Party report: RAWdefinition [zaterdag 28 februari 2015]

Lucas Boon | 3 maart 2015
party reports


Wat: RAWdefinition
Waar: Hedon, Zwolle
Wanneer: zaterdag 28 februari 2015
Line-up: Dark Pact, Degos & Re-Done, E-Force, Elite Criminals, Exit Mind, Malúa, Phuture Noize en MC Renegade.
Naam reporter: Erik Pot

Na twee eerdere edities was het afgelopen zaterdag tijd voor de derde uitverkochte editie van RAWdefinition. Zoals de naam van het feest al zegt, stond de avond volledig in het teken van raw hardstyle. Ook deze editie zorgde High Energy Events weer voor een rauwe line-up met E-force als een van de grote namen. Het was voor ons een thuiswedstrijd, aangezien Zwolle bij ons om de hoek ligt. Wij waren klaar voor een avondje stampen in Hedon!

Hedon

Hedon is een poppodium dat is gevestigd aan de rand van het centrum van Zwolle, net buiten de grachten. Ruim een jaar geleden heropende Hedon na een ingrijpende verbouwing. Het vernieuwde Hedon is sindsdien de thuisbasis voor feestjes van High Energy Events zoals RAWdefinition, PHR3AK en Definition Hardcore.

De aankleding van de grote zaal tijdens RAWdefinition was simpel en af en toe was het wel erg donker in de zaal, ondanks de lichten en lasers - persoonlijk geef ik zelf de voorkeur aan wat meer licht. Het geluid daarentegen was zoals het hoort: zuiver en hard! Wat opviel was het grote balkon achterin de zaal. Het is één grote staantribune waar je als bezoeker genoeg ruimte hebt om los te gaan en tegelijkertijd kan genieten van het uitzicht. Erg mooi! Verder staan er in de ontvangsthal loungebanken om even tot rust te komen. Minpunt aan de locatie is dat er geen eten, zoals broodjes of warme snacks, te verkrijgen zijn. Al met al is Hedon een prima locatie voor een hardstylefeestje.

RAW is all you get!

We kwamen binnen toen Malúa bezig was met haar set. De zaal was al goed gevuld en Malúa draaide een lekker setje met tracks als ‘Defend The Raw’, ‘Still Don’t Give A Fuck’ en ‘Kings Of The Underground’. Voor ons een prima opwarmer! Na Malúa was het tijd voor de heren Dark Pact en Exit Mind om hun kunsten te vertonen. Inmiddels waren alle bezoekers binnen en kwam het feest goed op gang. De dj’s trakteerden het publiek op een harde set met onder andere ‘Psycho’, die het goed deed. Ondanks dat het feest was uitverkocht was het qua drukte in de zaal goed te doen. Ook de warmte, waar bij eerdere edities over werd geklaagd, viel mee. Alleen op het einde van de avond kon je merken dat de temperatuur was gestegen.

Mister 'Seven'

De set van de avond kwam van E-Force alias ‘Mister Seven’. De sfeer was geweldig toen de ene na de andere dikke track werd gedraaid. Wat was dat genieten! Hoogtepuntje was het moment dat ‘E-Force & Frequencerz – Men of Steel’ werd ingemixt. Er klonk gejuich door de zaal en iedereen deed volop mee met de lyrics van de track. Heel erg gaaf! Traditiegetrouw sloot E-Force zijn set af met ‘Seven’.

Afsluiter

De set van Phuture Noize kon mij niet erg boeien en ik besloot dan ook om even een sigaretje te gaan roken en de loungebanken uit te proberen. Degos & Re-Done hadden vervolgens de taak om de avond af te sluiten. Het was een waardige en harde afsluiter onder meer door het draaien van hun eigen tracks ‘Connected’ en ‘This Mind’. De laatste energie werd eruit gegooid door de bezoekers. De laatste tien minuten werden er enkele hardcore platen gedraaid, voor mij reden genoeg om alvast de zaal te verlaten en de garderobe op te zoeken.

Conclusie

Mijn verwachtingen werden overtroffen mede door de vele goede setjes en de leuke sfeer. RAWdefinition is een klein feestje op een toffe locatie voor een schappelijke prijs van vijftien euro (excl. servicekosten). Als hardstyleliefhebber uit de regio Zwolle is het zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen!

Plus

  • Set E-Force
  • Goede en leuke sfeer
  • Snelle service aan de bar

Min

  • Enkele tracks meerdere malen gedraaid op de avond
  • Donkere zaal
  • Eindtijd feest is vroeg: 04.00 uur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws