen gingen helemaal los toen het nummer ‘Deep Down’ van Dast werd ingezet. Derrick May, ook al een lange tijd een gevestigde naam in de techno-industrie, mocht het stokje overnemen van Saunderson. De set van May sloot perfect aan op zijn voorganger. De vrolijke maar toch harde beats zorgde ook tijdens deze set voor een lekkere sfeer. Halverwege zijn set sprak ik met een bezwete jongen over deze avond en hij vertelde mij dat we echt moesten gaan kijken bij Cell Injection: 'Die gasten draaien niet normaal, zo hard.'

We liepen naar stage twee en niets was minder waar, het tempo was flink opgeschroefd. Bij het binnenlopen van de zaal beukte de harde kicks en snelle high hats door de ruimte. De ‘huiskamer’ had zich omgetoverd tot een heus beukfestijn met alleen maar dansende mensen. Na het ongelofelijke geweld van dit duo mocht James Ruskin afsluiten in deze stage. Mijn persoonlijke hoogtepunt van de avond kwam uit zijn set. De track van Jeff Mills ‘Changes of Life’.

Conclusie

Goed feest, goed geluid, gezellige mensen, goede organisatie, goed personeel en een top sfeer! Het verschil in soorten techno tussen de mainstage en de second stage was ook heel fijn. Geslaagde avond!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws