Party blog: Chateau Techno [zaterdag 28 februari 2015]

Lucas Boon | 4 maart 2015
party reports


Wat: Chateau Techno
Waar: Taets art gallery, Zaandam
Line-up: Jeff Mills, Blawan, Job Jobse, Planetary Assault Systems
Wanneer: zaterdag 28 februari
Naam blogger: Cas Smit

Alweer twee jaar geleden was mijn laatste bezoek aan Chateau, toen nog een kleine zaal met heel wat minder publiek en een lekker minimalistische productie. Nu, twee jaar later dus, is deze zaal de tweede area op dit flink gegroeide event.

Van minimalistisch event naar een hele dikke productie

Bij het binnenlopen van de altijd lastig te bereiken locatie valt meteen op dat er in die twee jaar veel veranderd is. We lopen door de koude gangen naar de warme zaal waar ik even in mijn ogen moet wrijven. Lichtelijk verbaasd over de dikke productie die Chateau heeft neergezet. Veel visuals, een flinke lasershow en een dik geluidssysteem plus de mooie namen op het lijstje met artiesten, het belooft een mooie avond te worden!

Lekker druk

Het is druk vanavond, maar er is meer dan genoeg ruimte om je vrij te bewegen. Sommige nemen dit gegeven om de veel besproken konijnendans uit te voeren en hier en daar sneuvelen de biertjes dan ook. Maar met de snelle service aan de bar heb je snel weer wat te drinken.De avond loopt lekker, de muziek is goed en de mensen zijn gezellig. De gemiddelde leeftijd van vanavond is lastig te bepalen, af en toe zie je een vaderfiguur langs lopen en dan weer je kleine zusje van elf die met haar klas op schoolreisje is.

Even tot rust komen

De tweede area was prima om even terug te vallen op de wat minder harde muziek en even bij te komen. Helemaal weg van de warmte om even af te koelen en wat te eten kon in de chill area om vervolgens weer fit naar de zaal te gaan. Door de tunnel die naar de zaal liep was het koud en waaide de zijlen open waardoor je even een flinke wind- of watervlaag over je heen kreeg, niet heel fijn. Nog even langs de wc waar in de loop van de avond wel een beetje veel vieze bende op de grond lag en weer verder om te beuken. Ook in de zaal zelf was er veel viezigheid op de grond waar veel schoenen in zijn gesneuveld (aan de berichten op de event-page van Facebook te zien). Iedereen lijkt zich te vermaken en de muziek wordt steeds beter, het publiek gaat goed los en de tijd vliegt voorbij. In beide area’s word heerlijk gedraaid en stil staan is eigenlijk geen optie meer.

The wizard of Detroit

Twee dingen waar ik persoonlijk naar heb uitgekeken deze avond zijn Blawan en de held Jeff Mills. Het tempo wordt aardig opgevoerd en het word allemaal wat harder. Blawan weet hoe hij het publiek moet bedienen en zet een heerlijk beukende set neer die het al losgaande publiek helemaal in de muziek meetrekt. En dan is het tijd voor the Wizard of Detroit, Jeff Mills. De inmiddels 51-jarige tovenaar gaat al zo lang mee dat hij zoekt naar nieuwe uitdagingen in de muziek, deze vindt hij in een samenwerking met verschillende orkesten. Vanavond geen orkest voor het Chateau publiek maar alleen Jeff Mills die zijn ding doet, altijd helemaal gefocust op zijn performance laat hij de laatste uurtjes voorbij vliegen met een meesterwerkje van beukende techno. De show die aan de set wordt toegevoegd is heerlijk en zorgt voor een perfecte afsluiter van een prima avondje techno!

Conclusie

Een prima avondje op Chateau, goede muziek met een flinke show, een dikke line-up en gezelligheid. ID controle is voor de volgende keer een prioriteit, dat blijkt ook uit de vele klachten op de Facebook page. De wc proberen droog te houden en de tunnel naar de chill area verbeteren zou ook fijn zijn in het vervolg. Verder was het een goed feestje waar de muziek en de show alle aanmerkingen even buiten spel zetten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws