Party report: Mindcontroller [zaterdag 28 februari 2015]

Lucas Boon | 2 maart 2015
party reports


Wat: Mindcontroller
Waar: North Sea Venue, Zaandam
Wanneer: zaterdag 28 februari
Line-up: Flamman & Abraxas, Mental Theo, Promo, Bass-D, Darkraver, Vince, Buzz Fuzz, Jappo, Predator, Pavo, Chosen Few, Sequence & Omnious, Millenium Mayhem, Ruffneck, The Menace Mercenary
Naam reporter: Kim van den Heuvel

Het was zaterdag 28 februari 2015, de dag waarop de 23e editie van Mindcontroller zou plaatsvinden. Traditiegetrouw was de beuktempel van Zaandam - namelijk de North Sea Venue, of in de volksmond nog steeds de Hemkade – locatie voor dit early-oldschool-millenium hardcore concept. Art of Dance had voor deze editie weer een smakelijke line-up met alleen maar hardcore-veteranen samengesteld. Wij haalden de Aussies en de Air-maxjes onder het stof vandaan en reisden af naar de Hemkade voor een nachtje pure nostalgie.

De entree

Rond 23.30 uur arriveerden we bij de Hemkade en de entree verliep soepeltjes. Ook het jassen ophangen was zo gepiept en binnen een mum van tijd waren we ook voorzien van muntjes. Deze hadden de prijs van €2,80 per stuk. Bij het inlopen van de zaal viel gelijk het podium op: er stonden twee mega Nike Air Max naast de dj booth.

Euforische sfeer

Flamman & Abraxas waren al even onderweg in hun set, gelukkig konden we nog een glimp opvangen van ‘Good To Go’. Deze klapper die iedereen kent blijft ook gewoon zo vet. De hele zaal schalt de lyrics mee en dit werkt absoluut sfeerverhogend. Als de mannen daarna nog ‘Have You Ever Been Mellow?’ draaien is het feest helemaal compleet. Een euforische, nostalgische sfeer hing in de grote zaal van de Hemkade en de gabbermoves kwamen weer uit de kast.

We besloten even een rondje te lopen en de vier zalen te verkennen. In de tweede zaal was het behoorlijk druk. De dj booth was hier ook opgeleukt met een grote clown. Het geluid stond behoorlijk hard, maar was niet helemaal zuiver. In de derde zaal was op het moment dat wij binnenkwamen geen muziek te horen, maar kletsende mensen vulden de ruimte. In de vierde zaal was het lekker klein en gemoedelijk.

Hakkende massa

In de grote zaal was Ruffneck bezig de menigte te vermaken met de klappers van weleer. Het was lekker druk in de grote zaal en de mensen waren lekker in beweging. Respect voor de gabbers die een Aussie of een Cavello dragen en niet omvallen van de warmte. ‘Ruffneck rules da Artcore Scene’ en ‘Mindcontroller’ waren tracks die de revue passeerden en waarop de hakkende massa flink tekeer ging. Bass-D nam het stokje over en met platen als ‘Little Fantasy’ en ‘How Much Can You Take’ wist hij de bezoekers goed te vermaken.

Van dat gehak en gezaag krijg je behoorlijke honger, dus besloten we ons tegoed te doen aan een lekker hapje eten. Het werd een belegde pistolet met gerookte kipfilet en pesto. Deze was voor één muntje verkrijgbaar in de foodcorner en ging er goed in. Ook andere belegde broodjes en ijsjes waren verkrijgbaar.

Tijd voor actie

Na onze buikjes gevuld te hebben, was het weer tijd voor actie. In de grote zaal was Promo aan het draaien en hij deed dit zoals we van hem gewend zijn: met verve. Zijn paradepaardjes ‘King of Pain’ en ‘Demons’ kwamen voorbij en hij sleurde ons weer even terug back in the days. Ook aan Mental Theo kun je dat toevertrouwen. Een afwisselende set met happy en early bracht hij ten gehore, met tracks als ‘Don’t Touch that Stereo’ en ‘Your Smile’. Voor we het wisten was het alweer tijd voor de afsluitende set die werd neergezet door Darkraver en Vince. Wat vet dat zij het aandurfden om de wat minder bekende plaatjes te draaien. ‘Late at Night’ van DJ Killah is zo’n heerlijke track. De mannen maakten er een groot feest van en voor je het wist waren de lichten alweer aan.

Conclusie

Wat een heerlijke avond heeft Art of Dance ons bezorgd. Het concept is ijzersterk: met een strakke line-up, leuke aankleding en een locatie als de Hemkade kan het feest haast niet mislukken. De sfeer is een belangrijke factor en deze was dan ook dik in orde. Wij hebben nog nooit een slechte Mindcontroller meegemaakt in al die jaren dat dit feest georganiseerd wordt. Toch laat het geluid wel eens te wensen over in de Hemkade, is het te warm en zijn de vloeren standaard te glad. Al met al was het een geslaagde 23e editie van Mindcontroller en kunnen we zeggen dat hardcore echt niet dood is. Het leeft!

 

Plus

 • Concept
 • Muziek
 • Sfeer
 • Line-up
 • Lage ticketprijs (15 euro)
 • Aankleding
 • Schone toiletten
 • Gezond eten

 

Min

 • Warmte
 • Gladde vloeren
 • Geluid liet soms te wensen over

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws